Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Στα ημιτελικά των ταμπλό Γκιώνης, Κρεάνγκα και …βλέπουν τελικό

Halmstad Day_3_Gio-Daldoso

Halmstad Day_3_Gio-DaldosoΔύο στα τρία για τους Έλληνες αθλητές στον 1ο γύρο των ταμπλό του Ευρωπαϊκού Προολυμπιακού τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Ο Παναγιώτης Γκιώνης και ο Καλλίνικος Κρεάνγκα μπήκαν στα ημιτελικά, ενώ ο Κώστας Παπαγεωργίου γνώρισε ήττα στις λεπτομέρειες και θα έχει άλλη μία ευκαιρία για την υπέρβαση από αύριο σ’ ένα από τα δύο ταμπλό των «32». Στις 17:30 ώρα Ελλάδας δίνει τον ημιτελικό ο Γκιώνης με αντίπαλο τον Φινλανδό Μπένεντεκ Όλαχ, στις 18:30 ο Κρεάνγκα το αντίστοιχο ματς με τον Γερμανό Μπάστιαν Στέγκερ κι επιζητούν τη νίκη, που θα τους στείλει το βράδυ στους τελικούς για πρόκριση στο Ολυμπιακό τουρνουά του Ρίο!  

Νωρίς το μεσημέρι ο Γκιώνης (νούμερο 36 στην παγκόσμια κατάταξη του Απριλίου) μπήκε καλά στο τουρνουά με αντίπαλο τον Ιταλό Μάρκο Νταλντόσο (Νο 164). Για το ξεκίνημα του 1ου ταμπλό επιβλήθηκε με 4-0 σετ δείχνοντας αποτελεσματικότητα σε όλους τους τομείς, αλλά και την κατάλληλη προσοχή. Ο Ιταλός, που στο γκρουπ είχε χάσει από τον Κρεάνγκα έδειξε καλά στοιχεία κι έχει χτυπήματα να δυσκολέψει τους αμυντικούς. Ο Έλληνας άσος όμως, επέβαλλε το παιχνίδι του και κινδύνευσε ελάχιστα. Στο 1ο σετ ισοφαρίστηκε από 10-7, στο 4ο το 4-1 υπέρ του έγινε 6-6 αλλά είχε κάθε φορά τις λύσεις με την ποιοτική επίθεση ή τη σταθερή άμυνα. Τα σετ 11-8, 11-6, 12-10 και 11-8.

Ο Κρεάνγκα (νούμερο 112 στην τρέχουσα παγκόσμια κατάταξη) ήταν εξαιρετικός στον 1ο γύρο του 4ου ταμπλό κόντρα στον κινεζικής καταγωγής Σλοβάκο Μπάι Χε (Νο 154) και νίκησε κατά κράτος με 4-0 σετ. Στο ίδιο τραπέζι (το 3), που είχε παίξει χτες με τον επίσης πολιτογραφημένο Σλοβάκο Βανγκ Γιανγκ κι έχασε από 3-0 μπροστά, παρουσίασε πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο και κυρίως ψυχραιμία και καθαρό μυαλό σε όλα τα κρίσιμα σημεία. Είναι ενδεικτικό ότι χρειάστηκε να κάνει ανατροπή στα τρία από τα τέσσερα σετ. Στο 2ο σετ ισοφάρισε από 5-8 και πέρασε μπροστά 10-8, στο 3ο επανήλθε από το 2-5 και στο 4ο από 2-4. Είχε ορισμένα εντυπωσιακά backhand top spin, πήρε πόντους και με το σερβίς, ενώ είχε τη δυνατότητα στο παιχνίδι μακριά από το τραπέζι να «στρώνει» και τις μέτριες υποδοχές του. Η εξέλιξη 11-8, 11-9, 11-7 και 11-9.

Ο Παπαγεωργίου (Νο 124) κάμφθηκε με 4-2 σετ σε μεγάλο ντέρμπι με τον Πορτογάλο Ζοάο Ζεράλδο (Νο 75 στον κόσμο) για τον 1ο γύρο του 8ου ταμπλό. Έκανε παθιασμένο παιχνίδι με καλή τακτική, ισοφάρισε από 0-2 και θα μπορούσε να είναι με το ίδιο σκορ υπέρ του το ματς. Οι διακυμάνσεις είναι χαρακτηριστικές: Στο 1ο σετ ανέτρεψε την κατάσταση από 4-7 σε 10-8, αλλά έχασε την ευκαιρία. Πήρε στα σημεία το 3ο σετ, κυριάρχησε στο 4ο, αλλά στο 5ο σετ άφησε αναξιοποίητο το πλεονέκτημα του 8-6 χάνοντας κρίσιμες επιθέσεις με το forehand. Συναρπαστικό και το 6ο σετ. Προηγήθηκε 9-6, ο αντίπαλος μείωσε σε 9-8 και στην επόμενη φάση ο πόντος σταμάτησε για μπαλάκι που μπήκε από διπλανό τραπέζι κι ενώ ο Παπαγεωργίου είχε αναγκάσει με τα σπιν τον Ίβηρα να πάει πίσω. Το σετ πήγε στην παράταση κι ο πρωταθλητής Ελλάδας πλήρωσε λαθάκια, αφού νωρίτερα έσωσε δύο ματς μπολ. Γενικά δεν τον ενόχλησε κάτι ιδιαίτερα στο παιχνίδι του αριστερόχειρα Ζεράλδο. Έπρεπε να δείξει μεγάλη προσοχή στην υποδοχή και ουσιαστικά είχε πρόβλημα μόνο στο να ελέγξει το σπιν με πολύ φάλτσο. Τα σετ 12-14, 6-11, 11-9, 11-5, 9-11 και11-13.

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ