Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Τρίτος σερί τίτλος για τον Άρη 2006 στις κορασίδες, το Α.Κ. Ζωγράφου πρωταθλητής στους παίδες

Korasides titlos_Aris_2006

Korasides titlos_Aris_2006To Αθλητικό Κέντρο Ζωγράφου στους παίδες και ο Αθλητικός Όμιλος Άρης 2006 στις κορασίδες ανακηρύχτηκαν πρωταθλητές Ελλάδας Paidiko omadiko_aponomiστην επιτραπέζια αντισφαίριση για την αγωνιστική περίοδο 2015-2016. Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα είναι σε εξέλιξη από την Παρασκευή στη Φλώρινα και στο κλείσιμο του πρώτου μέρους του, το μεσημέρι του Σαββάτου, ανέδειξε τους νικητές του ομαδικού. Το Α.Κ. Ζωγράφου πήρε τον συγκεκριμένο τίτλο για 3η φορά τα τελευταία 11 χρόνια, ενώ στα τέλη της δεκαετίας του ‘80 σημείωσε δύο ανάλογες διακρίσεις κι από παραγωγή δικών του αθλητών. Στα κορίτσια η πρωτιά πήγε για 3η συνεχή χρονιά στον Αθλητικό Όμιλο Άρη και για 4η σε σωματείο της Βούλας! Η διοργάνωση διεξάγεται με επιτυχία στο κλειστό γυμναστήριο του δήμου και συνδιοργανωτές είναι η Ε.Φ.Ο.Επ.Α., ο τοπικός Α.Σ.Ε.Α. Σάρισες, ο δήμος Φλώρινας και η Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας. Ολοκληρώνεται το μεσημέρι με τα ατομικά αγωνίσματα. 

Στο ομαδικό έφτασαν στην τελική επικράτηση τα νούμερο 1 φαβορί. Στα αγόρια πήραν μέρος 12 ομάδες και στα κορίτσια 8. Πρώτα έγιναν γκρουπ κι έπειτα νοκ άουτ ματς. Στους παίδες το Α.Κ. Ζωγράφου ανέβηκε στην κορυφή επικρατώντας σε όλα τα παιχνίδια του με 3-0! Στον τελικό αντιμετώπισε τον Γ.Α.Σ. Ελευσίς, νούμερο 2 των αγώνων και η νίκη του ήταν σαφώς πιο δύσκολη απ’ ό,τι δείχνει το τελικό σκορ.

Αναλυτικά η εξέλιξη του τελικού Γ.Α.Σ. Ελευσίς-Α.Κ. Ζωγράφου 0-3:

Κωνσταντίνος Στάμου-Μιχάλης Διαμαντόπουλος 1-3 (13-11, 10-12, 8-11, 11-13)

Γιώργος Τσαβλίρης-Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης 1-3 (11-6, 7-11, 6-11, 5-11)

Αλέξιος Κουλουριώτης-Γιάννης Δαμιανής 2-3 (7-11, 11-5, 11-6, 6-11, 7-11)

Η ομάδα του Ζωγράφου είχε 4ο αθλητή τον Γιάννη Μπόσκοβιτς και στην τεχνική καθοδήγηση τον Χρήστο Λάμη.  Στην Ελευσίνα ο Γιάννης Λογοθέτης είχε στη σύνθεση και τον Ανδρέα Μίντση. Στα προκριματικά οι πρωταθλητές επικράτησαν στο 1ο γκρουπ νικώντας τον Φάρο Αλεξανδρούπολης και τη Βοκαριά με 3-0. Στα προημιτελικά απέκλεισαν τους Φοίνικες Πάτρας με 3-0 και στα ημιτελικά τον Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας με το ίδιο σκορ.

Η Ελευσίνα πρώτευσε στο 2ο γκρουπ με νίκες 3-0 επί του Εθνικού Αλεξανδρούπολης και 3-1 επί του Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας. Στα νοκ άουτ επιβλήθηκε 3-1 του Ρουφ 80 κι επίσης 3-1 του Φοίνικα Αγίας Σοφίας Πειραιά.

Το χάλκινο μετάλλιο πήραν ο Φοίνικας Αγίας Σοφίας με τους Αλκιβιάδη Σταματούρο, Κωνσταντίνο Καραμαντζιάνη και Νίκο Κορδαλή και στην τεχνική καθοδήγηση τον Γιώργο Νταλιάνη και τον Βασίλη Κανναβό και ο Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας με τους Γιώργο Πασχαλέρη, Κωνσταντίνο Σπανό και Πρόδρομο Τζουνόπουλο. Προπονητής της ομάδας είναι ο Γιάννης Σταύρου.

Έκπληξη δημιούργησε την Παρασκευή στην 8άδα η Καβάλα όταν λύγισε με 3-2 τον Ζήνωνα Γλυφάδας, ο οποίος ήταν 5ο φαβορί και νωρίτερα είχε πάρει την 1η θέση στο 4ο γκρουπ νικώντας και τους επικεφαλής Φοίνικες Πατρας με 3-0!

Τα δύο πρώτα φαβορί, ο Άρης 2006 και τα Χανιά, έφτασαν και στα κορίτσια στο τελικό παιχνίδι για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. Επαναλήφθηκε μάλιστα, το ίδιο σκηνικό με πέρσι διότι και τότε ο Άρης κατέβαλλε το σωματείο της Κρήτης με 3-1. Ανώτερος ήταν και φέτος και δεν απειλήθηκε πραγματικά. Ο Άρης των Κωνσταντίνου Κωστόπουλου και Παναγιώτη Πετρή είχε στη σύνθεσή του και τη Χριστίνα Καμπορούδη. Κυριάρχησε αρχικά στο 1ο γκρουπ. Κατέβαλλε τους Φοίνικες Πάτρας με 3-1, τη Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης με 3-0 και τον Φάρο Αλεξανδρούπολης, επίσης με 3-0. Στα ημιτελικά αντιμετώπισε στον Βύρωνα και τον νίκησε με 3-1.

Τα Χανιά του Μιχάλη Αγγελίδη είχαν 4η παίκτρια τη Γεωργία Πρωτοπαπαδάκη. Στα προκριματικά πρώτευσαν στο 2ο γκρουπ επικρατώντας 3-1 του Βύρωνα και του Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας και 3-0 του Παγχιακού. Στην 4άδα απέκλεισαν τους Φοίνικες Πάτρας με 3-1.

Αναλυτικά η εξέλιξη του τελικού Α.Ο. Άρης 2006-Ο.Α. Χανίων 3-1:

Έλλη Φίσερ-Ρόδω Πιπεράκη 3-0 (11-3, 11-7, 11-4)

Φοίβη Πεχλιβανίδη-Mαρία Λαδάκη 1-3 (2-11, 3-11, 11-7, 3-11)

Ιωάννα Γερασιμάτου-Στέλλα Λαδάκη 3-0 (11-5, 11-7, 11-6)

Φίσερ-Μ. Λαδάκη 3-0 (11-3, 11-3, 11-5)

Την 3η θέση κατέκτησαν ο Α.Ο. Βύρων με τις Κωνσταντίνα Αποστολογιάννη, Δέσποινα Μυτακίδου και Κωνσταντίνα Σκαρώνη και προπονητή τον Γεβόντ Χανεγιάν και οι Φοίνικες Πάτρας, όπου το τεχνικό δίδυμο των Δημήτρη Ντεμίρη και Θανάση Τσοκανά παρέταξε τις Βασιλική Ηλιοπούλου, Αθηνά Λιβιεράτου, Μαρία Καλύβα και Μιχαέλα-Κατερίνα Ζιάκα.

Χαιρετισμό στη διοργάνωση έκανε ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλης Κολυμπάδης. Στη μικρή ομιλία του στάθηκε στο πόσο σημαντική δουλειά γίνεται τα τελευταία χρόνια από τις Σάρισες Φλώρινας και στο πόσο στηρίζει το άθλημα η διοίκηση του σωματείου, ενώ ευχαρίστησε και τον δήμο για τη συνεργασία με την Τοπική Επιτροπή Βόρειας Ελλάδας της ομοσπονδίας ώστε να βγει σε πέρας το Πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Την απονομή των επάθλων στους παίδες έκαναν ο αντιδήμαρχος Φλώρινας Χρήστος Μπαρδάκας και ο πρόεδρος του Α.Σ.Ε.Α. Σάρισες Γιώργος Λυγούρας και στις κορασίδες η αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Μεταφορών Δυτικής Μακεδονίας Ελισάβετ Παναγιωτίδου και ο γενικός γραμματέας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Χρήστος Τριγωνάς. 

Η ΕΣΛΟΒ ΤΗ ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ

Προβάδισμα για την Έσλοβ στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ ανδρών. Η σουηδική ομάδα κατέβαλλε χτες στην έδρα της με 3-1 τη γαλλική Ποντουάζ και καθώς δημιούργησε και καλή διαφορά στα σετ (9-5) αποκτά τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση του τροπαίου. Η Έσλοβ κατέκτησε πέρσι το Κύπελλο Ευρωπαϊκής Ένωσης (E.T.T.U. Cup), ενώ είναι κυρίαρχη στη Σουηδία με 10 πρωταθλήματα από το 2005 (το έχασε μόνο το 2010)! Φέτος κυνήγησε το κάτι παραπάνω στην Ευρώπη κι έχει αποτελέσει από καιρό τη μεγάλη έκπληξη στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, καθώς άρχισε από το νούμερο 14 των seeding! Σημειώνεται επίσης, ότι ποτέ στο παρελθόν δεν έχει κατακτήσει σουδικό κλαμπ την πρωτιά στον θεσμό, ούτε στα χρόνια του Κυπέλλου πρωταθλητριών (μέχρι τη σεζόν 2000-2001) ούτε στην εποχή του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οδηγός της Έσλοβ ο Κινέζος Σου Χούι, που το Σάββατο σημείωσε δύο ακόμα υπερπολύτιμες νίκες. Στο 4ο στη σειρά παιχνίδι μάλιστα, κατέβαλλε το νούμερο 13 του κόσμου, τον Πορτογάλο Μάρκος Φρέιτας και διαμόρφωσε το τελικό σκορ! Πολύ σημαντική και η επικράτηση του Σουηδού Ματίας Έβερσιο απέναντι στον Κινέζο Βανγκ Τζιαν όταν το σκορ των ομάδων ήταν στο 1-1. Στα αξιοσημείωτα ότι η Ποντουάζ, κάτοχος του Τσάμπιονς Λιγκ το 2014, δεν χρησιμοποίησε τον Σουηδό Κρίστιαν Κάρλσον κι έβαλε στη θέση του τον Γάλλο Τριστάν Φλορέ. Αυτή ήταν η 3η αναμέτρηση φέτος μεταξύ των δύο συλλόγων. Είχαν κοντραριστεί και στο γκρουπ και είχαν από μία νίκη ως φιλοξενούμενοι. Ο δεύτερος τελικός θα γίνει στις 29 Μαΐου στη Γαλλία.

Αναλυτικά η εξέλιξη του τελικού Έσλοβ-Ποντουάζ 3-1:

Σου Χούι-Τριστάν Φλορέ 3-1 (11-7, 11-5, 5-11, 11-4)

Ρόμπερτ Σβένσον-Μάρκος Φρέιτας 0-3 (9-11, 11-13, 11-13)

Ματίας Έβερσιο-Βανγκ Τζιαν Τζουν 3-1 (11-4, 11-6, 9-11, 11-9)

Σου Χούι-Φρέιτας 3-0 (11-7, 11-9, 11-7)

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ