Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Δεύτερος σε διεθνές τουρνουά της γαλλικής Σελονκούρ ο Μαλινάκης

Malinakis me_Rompino

Malinakis me_RompinoΗ άξια εκπροσώπηση της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης στο εξωτερικό δεν φαίνεται μόνο στις διασυλλογικές διοργανώσεις και ούτε φυσικά Malinakis vathroμόνο από αθλητές και αθλήτριες των εθνικών μας ομάδων. Χρόνια τώρα τιμούν και προβάλλουν τα γαλανόλευκα χρώματα κι άλλοι σπουδαίοι αθλητές, που κάνουν το βήμα εκτός συνόρων κι ένα τέτοιο παράδειγμα έδωσε με ατομική του διάκριση ο Αντώνης Μαλινάκης. Ο 29χρονος Χανιώτης, πρώην Βαλκανιονίκης της κατηγορίας Ελπίδων, κατέκτησε στη Γαλλία το ασημένιο μετάλλιο σε διεθνές τουρνουά με χρηματικό έπαθλο, που οργάνωσε χτες το σωματείο του, η Σελονκούρ. Μετά την πρωταγωνιστική παρουσία του στο πρωτάθλημα της 6ης κατηγορίας (Pre-national), με την οποία βοήθησε καθοριστικά την ομάδα του στην εξασφάλιση της ανόδου, έδωσε ιδανική συνέχεια στις αξιόλογες εμφανίσεις με τη 2η θέση στο συγκεκριμένο event, αλλά και την πρωτιά στο διπλό. Στο απλό μάλιστα, έδωσε αμφίρροπο τελικό απέναντι στον διεθνή Γάλλο Κουεντέν Ρομπινό, συμπαίκτη του Καλλίνικου Κρεάνγκα στη γαλλική Ενεμπόν και μπορούσε να πάρει τη νίκη.

Η Σελονκούρ διοργάνωσε πρώτη φορά τέτοιο τουρνουά και συγκέντρωσε 135 αθλητές και αθλήτριες από τη Γαλλία και όχι μόνο. Η υποδομή της ήταν εγγύηση για την οργανωτική επιτυχία, καθώς σε ευρύχωρο γυμναστήριο τοποθέτησε 20 τραπέζια στην κύρια αίθουσα και 8 στη δεύτερη. Σχηματίστηκαν 8 κατηγορίες στους άνδρες ανάλογα με το αγωνιστικό επίπεδο, μία ενιαία στις γυναίκες, ενώ έγινε και το αγώνισμα του διπλού. Ο Μαλινάκης, που είναι νούμερο 450 στη Γαλλία, αγωνίστηκε στην 1η κατηγορία όπου οι συμμετοχές ήταν 45. Συμπεριλήφθηκε στα τοπ φαβορί και στην αρχική φάση του απλού πρώτευσε σε γκρουπ των 2 (οι υπόλοιποι ήταν των 3ων).   

Μετά είχε νοκ άουτ παιχνίδια και κάθε ματς διεξαγόταν με το σύστημα του καλύτερου των 5 σετ. Στον 1ο γύρο του ταμπλό ο πρωταθλητής Ελλάδας του απλού Νέων ανδρών το 2006 είχε bye, στα προημιτελικά κατέβαλλε αθλητή, που είναι στο Νο 550 της χώρας με 3-0 σετ και στα ημιτελικά έκαμψε στα 5 σετ τον  δυνατό Γάλλο Σιμόν Σαφτέρ με το τελευταίο να λήγει 11-7. Ο Σαφτέρ είναι στα ίδια επίπεδα με τον Μαλινάκη στην ατομική κατάταξη στη Γαλλία.

Malin-RobinoΣτον τελικό ο πρώην διεθνής αθλητής των νεαρών ηλικιών έπιασε ακόμα καλύτερη απόδοση κι έφερε από την αρχή σε δύσκολη θέση τον Ρομπινό, ο οποίος βρίσκεται στο νούμερο 33 της χώρας και ήταν πρωταθλητής Ευρώπης του απλού νέων το 2009. Σε αγώνα, που σαφώς αποτέλεσε και ξεχωριστή εμπειρία, ο Μαλινάκης πήρε το 1ο σετ, είχε προβάδισμα 9-5 στο 4ο και τελικά κάμφθηκε με 3-1 παίρνοντας την τιμητική 2η θέση. Η εξέλιξη 11-7, 4-11, 8-11 και 10-12. Ο 23χρονος Ρομπινό ήταν στο τουρνουά ο μοναδικός αθλητής από την κορυφαία διασυλλογική κατηγορία. Στο πλούσιο παλμαρέ του έχει ακόμα από Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα χρυσά μετάλλια στο διπλό νέων, το ομαδικό νέων και το ομαδικό παίδων, ενώ σε Παγκόσμια πρωταθλήματα πήρε δύο ασημένια στο διπλό νέων κι ένα χάλκινο στο απλό!

Στο διπλό ανδρών ο Έλληνας πρωταθλητής κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με συμπαίκτη τον Γάλλο Φρανσουά Γκιλαρνό. Η φετινή χρονιά είναι η πρώτη του σε ξένο πρωτάθλημα και θέλει να επαναλάβει την εμπειρία και την προσεχή σεζόν.

* Το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ομαδικού της Μαλαισίας μπορεί να μην άφησε καλές εντυπώσεις οργανωτικά, όμως είχε τη μεγαλύτερη απήχηση από οποιοδήποτε άλλο στην επιτραπέζια αντισφαίριση στην τηλεθέαση. Η διεθνής ομοσπονδία του αθλήματος ανακοίνωσε χτες ότι συνολικά 48.500.000 άνθρωποι παρακολούθησαν εικόνες από τα δρώμενα στην Κουάλα Λουμπούρ μέσα από τις πλατφόρμες της I.T.T.F. στα socialmedia! Επιπλέον, μόνο στην Κίνα είδαν αγώνες από την τηλεόραση συνολικά 190 εκατομμύρια τηλεθεατές, εικόνα μετάδωσαν ζωντανά και άλλες 90 χώρες όλου του κόσμου και με βάση όλα αυτά το Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2016 είχε τη μεγαλύτερη ανταπόκριση όλων των εποχών από το κοινό.  

 

* Τρία στιγμιότυπα από την επιτυχία του Μαλινάκη στο τουρνουά της Σελονκούρ. Στην πρώτη φωτό ο Χανιώτης αθλητής ποζάρει με τον Ρομπινό, στη δεύτερη είναι στο βάθρο των νικητών και στην 3η διακρίνεται σε φάση στον τελικό με την πλάτη, καθώς περιμένει το σερβίς του Γάλλου.   

                                      

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ