Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Έντεκα αθλητές δηλώθηκαν από την Ελλάδα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα βετεράνων!

Veteranoi tripoli

Veteranoi tripoliΤη μεγαλύτερη αποστολή από κάθε άλλη φορά σε οικεία διεθνή διοργάνωση θα έχει η Ελλάδα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης βετεράνων 2016. Το event θα φιλοξενηθεί στο Αλικάντε της Ισπανίας από τις 23 έως τις 29 Μαΐου και από τη χώρα μας δήλωσαν συμμετοχή 9 άνδρες και 2 γυναίκες! Βεβαίως, η κοινότητα των βετεράνων ολοένα και διευρύνεται στην Ελλάδα με δραστηριότητα πλέον σε πολλές περιοχές, ωστόσο είναι σίγουρα είδηση όταν σε τόσο δύσκολες οικονομικά εποχές 11 αθλητές αποφασίζουν να κάνουν αυτό το ταξίδι και να ζήσουν ξεχωριστές αγωνιστικές εμπειρίες. Για τους βετεράνους της γηραιάς ηπείρου το Παγκόσμιο και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα αποτελούν τις κορυφαίες διοργανώσεις και διεξάγονται κάθε χρόνο εναλλάξ. Τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα έχει σταθερή εκπροσώπηση στα Ευρωπαϊκά, λιγότερο συχνή στα Παγκόσμια και φέτος κατάφερε με πολλά «νέα» πρόσωπα να εμφανίσει τον μεγαλύτερο αριθμό συμμετοχών.

Στην Ισπανία θ’ αγωνιστούν οι: Κώστας Νικόπουλος, Γιώργος Κυριακόπουλος, Γιάννης Συμεωνίδης στην ηλικιακή κατηγορία 40-49 ετών των ανδρών, οι Κώστας Δημητρακόπουλος, Νίκος Δούης, Πέτρος Αποστόλου, Άρτεμης Πεχλιβανίδης στην 50-59, ο Γιάννης Μάνδηλας στην 65-69, ο Σταύρος Πλακαντωνάκης στην 75-79, η Ελισάβετ Κούκα στην 40-49 των γυναικών και η Ειρήνη Φυλακούρη στην 50-59. Έχουν προκηρυχθεί επίσης οι ηλικιακές κατηγορίες 60-64 ετών, 70-74, 80-84, 85-89 και πάνω από 90 ετών και τα αγωνίσματα είναι απλό και διπλό σε άνδρες και γυναίκες.

Να σημειωθεί ότι ο Μάνδηλας, που θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση σε τέτοια διοργάνωση, είναι ο παλιός πρωταθλητής Ελλάδας και διεθνής αθλητής. Πανηγύρισε πανελλήνιους τίτλους με τον Ολυμπιακό, τη Χ.Α.Ν. Αθηνών και τον Α.Σ. Πέρα Αθηνών, ενώ είχε αντίστοιχες διακρίσεις σε όλα τα ατομικά αγωνίσματα. Δεν αγωνίζεται με τους βετεράνους, δεν προπονείται αρκετά, αλλά θέλησε να δοκιμάσει αυτή την εμπειρία.

Ντεμπούτο σε μεγάλο ραντεβού βετεράνων θα κάνουν ακόμα ο Δημητρακόπουλος, η Φυλακούρη, η Κούκα, ο Συμεωνίδης, ο Αποστόλου από τη Θεσσαλονίκη και ο Πεχλιβανίδης, που είναι πατέρας της νεαρής πρωταθλήτριας Φοίβης.  

Στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα θα μετάσχουν επίσης δύο ομογενείς, ο Οικονομέλης από τη Νότια Αφρική και ο Στεργιόπουλος από τη Γερμανία. Συνολικά αναμένεται ν’ αγωνιστούν περισσότεροι από 4.000 βετεράνοι, μάλιστα βλέποντας την τεράστια απήχηση του πρωταθλήματος οι διοργανωτές ανέβασαν το όριο των συμμετοχών στις 4.600! Οι αγώνες θα γίνουν ανάμεσα στο Αλικάντε και το Έλτσε σε παλιό  σιδηροδρομικό σταθμό, που έχει μετατραπεί σε μεγάλο εκθεσιακό κέντρο.

* Την 3η θέση στη φετινή Α΄κατηγορία της Ρουμανίας κυνηγά η Κλουζ Νάποκα του Ντανιέλ Τσιόκα. Στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος κατέκτησε τη 2η θέση πίσω από την Κοστάντζα. Στα ημιτελικά των πλέι οφ συνάντησε τη Νιοβέν, που είχε τερματίσει 3η και θα ήταν φαβορί αν η αντίπαλός της δεν εξασφάλιζε πολύ σημαντική προσθήκη. Η Νιοβέν όμως, εμφάνισε τον δυνατό Νιγηριανό Κουάντρι Αρούνα, νούμερο 32 στην παγκόσμια κατάταξη κι έκανε …κίνηση ματ. Η Κλουζ Νάποκα έχασε με 5-1 τόσο εντός όσο και εκτός έδρας κι έμεινε έξω από τον τελικό. Ο Τσιόκας αγωνίστηκε μόνο στο πρώτο παιχνίδι (καθώς μετά κρίθηκε ουσιαστικά η πρόκριση), νίκησε Ρουμάνο αθλητή και κάμφθηκε φυσιολογικά με 3-0 σετ από τον Αρούνα. Ακολούθησε τις μέρες του Πάσχα ο πρώτος «μικρός» τελικός. Η Κλουζ Νάποκα αντιμετώπισε την πρωταθλήτρια Κοστάντζα (η οποία στα ημιτελικά είχε πέσει θύμα έκπληξης) και ηττήθηκε με 5-3. Ο παλιός πρωταθλητής Ελλάδας του απλού ανδρών είχε σε ατομικό επίπεδο δύο νίκες και μία ήττα και αξίζει να σταθεί κάποιος στα αποτελέσματά του με δύο σπουδαίους νεαρούς Ρουμάνους. Έκαμψε με 3-1 τον Ράρες Σίπος (νούμερο 32 στην τρέχουσα παγκόσμια κατάταξη εφήβων) και λύγισε στα πέντε σετ από τον Κριστιάν Πλετέα (Νο 13). Αυτό το Σάββατο γίνεται το δεύτερο και καθοριστικό ματς στην έδρα της Κοστάντζα. Η Κλουζ θέλει νίκη με καλύτερο σκορ για να κατακτήσει την 3η θέση, πάντως και οι δύο ομάδες έχουν εξασφαλίσει το ευρωπαϊκό εισιτήριο.  

* Στη Σουηδία εξάλλου, η Στόρφορς της Φιλαρέτης Εξάρχου έκανε βήμα για την πρόκριση στον τελικό του πρωταθλήματος της Σούπερ κατηγορίας. Στον πρώτο ημιτελικό νίκησε χτες στην έδρα της τη Σπαρβάγκεν με 5-1. Τον δεύτερο αγώνα τον δίνει αύριο εκτός έδρας και την πρόκριση παίρνει η ομάδα, που θα φτάσει πρώτη στις δύο νίκες. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια δεν αγωνίστηκε στο συγκεκριμένο ματς και η Στόρφορς παρέταξε τη Γαλλίδα Ματενέ, την Ελβετή Μορέ και την πολιτογραφημένη Νορβηγίδα Ομπράντοβιτς.

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ