Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Τελικό στη Σουηδία η Στόρφορς της Εξάρχου!

Storfors anamnistiki_gia_prokrisi

Storfors anamnistiki_gia_prokrisiΟι επιτυχίες ξένων σωματείων, που έχουν στις τάξεις τους Έλληνες αθλητές συνεχίζονται και μεγαλώνουν την καλή φήμη για την επιτραπέζια αντισφαίριση της χώρας μας. Έρχονται φυσικά και σε κορυφαίο αγωνιστικό επίπεδο, όπως τώρα, που η Στόρφορς της Φιλαρέτης Εξάρχου εξασφάλισε την είσοδό της στον τελικό του σουηδικού πρωταθλήματος της Σούπερ κατηγορίας! Στα ημιτελικά των πλέι οφ επικράτησε χτες 5-4 της Σπαρβάγκεν μέσα στη Στοκχόλμη και με 2-0 νίκες στο σύνολο πέρασε στον τελικό. Εκεί θα συναντήσει προς τα τέλη του μήνα την Έσλοβ, σε τουλάχιστον δύο παιχνίδια και θα τα δώσει όλα για τον τίτλο. Η 29χρονη πρωταθλήτριά μας θα παίξει σε τελικό πρώτη φορά στα τέσσερα συνεχή χρόνια, που αγωνίζεται στη σκανδιναβική χώρα (γενικά πρώτος τελικός θα είναι και για το συγκεκριμένο κλαμπ). Είχε σημαντική συμβολή στην επιτυχία και ελπίζει να ζήσει και τη χαρά ενός τίτλου στο εξωτερικό. 

Storfors celebrateΟι ημιτελικοί διεξήχθησαν μέσα σε λίγες ημέρες αυτή την εβδομάδα. Την Τετάρτη η Στόρφορς κατέβαλλε στην αίθουσά της τη Σπαρβάγκεν με 5-1 και την Παρασκευή έγινε η ρεβάνς στη σουηδική πρωτεύουσα. Αν ερχόταν η ισοφάριση στις νίκες θα γινόταν σήμερα τρίτο καθοριστικό ματς, αλλά δεν χρειάστηκε. Παρότι η αντίπαλος ενισχύθηκε σε αυτό το ματς με την πρώτη παίκτριά της, τη δυνατή Κινέζα Κάο Γιουάν, η Στόρφορς τα πήγε εξαιρετικά και με σκορ 5-4 πανηγύρισε τη νίκη και την πρόκριση!

Στον πρώτο ημιτελικό η Εξάρχου δεν είχε αγωνιστεί. Χτες μπήκε στη βασική τριάδα στη θέση της Μορέ από την Ελβετία και κατάφερε να τα πάει καλά παρότι στα προημιτελικά είχε πάθει τράβηγμα στο χέρι. Εξαιτίας της Κάο Γιουάν, η οποία πέτυχε τρεις νίκες, ο αγώνας ήταν εντελώς διαφορετικός από εκείνον της Τετάρτης και είχε συναρπαστική εξέλιξη. Η Σπαρβάγκεν βρέθηκε να προηγείται με 2-0 και 3-1, αλλά η Στόρφορς γύρισε την κατάσταση παίρνοντας βοήθεια απ’ όλες τις αθλήτριές της.

Exarchou Storfors_prokrisi_finalΗ πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού γυναικών το 2012 μπήκε πρώτη στον αγωνιστικό χώρο. Κάμφθηκε με 3-1 σετ από τη Σουηδέζα Άννι Μπολένιους σε αμφίρροπο ματς και στη συνέχεια έχασε με το ίδιο σκορ από την Κάο Γιουάν. Κράτησε πάντως, την απόδοσή της σε καλά επίπεδα, είχε δυνατή ψυχολογία κι έφερε το θετικό αποτέλεσμα στο πολύ κρίσιμο 8ο στη σειρά παιχνίδι κι ενώ η ομάδα της ήταν πίσω στο σκορ με 4-3. Κατέβαλλε με 3-0 σετ την Έλεν Χόλμστεν (11-8, 11-9, 11-7) κι έφερε την αναμέτρηση στα ίσα. Στον τελευταίο επί μέρους αγώνα η Σόνια Ομπράντοβιτς χάρισε τη νίκη στην ομάδα της με το 3-1 επί της Μπολένιους. Την ομάδα συμπλήρωνε χτες η Γαλλίδα Οντρέ Ματενέ και όλες οι αθλήτριες διακρίνονται στα πανηγυρικά στιγμιότυπα με το προπονητικό τιμ.

“Ευτυχώς το χέρι μου ήταν σχετικά καλά μετά τον τραυματισμό στον προημιτελικό, οπότε λογικά στον τελικό θα είμαι σε ακόμα καλύτερη κατάσταση. Το πρώτο ματς με τη Σπαρβάγκεν ήταν εύκολο γιατί έλειπε η Κινέζα. Στο δεύτερο, όπου ήταν παρούσα, δυσκολευτήκαμε πάρα πολύ. Το άγχος ήταν έντονο, αλλά στο τέλος η χαρά ήταν πολύ μεγάλη. Στον τελικό έχουμε πιθανότητες, αλλά τα παιχνίδια θα είναι πολύ δύσκολα”, δήλωσε σήμερα η Εξάρχου, που αποκάλυψε ότι δεν θα μείνει στη Σουηδία και τη νέα χρονιά και θ’ αναζητήσει άλλη ομάδα στο εξωτερικό!

Στον άλλο ημιτελικό των πλέι οφ η Έσλοβ, που ήταν 1η στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, προχώρησε επίσης με 2-0 νίκες απέναντι στη Μαλαρένερτζι. H σημερινή δευτεραθλήτρια Σουηδίας επιβλήθηκε εκτός και εντός έδρας με 5-2. Έχει και αυτή Ασιάτισσα στη σύνθεσή της, τη Σιν Γου Λιν και ακόμα τις Νάομι Όουεν και Στέφανι Κρίστενσεν.  

Οι τελικοί της Σούπερ κατηγορίας θ’ αρχίσουν στις 25 του μήνα και το πρόγραμμα είναι το ακόλουθο:

25 Μαΐου    19:30 Ελλάδας    Στόρφορς-Έσλοβ

27 Μαΐου     19:30                  Έσλοβ-Στόρφορς

Αν χρειαστεί 3ος τελικός, 28 Μαΐου Έσλοβ-Στόρφορς σε ώρα που θα οριστεί

                                      

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ