Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Η επιτραπέζια αντισφαίριση συμμετέχει στο πρόγραμμα «Μake place for one more woman»

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών παρουσίασαν από κοινού την περασμένη εβδομάδα, στην Αθήνα, το ευρωπαϊκό πρόγραμμα με επίκεντρο τη γυναίκα, που έχει τίτλο «Make place for one more woman». Γενικά η αθλητική σκηνή ζητά …περισσότερο χώρο για τις γυναίκες και σε αυτή την προσπάθεια θα μετάσχει και η επιτραπέζια αντισφαίριση, που έχει και ανάγκη μάλιστα την αύξηση στον αριθμό των αθλητριών της. Βασικός σκοπός του προγράμματος είναι η διεύρυνση της συμμετοχής των γυναικών σε όλες τις δομές και εκφάνσεις του αθλητικού οικοδομήματος (αθλητική συμμετοχή-προπονητική, καθοδήγηση-διοικητική στελέχωση). Οι δύο φορείς ζήτησαν εκπρόσωπο του αθλήματος στη σχετική συνέντευξη Τύπου και η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. επέλεξε την παλιά Μεσογειονίκη και νυν καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Διάνα Ζέρδιλα.

Με τη βοήθεια του δημοσιευμένου ρεπορτάζ στην ιστοσελίδα της Ε.Ο.Ε. θ’ αναφέρουμε τα κυριότερα σημεία της παρουσίασης. Κατ’ αρχάς, το πρόγραμμα εκπονείται ως απόρροια της πρόσφατης βράβευσης της προέδρου του Σ.Ε.Ο. Βούλας Κοζομπόλη από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή με το βραβείο «IOC Women and Sport for Europe 2015». Με την ευθύνη των Ε.Ο.Ε. και Σ.Ε.Ο. θα γίνουν δράσεις σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και θα περιλαμβάνουν συμβουλευτικά σεμινάρια, αλλά και κάλεσμα σε ομοσπονδίες, ομάδες και σωματεία ώστε να …ανοίξουν χώροι για μία ακόμα αθλήτρια. Θα τεθούν προς συζήτηση αλλαγές, που θα διευκολύνουν την ενασχόληση των γυναικών με τον αθλητισμό. Η ενέργεια υποστηρίζεται από τον Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών καθώς και την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, η οποία εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρό της Σπύρο Καπράλο.

Η Διάνα Ζέρδιλα, επί σειρά ετών μέλος των εθνικών μας ομάδων, γνωρίστηκε και μίλησε με την Β. Κοζομπόλη, η οποία θα είναι Project Leader του προγράμματος, αλλά και τη B. Ζυγούρη, γενική γραμματέα του Σ.Ε.Ο.. Τόνισε στις δύο κυρίες ότι ενδιαφέρει πολύ το πρόγραμμα την ελληνική ομοσπονδία και θέλει να συμμετέχει στις δράσεις που θα γίνουν. Επίσης, συζήτησαν γενικότερα το δύσκολο θέμα του γυναικείου αθλητισμού, το οποίο απασχολεί και την επιτραπέζια αντισφαίριση και στάθηκαν στο πόσο σημαντικό είναι να γίνει προσπάθεια ώστε ν’ αυξηθεί η συμμετοχή των γυναικών σε όλους τους τομείς.

Η παρουσίαση έγινε με παρόντες αθλητικούς παράγοντες, με τους Ολυμπιονίκες Ε. Καραγιάννη, Ε. Μωραϊτίδου, Γ. Ελληνάκη, Β. Πάτρα και Α. Κασούμη, διακριθέντες αθλητές και εκλεκτό κοινό. Η επικεφαλής του προγράμματος Βούλα Κοζομπόλη και οι συνεργάτες της έδειξαν το σχέδιο δράσης, που θ’ ακολουθήσουν για να δημιουργήσουν χώρο για περισσότερες γυναίκες σε όλους τους τομείς του αθλητικού οικοδομήματος. «Πρόκειται για ετήσιο πρόγραμμα που θα διαρκέσει από τον Μάιο του 2016 ως τον Απρίλιο του 2017, με δυνατότητα απεριόριστης χρονικής επέκτασης μετά το πέρας του πρώτου έτους. Θα εφαρμοστεί στην χώρα μας – στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις – αλλά και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες όπως η Ιταλία, Γεωργία και η Κύπρος. Στο πρόγραμμα ενώνουμε τις δυνάμεις μας Ολυμπιονίκες, διακριθείσες αθλήτριες, μέλη του Ολυμπιακού κινήματος, διοικητικά στελέχη του αθλητισμού και προσωπικότητες εγνωσμένου κύρους, με απώτερο σκοπό να δημιουργήσουμε χώρο για μια ακόμη γυναίκα», δήλωσε στο περιθώριο της εκδήλωσης η Βούλα Κοζομπόλη, ενώ μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης η Project Manager Βούλα Ζυγούρη τόνισε: «Η πρώτη δράση του προγράμματος εντάσσεται στον άξονα της συμβουλευτικής και αφορά σεμινάριο mentoring το οποίο προσφέρει γνώσεις ορθής χρήσης των μεθόδων της συμβουλευτικής στους συνεργάτες του προγράμματος. Στην συνέχεια, οι μέντορες που θα προκύψουν θα δουλεύουν με αθλήτριες για να τις καθοδηγήσουν, να τις εμπνεύσουν και να τις παρακινήσουν να ασχοληθούν τόσο με την άθληση καθαυτή όσο και με τις διοικητικές δομές του αθλητισμού».
Ο Σπύρος Καπράλος από την πλευρά του υπογράμμισε στον χαιρετισμό του: «Ως χώρα, αλλά και ως ελληνικό Ολυμπιακό κίνημα, μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι ότι έχουμε καταβάλει πολλές προσπάθειες για να περιορίσουμε κάθε είδος αποκλεισμού στις γυναίκες, που ασχολούνται με τον αθλητισμό και δεν είναι τυχαίο ότι από τα 75 άτομα, που έχουν εξασφαλίσει ως τώρα την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, οι 32 είναι γυναίκες, σε ποσοστό δηλαδή που ξεπερνά το 40%! Ως Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή θα παρέχουμε κάθε δυνατή βοήθεια στην εφαρμογή του προγράμματος «Make Place for One More Woman». Και δεν θα περιοριστούμε μόνο στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, αλλά θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε όλες τις δράσεις που κάνουν οι Έλληνες Ολυμπιονίκες για τη διάδοση του αθλητισμού και του Ολυμπισμού, ειδικά στις νέες γενιές».
Η ομάδα που θα υλοποιήσει το εν λόγω πρόγραμμα είναι η ακόλουθη: Βούλα Κοζομπόλη: Project Leader, Βούλα Ζυγούρη: Project Manager, Κατερίνα Κατώπη: Communication Manager, Γιώργος Μπουλούκος: Legal Advisor, Γιάννης Σταθόπουλος, Μαρία Πολύζου και Βασίλης Κουτρουμάνος: Technical Advisors.
Θα βοηθήσουν επίσης προσωπικότητες-πρότυπα, δηλαδή Ολυμπιονίκες, διακριθείσες αθλήτριες, μέλη του Ολυμπιακού κινήματος, διοικητικά στελέχη του αθλητισμού και άτομα εγνωσμένου κύρους.

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ