Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Στη γαλλική Pro B η Αζέν των Ρηνιώτη, Κ. Κωνσταντινόπουλου, τίτλος στην 4η κατηγορία για τη Ρομάν του Γ. Κωνσταντινόπουλου

Konstantino-Rinio pontium_France

Konstantino-Rinio pontium_FranceΉρθαν και στο φινάλε της σεζόν πολύ ευχάριστα νέα από Έλληνες πρωταθλητές της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, που αγωνίστηκαν στις Konsrantino Giorg_Roman_CupNational κατηγορίες της Γαλλίας. Η Αζέν του Τάσου Ρηνιώτη και του Κωνσταντίνου Κωνσταντινόπουλου κατάφερε με τη 2η θέση από τα μπαράζ της 3ης κατηγορίας να εξασφαλίσει την άνοδο στη 2η εθνική (Pro B)! Η Ρομάν του Γιώργου Κωνσταντινόπουλου πήρε μέρος στην ανάλογη διαδικασία της 4ης κατηγορίας (National 2) και μπορεί αυτή να είχε διασφαλισμένη την άνοδο, όμως κυνήγησε το καλύτερο και στο τέλος κατέκτησε την 1η θέση! Εξίσου σημαντικό είναι ότι και τα τρία στελέχη της εθνικής μας ομάδας συνέβαλαν τα μέγιστα σε αυτές τις διακρίσεις. Όπως βοήθησε φυσικά και η Αγγελίνα Παπαδάκη στην προαγωγή της Πασαζουά στην 3η από την 4η κατηγορία κι απλά απουσίασε το Σαββατοκύριακο από τα παιχνίδια για την τελική κατάταξη. Εξάλλου, χτες τελείωσαν και τα πρωταθλήματα των δύο μεγάλων κατηγοριών (Pro A και Pro B) και είχαν δράση ο Καλλίνικος Κρεάνγκα (με την Ενεμπόν να παίρνει το εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ), ο Κώστας Παπαγεωργίου και ο Γιώργος Φραγκούλης.

Τα μπαράζ στη National 1 των ανδρών διεξήχθησαν στην πόλη Λε Κρεσό, περίπου μία ώρα μακριά από τη Λιόν. Οι νικήτριες ομάδες των 4 γκρουπ της δεύτερης φάσης μετείχαν σε «πουλ» και οι δύο πρώτες θα έκαναν το βήμα για την παραπάνω κατηγορία έπειτα από μία αγωνιστική το Σάββατο και δύο την Κυριακή. Η Αζέν έφερε αρχικά ισοπαλία 7-7 με τη Ναντ. Στη συναρπαστική αναμέτρηση ο Ρηνιώτης είχε 2 νίκες-1 ήττα στα ατομικά παιχνίδια του, ο Κωνσταντινόπουλος 1 νίκη-2 ήττες και μαζί πήραν τη νίκη στο διπλό.

Εξίσου αμφίρροπο ήταν το ματς με την Ισίν λε Μουλινό κι έληξε κι αυτό ισόπαλο 7-7! Ο Ρηνιώτης είχε 3 νίκες στο απλό, ο Κωνσταντινόπουλος 1 νίκη-2 ήττες, ενώ και πάλι επικράτησαν μαζί στο κρίσιμο ματς του διπλού (και θυμίζουμε επί τη ευκαιρία ότι ο Ρηνιώτης είναι ο περσινός πρωταθλητής Ελλάδας του αγωνίσματος και ο Κωνσταντινόπουλος ο φετινός). 

Με τη Μονακό δεν ήταν το ίδιο δύσκολα τα πράγματα και η Αζέν πέτυχε καθοριστική νίκη με 8-2. Οι δύο πρωταθλητές είχαν από 1 νίκη και 1 ήττα στο απλό, αλλά κυριάρχησαν ξανά στο διπλό. Την 1η θέση στα μπαράζ και στην κατηγορία κατέκτησε η Ισίν λε Μουλινό, κερδίζοντας στην τελευταία αγωνιστική τη Ναντ με 8-4. Οι αγώνες είχαν μεγάλο βαθμό δυσκολίας και είναι χαρακτηριστικό ότι πέρα από τους Έλληνες αθλητές υπέστη αρκετές ήττες και ο Αργεντινός Λιου Σονγκ, πολλάκις πρωταθλητής Νότιας Αμερικής στο κοντινό παρελθόν. «Ήταν δυνατά και ψυχοφθόρα όλα τα παιχνίδια», είπε χαρακτηριστικά ο Ρηνιώτης, έχοντας δίπλα του τον Κωνσταντινόπουλο και πρόσθεσε: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με τον Κώστα γιατί με καλή απόδοση και σοβαρότητα τραβήξαμε μεγάλο βάρος από την προσπάθεια της ομάδας και στο τέλος καταφέραμε την άνοδο. Ήταν εξαιρετική χρονιά, μάλιστα φτάσαμε κοντά και στην πρωτιά, που ήταν ο μεγάλος μας στόχος, αλλά στους ισόπαλους αγώνες των μπαράζ δεν εκμεταλλευτήκαμε δύο ματς μπολ με τον Βέλγο Κλοσέ και τον Λιου Σονγκ, τον οποίο είχαμε στα μισά παιχνίδια φέτος στη διάθεσή μας. Απολαμβάνουμε την επιτυχία και πιστεύουμε ότι λογικά θα μείνουμε και την επόμενη σεζόν στην ομάδα».

Στο ίδιο μέρος έγιναν και τα μπαράζ της 4ης κατηγορίας. Είχαν προκριθεί συνολικά 8 ομάδες από τη δεύτερη φάση των γκρουπ και αγωνίστηκαν με το σύστημα νοκ άουτ για να προκύψει η τελική κατάταξη. Η Ρομάν, που είχε κατακτήσει αήττητη την πρωτιά στο 2ο γκρουπ, κατέβαλλε στα προημιτελικά τη Σαν Σεμπαστιάν με 8-4. Στα ημιτελικά επικράτησε της Ραμπουιγιέ με 8-6 και στον τελικό της Νιορ με 8-5 για ν’ αναδειχτεί πρωταθλήτρια της κατηγορίας. Ο Γ. Κωνσταντινόπουλος έβγαλε τη διαδικασία με το απόλυτο των νικών κι έγινε και στο φινάλε μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του. Σε όλα τα ματς πέτυχε από 3 νίκες στο απλό, ενώ είχε θετικά αποτελέσματα και στο διπλό. Να σημειωθεί ότι στη Γαλλία ταξίδεψε για να δει τα παιδιά του το μέλος της Τεχνικής Επιτροπής της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Αλέκος Κωνσταντινόπουλος.  

ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΝΙΚΗ ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΜΠΟΝ

Στην 1η εθνική κατηγορία η Ενεμπόν πέτυχε μεγάλη νίκη στο φινάλε άσχετα αν είχε απέναντί της την αδιάφορη βαθμολογικά Ποντουάζ, που είχε εξασφαλίσει τον τίτλο. Μέσα στην έδρα της πρωταθλήτριας η Ενεμπόν επικράτησε με 4-2, κατετάγη τελικά 4η (σε ισοβαθμία με τη Λα Ρομάν) και θα είναι και την επόμενη σεζόν στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Κρεάνγκα έπαιξε στη θέση 2 και γνώρισε δύο ήττες από πολύ αξιόλογους διεθνείς αθλητές. Στον πρώτο του αγώνα με 3-0 σετ από τον Γάλλο Τριστάν Φλορέ και στον δεύτερο από τον Σουηδό Κρίστιαν Κάρλσον με 3-1. Συνολικά στο πρωτάθλημα ο πολύπειρος διεθνής μας εμφάνισε 9 νίκες και 12 ήττες.

Επίσης για τη 18η αγωνιστική της ProA η ουραγός της βαθμολογίας Ρουέν ηττήθηκε εκτός έδρας με 4-0 από τη 2η της κατάταξης Σαρτρ. Ο Παπαγεωργίου έδωσε ένα ματς και κάμφθηκε με 3-0 σετ από τον διεθνή αριστερόχειρα Πορτογάλο Ζοάο Μοντέιρο. Γενικά στο πρωτάθλημα είχε 2 νίκες και 8 ήττες.  

Η Ποντουάζ πήρε τον τίτλο με 49 βαθμούς. Η Ενεμπόν πήρε την 4η θέση με 39, ενώ η Ρουέν περιορίστηκε στην τελευταία με 23 και θα παίξει στη 2η κατηγορία τη νέα σεζόν.

Στην ProBη Μπαγιάρ Αρζεντάν 1 ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα με ισοπαλία 3-3 στην έδρα της απέναντι στη Ροάν. Ο Φραγκούλης έχασε αρχικά με 3-2 σετ από τον Γάλλο Αντρέα Λαντριέ και στη συνέχεια νίκησε με 3-0 τον Κινέζο Βανγκ Ζουλιάνγκ. Η ομάδα του τερμάτισε στην 6η θέση με 36 βαθμούς και ο ίδιος είχε απολογισμό στη συγκεκριμένη κατηγορία 8 νίκες και 11 ήττες.

Η πολύ ενδιαφέρουσα εξέλιξη από τη Γαλλία όμως, αφορά στην πρόθεση της ομοσπονδίας να κάνει αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής των αγώνων του διασυλλογικού. Θέλει για παράδειγμα, να τελειώνουν τα παιχνίδια όπως στο Τσάμπιονς Λιγκ, δηλαδή στις τρεις επί μέρους νίκες (ενώ τώρα είναι στις 4) και να μην υπάρχει ισοπαλία, ενώ σκέφτεται και να εντάξει στο σύστημα το διπλό. Τα σωματεία γνωρίζουν την τάση για αλλαγές, άλλα συμφωνούν, άλλα διαφωνούν, πάντως στην πλειοψηφία τους αντιδρούν στο να ισχύσουν άμεσα νέα μέτρα και τονίζουν ότι σύμφωνα με τους κανονισμούς της γαλλικής ομοσπονδίας οι όποιες αλλαγές πρέπει να εφαρμόζονται δύο χρόνια αφότου ανακοινωθούν. Ειδικά για την πρώτη περίπτωση ωστόσο, η ομοσπονδία υποστηρίζει ότι αν υπογράψουν έστω 8 ομάδες μπορεί η αλλαγή να εφαρμοστεί από τη νέα κιόλας αγωνιστική περίοδο. Το θέμα έχει φέρει πολλές συζητήσεις στη Γαλλία και ενδεχόμενη γρήγορη αλλαγή είναι πιθανό να επηρεάσει και την προφορική συμφωνία του Κρεάνγκα με την Ενεμπόν για την επόμενη σεζόν. Άλλωστε η ομάδα έχει ήδη αρκετούς παίκτες, ενώ απέκτησε και τον Άγγλο Λίαμ Πίτσφορντ (ο Τσέχος Ντιμίτρι Προκόπκοφ είναι αυτός που αποχώρησε).

                                      

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ