Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Πρόκριση στο ταμπλό U21 για Αγγελάκη, Σγουρόπουλο στο Ζάγκρεμπ

Aggelakis-Sgouros diplo_Cyprus

Aggelakis-Sgouros diplo_CyprusΑπό την πρεμιέρα κιόλας του δυνατού World Tour της Κροατίας καταγράφηκε το πρώτο ενθαρρυντικό αποτέλεσμα της ελληνικής αποστολής. Έχει δε ξεχωριστή σημασία γιατί αφορά στους νεαρούς Κωνσταντίνο Αγγελάκη και Γιάννη Σγουρόπουλο. Με την 1η και τη 2η θέση αντίστοιχα στους ομίλους τους προκρίθηκαν στο ταμπλό των αγώνων για αθλητές έως 21 ετών, ενώ ο δεύτερος άρχισε με αξιοσημείωτη νίκη και τον προκριματικό όμιλο του απλού ανδρών. Τον πρώτο της αγώνα έδωσε στο Ζάγκρεμπ και η 23χρονη Γεωργία Ζαβιτσάνου, η οποία παίρνει πολύτιμη εμπειρία από δυνατό όμιλο των 4ων αθλητριών. Τα αρνητικά είναι, πρώτον ότι η πρωταθλήτρια Ελλάδας δεν κατάφερε να βρει παρτενέρ στο διπλό γυναικών και δεν θα έχει την ευκαιρία να παίξει περισσότερα ματς και δεύτερον ότι …αναβλήθηκε πάλι η πρώτη συνεργασία Γκιώνη/Αγγελάκη στο διπλό ανδρών!

Εξαιτίας των πολλών συμμετοχών οι διοργανωτές κινήθηκαν διαφορετικά απ’ ό,τι συμβαίνει συνήθως σε αυτά τα όπεν και κανόνισαν ν’ αρχίσουν από την πρώτη ημέρα και τα προκριματικά του διπλού. Η πτήση του Γκιώνη όμως, έφτανε το βράδυ στην κροατική πρωτεύουσα και ο 1ος Μεσογειονίκης του 2009 δεν πρόλαβε το παιχνίδι του 1ου γύρου. Γκιώνης και Αγγελάκης αποκλείστηκαν χωρίς αγώνα στον προκριματικό γύρο των «64» από τους Ιάπωνες Ασούκα Μάκι/Ταΐμου Αρινόμπου.

Στο απλό ανδρών σχηματίστηκαν 44 γκρουπ των 3ων αθλητών και 2 των 4ων. Ο Σγουρόπουλος κληρώθηκε στο 9ο γκρουπ κι έκανε ιδανική αρχή όταν έκαμψε με 4-1 σετ τον Γάλλο Ρομέν Ρουίζ (11-7, 11-8, 11-8, 5-11, 11-8). Ο συγκεκριμένος αθλητής αγωνίζεται στη Βιλνέβ και τη 2η εθνική κατηγορία της Γαλλίας. Αύριο στις 13:30 ώρα  Ελλάδας (12:30 τοπική) ο αθλητής του Ολυμπιακού αντιμετωπίζει για την πρωτιά και την πρόκριση στην επόμενη φάση τον Βραζιλιάνο Τιάγκο Μοντέιρο, που είναι επικεφαλής του γκρουπ.

Ο Αγγελάκης βρέθηκε στο 36ο γκρουπ και στο πρώτο του ματς έδωσε ντέρμπι με τον Ζοκίντ Κενγιάεφ από το Ουζμπεκιστάν. Ο νεαρός αμυντικός της Προόδου Ραφήνας βρέθηκε πίσω με 0-1 και 1-2 σετ, στη συνέχεια προηγήθηκε 3-2, αλλά τελικά ηττήθηκε 4-3 (8-11, 11-9, 9-11, 11-3, 11-8, 7-11, 6-11). Την Τετάρτη στις 15:10 κοντράρεται με τον Ιάπωνα επικεφαλής Τομοκάζου Χαριμότο κι αν κάνει την έκπληξη μπορεί να ευνοηθεί σε τριπλή ισοβαθμία και να κατακτήσει την 1η θέση. 

Zavitsanou Zagreb_me_AsiatissaΣτο απλό γυναικών έγιναν συνολικά 20 προκριματικά γκρουπ, τα 13 είναι των 4ων αθλητριών και τα 7 των 3ων. Η Ζαβιτσάνου είναι στο 9ο γκρουπ με τη Σλοβένα Άλεξ Γκάλιτς (επικεφαλής), τη Λαμ Γιε Λοκ από το Χονγκ Κονγκ και την Ίμρε Λέιλα από την Ουγγαρία. Στο σημερινό πρόγραμμα αντιμετώπισε την Ασιάτισσα και ηττήθηκε με 4-1 σετ (7-11, 11-7, 7-11, 7-11, 3-11). Στο άλλο παιχνίδι η Γκάλιτς νίκησε τη Λέιλα με 4-2. Αύριο η αθλήτρια του Ολυμπιακού συναντά τη Λέιλα στις 11:00 και την Γκάλιτς στις 16:00 και θα κυνηγήσει ό,τι μπορεί περισσότερο.

Οι δύο νεαροί πρωταθλητές μας άρχισαν θετικά την προσπάθειά τους και στους αγώνες για αθλητές έως 21 ετών. Η πρώτη φάση περιλάμβανε 16 προκριματικά γκρουπ. Ο Σγουρόπουλος μετείχε στο 9ο και αφού το απόγευμα έχασε οριακά από τον Σλοβάκο Αλεξάντερ Βαλούκ με 3-2 σετ (8-11, 8-11, 11-8, 11-6, 4-11), το βράδυ νίκησε εύκολα τον Κροάτη Αντόνιο Γκόγια με 3-0 (11-6, 11-5, 11-1) και προκρίθηκε με τη 2η θέση στον 1ο γύρο των αγώνων.   

Ο Αγγελάκης έδωσε μία αναμέτρηση στο 14ο γκρουπ, έφερε θετικό αποτέλεσμα και προκρίθηκε ως 1ος. Αντιμετώπισε το πρωί τον επικεφαλής Σουπανούτ Βισουτμιθαγκούν από την Ταϊλάνδη και τον κατέβαλλε με 3-0 σετ (12-10, 11-7, 11-4). Δεν «κατέβηκε» ο Αλή Αλκαντράβι από τη Σαουδική Αραβία κι έχασε στα χαρτιά και τα δύο παιχνίδια του. Η συνέχεια δίνεται από την Πέμπτη. Ο Αγγελάκης κληρώθηκε στον 1ο γύρο (σ.σ. των «64») με τον Ιάπωνα Γιουκίγια Ούντα (11:10 Ελλάδας) και ο Σγουρόπουλος με το 2ο φαβορί του αγωνίσματος, τον Πορτογάλο Ζοάο Ζεράλδο (επίσης 11:10).  

Το απόγευμα άρχισαν και οι προκριματικοί του διπλού. Στους άνδρες ο Σγουρόπουλος με τον επίσης νεαρό Αμερικανό Τζα Κάνακ είχαν πολύ γερή κόντρα με τους Τσέχους Οντρέι Μπάγκερ/Μίχαλ Όμπεσλο ώσπου αποκλείστηκαν με σκορ 3-2 (11-6, 8-11, 9-11, 11-8, 7-11). Αναφορικά με τους Γκιώνη/Αγγελάκη, που έχασαν άνευ αγώνα, να θυμίσουμε ότι επρόκειτο αρχικά να δοκιμάσουν μαζί στο όπεν της Πολωνίας τον Απρίλιο, αλλά ακύρωσαν τη συμμετοχή τους…

Τέλος, να συμπληρώσουμε για το απλό ανδρών ότι ο Γκιώνης θα παίξει απευθείας την Πέμπτη στο κυρίως ταμπλό των «64» και περιμένει από τα προκριματικά τον αντίπαλο στον 1ο γύρο. Αν νικήσει, τότε ο αθλητής, που πιθανότατα θα βρει μπροστά του από τα seedingείναι ο αριστερόχειρας Πορτογάλος Ζοάο Ζεράλδο, ενώ σε περίπτωση νέας πρόκρισης μάλλον θα συναντήσει στη 16άδα το νούμερο 3 των αγώνων, τον Βονγκ Τσου Τινγκ από το Χονγκ Κονγκ.

 

* Φωτό 1: Ο Αγγελάκης και ο Σγουρόπουλος όταν αγωνίστηκαν μαζί τον Νοέμβριο στο διεθνές τουρνουά της Κύπρου.

* Φωτό 2:  Η Ζαβιτσάνου στην προθέρμανση πριν από τον σημερινό αγώνα στο Ζάγκρεμπ.

                                                

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ