Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Μπήκε 16άδα στο κροατικό όπεν ο Γκιώνης, αποκλεισμοί για τους νεαρούς

Halmstad Gio_xalarosi

Halmstad Gio_xalarosiΜε τον Παναγιώτη Γκιώνη στο απλό ανδρών συνεχίζεται η ελληνική παρουσία στο ισχυρό World Tour της Κροατίας. Κατά την 3η ημέρα των αγώνων στο Ζάγκρεμπ ο Αθηναίος πρωταθλητής πέρασε δύο εμπόδια, μπήκε στη 16άδα και από αύριο, που ανεβαίνει ο βαθμός δυσκολίας, φιλοδοξεί να φτάσει σε υψηλό πλασάρισμα. Η αναμέτρηση με φόντο τα προημιτελικά, που δίνει το μεσημέρι της Παρασκευής κόντρα στον Βονγκ Τσου Τινγκ από το Χονγκ Κονγκ, αποτελεί μεγάλη πρόκληση, καθώς ο Ασιάτης φιγουράρει στο νούμερο 8 του διεθνούς πίνακα αξιολόγησης! Από κει και πέρα ο Γιάννης Σγουρόπουλος αποκλείστηκε από πολύ δυνατούς αντιπάλους στον 1ο γύρο του απλού ανδρών και του απλού αθλητών έως 21 ετών, ενώ και ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης έμεινε εκτός συνέχειας στο Under 21 σε παιχνίδι πάντως, όπου διεκδίκησε τη νίκη μέχρι το τέλος.  

Ο Γκιώνης ήταν απευθείας στους «64» του απλού λόγω της υψηλής θέσης του στα seeding(νούμερο 12 του αγωνίσματος) κι άρχισε το μεσημέρι την προσπάθειά του στην κροατική πρωτεύουσα. Στον 1ο γύρο αντιμετώπισε τον 22άχρονο Ασούκα Μάκι, ο οποίος δεν είναι τον τελευταίο καιρό στο διεθνές rankinglist, αλλά πριν βγει από αυτό βρισκόταν στο νούμερο 88.  Έπαιξε πρώτη φορά με τον Ιάπωνα και χρειάστηκε ν’ ανεβάσει την απόδοσή του στο 5ο και το 6ο σετ για να επικρατήσει τελικά με 4-2 (11-9, 10-12, 11-9, 7-11, 11-6, 11-7). Ο Ασιάτης ήταν εξαιρετικός απέναντι στο αμυντικό στυλ παιχνιδιού και ο αθλητής του Κώστα Βατσακλή κουράστηκε πολύ μέχρι να περάσει τις μπαλιές του και να φτάσει στην επικράτηση.

Το απόγευμα αναμετρήθηκε με τον Πορτογάλο Ζοάο Ζεράλδο (Νο 60), ο οποίος το πρωί είχε αποκλείσει στο U21 τον Σγουρόπουλο με πολύ σταθερή απόδοση. Ο Γκιώνης είχε αναμετρηθεί με τον αριστερόχειρα Ίβηρα και τον Ιανουάριο στους προκριματικούς γύρους του World Tour της Γερμανίας και είχε νικήσει με 4-1 σετ. Τον πρώτο λόγο τον είχε και σήμερα και το επιβεβαίωσε στην πράξη με πολύ καλή εμφάνιση. Κατέκτησε οριακά το 1ο σετ και κυριάρχησε στα επόμενα για να φτάσει στο τελικό 4-0 (11-9, 11-6, 11-4, 11-7). Ο Ζεράλδο ήταν αναπληρωματικός της εθνικής Πορτογαλίας το 2014 όταν αναδείχτηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Αύριο το αγωνιστικό επίπεδο πάει ένα κλικ ψηλότερα και ο Γκιώνης καλείται να δείξει απόλυτη ετοιμότητα. Στις 13:20 ώρα Ελλάδας κοντράρεται με το νούμερο 3 των αγώνων, τον Βονγκ Τσου Τινγκ και τα δίνει όλα για σπουδαία νίκη. Είναι από τα ματς που εξιτάρουν, όχι μόνο γιατί ενδεχόμενη νίκη χαρίζει πολύτιμους βαθμούς στην παγκόσμια κατάταξη, αλλά και γιατί ο σταθερά εξελίξιμος Βονγκ δεν είναι …πρωτοκλασάτος Κινέζος για να θεωρηθεί αχτύπητος. Ο Γκιώνης τον συναντά πρώτη φορά, είναι αουτσάιντερ, όμως έχει πιθανότητες και θα τις κυνηγήσει.

Τον Βονγκ Τσου Τινγκ, που είναι σήμερα 3ος στον κόσμο στο διπλό μικτό κι έχει τέσσερις πρωτιές σε World Tour στο διπλό ανδρών, αντιμετώπισε ο Σγουρόπουλος (νούμερο 498) στον 1ο γύρο του αγωνίσματος. Δεν είχε αξιώσεις, αλλά το παιχνίδι προσφερόταν για να μετρήσει δυνάμεις, όπως έκανε πριν από τρεις μήνες στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Μαλαισίας. Ο 16άχρονος αθλητής του Ολυμπιακού έχασε με 4-0 σετ, αλλά άσκησε μεγάλη πίεση στο 2ο και το 4ο σετ (7-11, 9-11, 3-11, 10-12). Στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο ο Βονγκ πήγε στον τελικό του ισπανικού όπεν στο απλό.

Το πρωί άρχισε το ταμπλό των «64» στους αγώνες Under21, όπου οι πρωταθλητές μας βρέθηκαν ως νικητές των προκριματικών ομίλων τους. Ο Αγγελάκης (νούμερο 179 στον κόσμο τον Μάιο στην κατηγορία U21) έδωσε αμφίρροπη αναμέτρηση με τον Ιάπωνα Γιουκίγια Ούντα (Νο 64). Απέναντι σε αθλητή, που αποδίδει καλά με άμυνα, έχασε εύκολα τα δύο πρώτα σετ, αλλά στη συνέχεια βελτίωσε την απόδοσή του και ισοφάρισε. Στο 5ο σετ όμως, δεν κράτησε το ίδιο καλό ρυθμό και κάμφθηκε με 3-2 (3-11, 3-11, 11-6, 11-4, 5-11). Ο Σγουρόπουλος (Νο 183) είχε πολύ δύσκολο έργο κόντρα στο 2ο φαβορί του αγωνίσματος, τον Πορτογάλο Ζοάο Ζεράλδο. Αυτό φάνηκε και στην πράξη με ήττα 3-0 σετ (7-11, 7-11, 6-11), πάντως με αντίπαλο το νούμερο 7 της παγκόσμιας κατάταξης Ελπίδων, ο αθλητής του Ολυμπιακού είχε την ευκαιρία για ένα ακόμα χρήσιμο αγωνιστικό τεστ.

ΕΧΑΣΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΤΕΛΙΚΟ Η ΣΤΟΡΦΟΡΣ ΤΗΣ ΕΞΑΡΧΟΥ

Εντός έδρας ήττα με 5-2 γνώρισε χτες η Στόρφορς από την Έσλοβ στον πρώτο τελικό των πλέι οφ για τη Σούπερ κατηγορία γυναικών της Σουηδίας. Η Φιλαρέτη Εξάρχου, που ζει πρώτη φορά στο εξωτερικό αυτή την εμπειρία, έδωσε δύο παιχνίδια και γνώρισε ισάριθμες ήττες στα 4 σετ. Αρχικά κάμφθηκε από την Κινέζα Λι Σιν Γιου, που έκανε και …όλη σχεδόν τη δουλειά για την πρωταθλήτρια Σουηδίας του 2013 και του 2014 με τρεις νίκες. Η 29χρονη διεθνής πήρε το 1ο σετ, αλλά έχασε τα επόμενα τρία. Με το σκορ των ομάδων στο 2-3 αντιμετώπισε και τη Στέφανι Κρίστενσεν στο 6ο στη σειρά παιχνίδι και λύγισε ξανά με 3-1, αλλά σε πιο κλειστό ματς. Τις νίκες της Στόρφορς σημείωσε η Γαλλίδα Οντρέι Ματενέ. Ο δεύτερος τελικός διεξάγεται αύριο στην έδρα της Έσλοβ. Αν γίνει το 2-0 αναδεικνύεται ο πρωταθλητής, αν νικήσει η Στόρφορς και κάνει το 1-1 όλα θα κριθούν το Σάββατο σε τρίτο τελικό. Η Έσλοβ ήταν παρούσα και στον περσινό τελικό και είχε χάσει από την Άνγκμπι.

ΑΝΑΧΩΡΕΙ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡ Η ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Τον δρόμο για νέα πολύ σημαντική εμπειρία παίρνει τα ξημερώματα του Σαββάτου η 12χρονη Μαλαματένια Παπαδημητρίου. Με τον προπονητή του Άρη Βούλας Κωνσταντίνο Κωστόπουλο μεταβαίνουν στην Ντόχα, όπου από τις 29 Μαΐου μέχρι τις 4 Ιουνίου θα διεξαχθεί το World Hopes Challenge της διεθνούς ομοσπονδίας του αθλήματος (I.T.T.F.). Πρόκειται για συγκέντρωση προετοιμασίας, στην οποία παίρνουν μέρος 16 αγόρια και 16 κορίτσια της παμπαιδικής κατηγορίας. Η αθλήτρια του Γ.Α.Ο. Πειραιά επιλέχθηκε με κάρτα ελευθέρας έπειτα από τα εξαιρετικά δείγματα γραφής, που άφησε τον Απρίλιο στο καμπ του Λουξεμβούργου. Η παγκόσμια ομοσπονδία εφαρμόζει εδώ και αρκετά χρόνια το αναπτυξιακό πρόγραμμα World Hopes Challenge, που στοχεύει στην ανακάλυψη ταλέντων. Στο τέλος πραγματοποιεί τη μεγάλη εκδήλωση με προπονήσεις, εκπαιδευτικές συνεδρίες για τους προπονητές και τουρνουά στην τελευταία ημέρα και η Ελλάδα θα έχει πρώτη φορά εκπρόσωπο σε αυτή. Επικεφαλής προπονητές στο καμπ θα είναι ο Γερμανός Ντιρκ Βάγκνερ, η Γινγκ Τζουν Χονγκ από τη Σιγκαπούρη και ο Καναδός Ντέγιαν Ράπιτς από την I.T.T.F.. Μετά το καμπ 4 αθλητές και 4 αθλήτριες θα επιλεγούν για τη Hopes Team του 2016.

                                      

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ