Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Προχώρησε στην 8άδα με εντυπωσιακή νίκη και βλέπει μετάλλιο ο Γκιώνης στο Ζάγκρεμπ!

Gionis spin

Gionis spinΜία ακόμα νίκη-παράσημο απέναντι σε αθλητή του Τοπ 10 της παγκόσμιας κατάταξης προσέθεσε σήμερα στο ενεργητικό του ο Παναγιώτης Γκιώνης και πέρασε στα προημιτελικά του κροατικού όπεν! Για τον γύρο των «16» του απλού ανδρών στο δυνατό World Tour του Ζάγκρεμπ ξεπέρασε με 4-2 σετ τον Βονγκ Τσου Τινγκ από το Χονγκ Κονγκ, που είναι νούμερο 3 του αγωνίσματος και 8 στον διεθνή πίνακα αξιολόγησης! Τρομερά αποφασιστικός, με υψηλά στάνταρ απόδοσης και θαυμάσια τακτική ο Έλληνας πρωταθλητής πέτυχε πολύ μεγάλη νίκη, η οποία πρώτον του επιτρέπει να διεκδικήσει μετάλλιο σε λίγες ώρες και δεύτερον του εξασφαλίζει πολλούς βαθμούς στην παγκόσμια κατάταξη (σήμερα είναι στην 31η θέση) λίγους μήνες πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Άρχισε ως αουτσάιντερ, αλλά ήταν δεδομένο ότι αν έπαιζε καλά θα διεκδικούσε βάσιμα την έκπληξη. Το πίστευε απόλυτα και ο ίδιος, το έδειξε στο τραπέζι κι επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε θαυμάσια κατάσταση. Τα σετ 8-11, 11-7, 11-8, 8-11, 11-8 και 11-9, Επόμενος αντίπαλος ένας ακόμα πολύ δυνατός αθλητής από το Χονγκ Κονγκ, ο Χο Κβαν Κιτ, νούμερο 45 στον κόσμο. Ο αγώνας αρχίζει στις 21:20 ώρα Ελλάδας. Με νίκη ο αθλητής του Κώστα Βατσακλή εξασφαλίζει μετάλλιο (θα είναι το δεύτερο στο απλό σε τέτοια επαμειβόμενα τουρνουά μετά το χάλκινο στη Στοκχόλμη το 2013), αφού δεν προβλέπεται ματς για τις θέσεις 3-4.

Ο Γκιώνης (νούμερο 12 του αγωνίσματος) είχε κάνει αυτό που έπρεπε στους δύο πρώτους γύρους του αγωνίσματος (νικώντας τον Ιάπωνα Μάκι και τον Πορτογάλο Ζεράλδο) και μπήκε να παίξει χωρίς πίεση κόντρα στον Βονγκ. Επιπλέον, είχε τη γνωστή δυνατή ψυχολογία του και αυτό τον βοήθησε να βγάλει το καλύτερο αγωνιστικό του πρόσωπο. Την ίδια ώρα ο πρωταθλητής από το Χονγκ Κονγκ (που παίζει με ασιατικό πιάσιμο στη ρακέτα) έδειξε ότι δεν είναι το φόρτε του ν’ αντιμετωπίζει αμυντικό στυλ παιχνιδιού κι έτσι το ματς έγινε ντέρμπι από την αρχή. Όπως ανέφερε ο Κώστας Βατσακλής περιγράφοντας την εικόνα του αγώνα, ο Βονγκ πέρασε μπάλες, που φανέρωναν την τεράστια αξία του, ενώ υπερίσχυσε στα ράλι, που πήγαν στις διαδοχικές επιθέσεις κι από τους δύο αθλητές. Στα υπόλοιπα κομμάτια του αγώνα όμως, ήταν ανώτερος ο Γκιώνης. Στάθηκε πολύ καλά στις άμυνες και με το φάλτσο-άφαλτσο μπέρδεψε αρκετές φορές τον αντίπαλό του. Πήρε πολλούς πόντους και με τεχνικές μπαλιές και γενικά υποχρέωσε σε πολλά λάθη τον Ασιάτη και τον άγχωσε από νωρίς. 

Ο νεαρός Χο Κβαν Κιτ (που είναι και νούμερο 4 της παγκόσμιας κατάταξης αθλητών έως 21 ετών) για να μπει στα προημιτελικά κατέβαλλε τον Ρώσο Αλεξάντερ Σιμπάεφ πολύ δύσκολα με 4-2 και με τα δύο τελευταία σετ να λήγουν 13-11…

 

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ