Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Δεύτερη θέση στη Σουηδία για τη Στόρφορς της Εξάρχου

Exarcho dipolo

Exarcho dipoloΤην απόλυτα τιμητική 2η θέση κατέκτησε η Στόρφορς της Φιλαρέτης Εξάρχου στη Σούπερ κατηγορία γυναικών της Σουηδίας. Στον χτεσινό δεύτερο τελικό με την Έσλοβ ηττήθηκε ως φιλοξενούμενη με 5-2, όπως είχε γίνει και στον πρώτο τελικό στην έδρα της. Η Έσλοβ επικράτησε με συνολικό σκορ 2-0 στις νίκες και κατέκτησε τον 3ο τίτλο (οι προηγούμενοι το 2013 και το 2014) μετά από 4 χρόνια συνεχούς παρουσίας στους τελικούς πρωταθλήματος. Στην επιτυχία όμως, έφτασε και η Στόρφορς διότι εμφανίστηκε στον τελικό των πλέι οφ για πρώτη φορά στην ιστορία της και βέβαια ξεχωριστή ήταν η στιγμή και για την Ελληνίδα πρωταθλήτρια. Είχε τη χαρά της πρώτης εμφάνισης σε τελικό διασυλλογικού πρωταθλήματος στο εξωτερικό, πήρε μέρος και στους δύο αγώνες και σίγουρα κλείνει θετικά τη θητεία 4 χρόνων στο συγκεκριμένο κλαμπ, από το οποίο έχει πει ότι αποχωρεί.

Στον χτεσινό τελικό η Εξάρχου έπαιξε τρία ατομικά ματς. Τα έδωσε όλα για να πάρει κάτι ουσιαστικό, αλλά δεν τα κατάφερε. Αχτύπητη για την Έσλοβ αποδείχτηκε η Κινέζα Λι Σιν Γιου, η οποία είχε μόνο νίκες και στους δύο τελικούς και ουσιαστικά ήταν εκείνη, που έκανε τη διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων. Στο πρώτο της παιχνίδι η πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού γυναικών το 2012 έχασε με 3-1 σετ από τη Στέφανι Κρίστενσεν (9-11, 11-6, 6-11, 7-11). Στη συνέχεια κάμφθηκε από τη Λι Σιν Γιου με 3-0 (8-11, 7-11, 7-11) και τέλος από τη Νάομι Όουεν με 3-2 σετ (11-13, 6-11, 11-9, 11-8, 6-11). Να σημειωθεί ότι στις κερκίδες υπήρχε και ελληνική παρουσία. Ο πρώην αθλητής επιτραπέζιας αντισφαίρισης Τάκης Μανδαλιός, που ζει μόνιμα τα τελευταία χρόνια στη Σουηδία (Μάλμε) και ασχολείται και με το άθλημα, βρέθηκε σε μία ακόμα σημαντική διοργάνωση με ελληνική συμμετοχή. Τις νίκες για τη Στόρφορς στον δεύτερο τελικό πέτυχαν η Γαλλίδα Οντρέι Ματενέ και η Ελβετίδα Ράκελ Μορέ.

Η Έσλοβ πανηγύρισε δεύτερο τίτλο μέσα σε λίγες ημέρες και αύριο ελπίζει να ζήσει ακόμα μεγαλύτερη χαρά. Στις γυναίκες αποτελεί κορυφαία δύναμη στη χώρα τα τελευταία χρόνια, όμως στους άνδρες πρωταγωνιστεί εδώ και πολύ καιρό και τώρα είναι και το φαβορί για την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ. Την περασμένη εβδομάδα το σωματείο πανηγύρισε την κατάκτηση του τίτλου στη Σούπερ κατηγορία των ανδρών, μάλιστα επρόκειτο για το 6ο συνεχόμενο πρωτάθλημα και το 11ο τα τελευταία 12 χρόνια! Στους τελικούς των πλέι οφ η Έσλοβ επικράτησε με συνολικό σκορ νικών 2-1 της Χάλμσταντ. Ο καθοριστικός αγώνας έγινε στο γυμναστήριο, που φιλοξένησε τον Απρίλιο το Προολυμπιακό τουρνουά της Ευρώπης και η Έσλοβ πήρε τη νίκη με 4-1.

Αύριο οι πρωταθλητές Σουηδίας δίνουν τον επαναληπτικό τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ με την Ποντουάζ στη Γαλλία. Αν υπερασπιστούν το 3-1 του εντός έδρας ματς παίρνουν για πρώτη φορά στην ιστορία τους το κορυφαίο ευρωπαϊκό τρόπαιο μετά το E.T.T.U. Cup, που κατέκτησαν πέρσι. Ο αγώνας αρχίζει στις 6μ.μ. ώρα Ελλάδας και μεταδίδεται ζωντανά από το laola1.tv.  

Τον τίτλο στο φετινό E.T.T.U. Cup ανδρών κατέκτησε η Νιντερόστεριχ, η οποία προερχόταν από το Τσάμπιονς Λιγκ. Στον τελικό η αυστριακή ομάδα νίκησε τόσο εκτός όσο και εντός έδρας τη Βέρντερ Βρέμης με 3-1.  

 

* Στη φωτό η Εξάρχου από αγώνα διπλού στη Σουηδία με τη συμπαίκτριά της Σάβα 

                                     

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ