Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Απόλαυσε παιχνίδια και …μέτρησε αντοχές η μεγάλη ελληνική αποστολή στο Παγκόσμιο βετεράνων

Alicante tesseris_Ellines

Alicante tesseris_EllinesΗ εμπειρία του Παγκοσμίου πρωταθλήματος επιτραπέζιας αντισφαίρισης βετεράνων κύλησε πολύ ευχάριστα για την πολυμελή ελληνική Double Kiriako-Nikopouαποστολή. «Χόρτασαν» παιχνίδια, έριξαν …τόνους ιδρώτα μετρώντας και τις …αντοχές τους και φυσικά απόλαυσαν τη συναναστροφή με τους χιλιάδες συναθλητές τους και το όμορφο Αλικάντε. Η διοργάνωση έγινε στην παραθαλάσσια πόλη της Ισπανίας από τις 23 έως τις 29 Μαΐου, εμφάνισε τον τεράστιο αριθμό των 4.560 συμμετοχών από 80 χώρες και σε αυτόν συμπεριλήφθηκαν και 12 Έλληνες αθλητές κι αθλήτριες: Οι Κώστας Νικόπουλος, Γιώργος Κυριακόπουλος, Κώστας Δημητρακόπουλος, Νίκος Δούης, Πέτρος Αποστόλου, Δημήτρης Καψής, Άρτεμιος Πεχλιβανίδης, Γιάννης Μάνδηλας, Σταύρος Πλακαντωνάκης, Ελισάβετ Κούκα, Ειρήνη Φυλακούρη, που δηλώθηκαν και ταξίδεψαν από την Ελλάδα και ακόμα ο ομογενής Παναγιώτης Στεργιόπουλος, ο οποίος ζει στη Γερμανία. Ήταν η μεγαλύτερη συμμετοχή για τη χώρα σε κορυφαία διεθνή διοργάνωση βετεράνων. Κι επειδή υπάρχει σαφώς και αγωνιστική αξία δεν έλειψαν τα καλά πλασαρίσματα. Ο αγέραστος Σταύρος Πλακαντωνάκης, παλιός διεθνής αθλητής, προχώρησε μέχρι τον γύρο των «32» στην κατηγορία 75-79 ετών. Ένας ακόμα παλιός πρωταθλητής Ελλάδας, ο Γιάννης Μάνδηλας, μπήκε στο κυρίως ταμπλό της κατηγορίας 65-69 ετών, ενώ επιτυχώς τη διαδικασία των προκριματικών στο απλό πέρασαν ακόμα οι Νίκος Δούης, Κώστας Δημητρακόπουλος στην κατηγορία 50-59 και η Ελισάβετ Κούκα στην 40-49 ετών. Η τελευταία πλασαρίστηκε και στις θέσεις 17-32 του διπλού γυναικών με συμπαίκτρια από την Ιαπωνία.

Από τους δηλωθέντες απουσίασε τελικά ο Γιάννης Συμεωνίδης, που θ’ αγωνιζόταν στην ηλικιακή κατηγορία 40-49. Εξάλλου, ο παλιός αθλητής σε πρωταθλήματα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Δημήτρης Σταματελόπουλος, ο οποίος διαμένει στην Αγγλία και ο ακούραστος Αντώνης Οικονομέλης, που ζει στη Νότια Αφρική, μετείχαν σ’ ένα ακόμα τέτοιο eventμε τα χρώματα των συγκεκριμένων χωρών κι έπαιξαν στις κατηγορίες 60-64 και 80-84 ετών.Το Παγκόσμιο πρωτάθλημα φιλοξενήθηκε σε τεράστιο Εκθεσιακό Κέντρο. Οι αγώνες έγιναν σε …αχανή αίθουσα που χώρεσε 165 τραπέζια, ενώ υπήρχε και το  προπονητήριο με 80 τραπέζια!

Afisa Vetaran_Panellinio_2016Να σημειωθεί ότι η κοινότητα των βετεράνων ρίχνει πια όλο το βάρος στο 7ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα, που θα διεξαχθεί στις 11 και 12 Ιουνίου στην Πολίχνη της Θεσσαλονίκης (Δ.Α.Κ. Πολίχνης). Στη μεγάλη ετήσια εκδήλωση εντάσσεται και το Πανελλήνιο ανεξαρτήτων, αθλητών δηλαδή, που δεν είχε ποτέ αθλητικό δελτίο στην Ε.Φ.Ο.Επ.Α.. Στην ίδια διοργάνωση θ’ αναδειχτούν και οι Πρωταθλητές και Κυπελλούχοι Π.Ο.Φ.Επ.Α. στο ομαδικό.

Επιγραμματικά τα αποτελέσματα των αθλητών της ελληνικής αποστολής στο Αλικάντε:

Στην ηλικιακή κατηγορία 40-49 ετών των ανδρών:

Ο Κώστας Νικόπουλος αγωνίστηκε στο 154ο προκριματικό γκρουπ και σημείωσε 1 νίκη και 2 ήττες. Συνέχισε στους αγώνες «παρηγοριάς» (το λεγόμενο consolation) από τον 2ο γύρο (σ.σ. των «256»), καθώς είχε bye στον 1ο. Προχώρησε με 5 νίκες, πλησίασε την είσοδο στα ημιτελικά, αλλά τελικά αποκλείστηκε στην 8άδα.

Ο Γιώργος Κυριακόπουλος μετείχε στο γκρουπ 166. Υπέστη 3 ήττες σε ισάριθμα ματς, πήγε στο «παρηγοριάς» από τον γύρο των «512». Έκανε μία νίκη και έχασε στους «256». 

Ο Παναγιώτης Στεργιόπουλος βρέθηκε στο γκρουπ 78. Είχε 1 νίκη και 2 ήττες και αποκλείστηκε ως 3ος. Μετά  πήγε στο «παρηγοριάς» και αφού πέτυχε 2 νίκες ηττήθηκε στον γύρο των «64».

Ο Δημήτρης Καψής ήταν στο 94ο γκρουπ. Έκανε μία νίκη άνευ αγώνα και γνώρισε 2 ήττες. Στο consolationκαι το ταμπλό των «256» αποκλείστηκε αμέσως.

Στην ηλικιακή κατηγορία 40-49 ετών των γυναικών:

Η Ελισάβετ Κούκα ήταν στο 28ο γκρουπ και προκρίθηκε ως 2η στο κεντρικό ταμπλό (το λεγόμενο Championship) με 2 νίκες και 1 ήττα. Εκεί έχασε στον 1ο γύρο (σ.σ. των «128») από τη Γερμανίδα Τζοάνα Γερομίνεκ με 3-0 σετ.

Στην ηλικιακή κατηγορία 50-59 ετών των ανδρών:

Alicante World_Champ_2016Ο Νίκος Δούης μετείχε στο 41ο γκρουπ και προκρίθηκε στο κυρίως ταμπλό με 2 νίκες και 1 ήττα. Αποκλείστηκε στον 1ο γύρο (σ.σ. των «512») με 3-1 σετ από τον Ιταλό Εμανουέλε Κριβελάρο. 

Ο Κώστας Δημητρακόπουλος ήταν στο 87ο γκρουπ. Είχε επίσης 2 νίκες και 1 ήττα, προχώρησε κι αυτός στη φάση της Championshipκαι κάμφθηκε στον γύρο των «512» από τον Νεχάτ Τσιτάκου από το Κόσοβο με 3-0 σετ.

Ο Πέτρος Αποστόλου έπαιξε στο γκρουπ 190. Έμεινε τελευταίος με 3 ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια, αργότερα πέτυχε δύο νίκες στο «παρηγοριάς» και αποκλείστηκε στη φάση των «128». 

Ο Άρτεμιος Πεχλιβανίδης κληρώθηκε στο 130ο γκρουπ. Υπέστη 3 ήττες σε 3 αγώνες και αργότερα έχασε και στον γύρο των «512» στο «παρηγοριάς».

Στην ηλικιακή κατηγορία 50-59 των γυναικών:

Η Ρένα Φυλακούρη μετείχε στο 41ο γκρουπ. Σημείωσε 1 νίκη και 2 ήττες και κατετάγη 3η. Συνέχισε στο «παρηγοριάς» και αφού πέρασε επιτυχώς τον γύρο των «128» αποκλείστηκε στις «64».  

Στην ηλικιακή κατηγορία 65-69 ετών των ανδρών:

Ο Γιάννης Μάνδηλας πήγε στο 53ο γκρουπ και κατάφερε να πάρει τη νίκη και στους τρεις αγώνες του. Στο ταμπλό Championshipτων «256» γνώρισε την ήττα από τον Τσέχο Γιόζεφ Ματέγκα με 3-1 σετ.

Στην ηλικιακή κατηγορία 75-79 ετών των ανδρών:

Ο Σταύρος Πλακαντωνάκης αγωνίστηκε στο 22ο γκρουπ και προκρίθηκε στην επόμενη φάση με 2 νίκες και 1 ήττα. Στο κυρίως ταμπλό των «128» νίκησε αρχικά τον Άγγλο Τζέιμς Φέλστεντ με 3-0 σετ. Στους «64» πέτυχε νέο θετικό αποτέλεσμα απέναντι στον Ισραηλινό Σάμοϊλ Σάμις με 3-1 και ηττήθηκε στους «32» από τον Ναν Πι Κάο από την Ταϊπέι με 3-1 σετ.

Στο διπλό της κατηγορίας 40-49 ετών των ανδρών:

OΝικόπουλος με τον Κυριακόπουλο βρέθηκαν στο 6ο γκρουπ. Έμειναν στην 3η θέση με 1 νίκη και 2 ήττες, συνέχισαν στο «παρηγοριάς» και αφού σημείωσαν μία νίκη αποκλείστηκαν στους «64».

Ο Καψής συγκρότησε δίδυμο με τον Ιταλό Σεμπαστιάνο Φαβάρο. Στο 89ο γκρουπ είχαν μόνο ήττες κι έχασαν μετά και στον γύρο των «128» του consolation.  

Ο Στεργιόπουλος έπαιξε μαζί με τον επίσης Ιταλό Ζεράρδο Παλαδίνο. Είχαν 1 νίκη και 2 ήττες στο 28ο γκρουπ, συνέχισαν στους «128» του «παρηγοριάς» και αφού προχώρησαν με 4 νίκες αποκλείστηκαν στα προημιτελικά. 

Στο διπλό της κατηγορίας 40-49 ετών των γυναικών:

Η Κούκα είχε συμπαίκτρια τη Γιαπωνέζα Σιζούκα Γκότο. Άρχισαν εξαιρετικά και πήραν την πρωτιά στο 20ο γκρουπ με 3 νίκες σε 3 αγώνες. Στο ταμπλό των «64» κατέβαλλαν τις Τουρκάλες Οζέρ/Κουλασεκέν με 3-1 σετ και κάμφθηκαν στον γύρο των «32» από τις Μπαντούροβα/Φοτίκοβα από τη Σλοβακία και την Τσεχία αντίστοιχα με 3-0 σετ. 

Στο διπλό της κατηγορίας 50-59 ετών των ανδρών:

Δίδυμο αποτέλεσαν οι Δούης/Δημητρακόπουλος. Σημείωσαν μόνο ήττες στο 78ο γκρουπ και την ίδια τύχη είχαν από τον 1ο γύρο (σ.σ. των «256») του ταμπλό της «παρηγοριάς».

Ανάλογη παρουσία είχε και το άλλο ελληνικό ζευγάρι, που συγκρότησαν ο Αποστόλου και ο Πεχιλβανίδης. Τρεις ήττες στο 70ο γκρουπ και άλλη μία άμεσα στο ταμπλό των χαμένων.

Στο διπλό της κατηγορίας 50-59 ετών των γυναικών:

Η Φυλακούρη βρήκε παρτενέρ στο πρόσωπο της Γιαπωνέζας Μίχβα Ούιμ. Δεν μπόρεσαν να φτάσουν σε νίκη σε 3 αγώνες στο 10ο γκρουπ και αργότερα στο «παρηγοριάς» αποκλείστηκαν στον γύρο των «128».  

Στο διπλό της κατηγορίας 65-69 ετών των ανδρών:

Ο Μάνδηλας αγωνίστηκε με τον Σάιμον Ντίμαντ από τη Νότια Αφρική. Αρχικά ήταν στο 22ο γκρουπ κι έμειναν στην 3η θέση με 1 νίκη και 2 ήττες. Στο consolation έχασαν στον πρώτο τους αγώνα στους «64».  

Στο διπλό της κατηγορίας 75-79 ετών των ανδρών:

Ο Πλακαντωνάκης έκανε δίδυμο με τον Σουηδό Γιαν Όβε Άλκουιστ. Είχαν 1 νίκη και 2 ήττες στο 7ο γκρουπ, πήγαν στο ταμπλό της «παρηγοριάς» και αφού πέτυχαν 2 νίκες αποκλείστηκαν στη 16άδα.

                                  

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ