Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Αποδοτική δουλειά και σημαντικές παραστάσεις για την Παπαδημητρίου στο καμπ της Ντόχα

Malama Doha_rever

Malama Doha_reverΠοιοτική δουλειά, μοναδική εμπειρία, αναγνώριση αξίας και ώθηση για περισσότερη προσπάθεια με σκοπό τη βελτίωση σε κάθε κομμάτι, που Doha Kosto_odigies_se_Malamaσχετίζεται με τον πρωταθλητισμό. Αυτά ήταν τα βασικά οφέλη από τη συμμετοχή στο προπονητικό καμπ στο Κατάρ για τη μικρή Μαλαματένια-Ειρήνη Παπαδημητρίου και θα τα κρατήσει σφιχτά σαν… έπαθλα για το μέλλον. Με τη διεξαγωγή του προγραμματισμένου εσωτερικού τουρνουά ολοκληρώθηκε σήμερα στην Ντόχα το λεγόμενο World Hopes Challenge της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (I.T.T.F.). Συγκέντρωσε 16 παμπαίδες και 16 παγκορασίδες απ’ όλες τις ηπείρους, διήρκησε μία εβδομάδα και αποτέλεσε το κλείσιμο για την τρέχουσα σεζόν στο ομώνυμο ετήσιο αναπτυξιακό πρόγραμμα της παγκόσμιας ομοσπονδίας. Η 12χρονη πρωταθλήτρια του Γ.Α.Ο. Πειραιά μετείχε στη συγκέντρωση προετοιμασίας με κάρτα ελευθέρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (E.T.T.U.) κι έκανε πραγματικότητα μία ακόμα μεγάλη της επιθυμία. Στο πλευρό της είχε τον προπονητή του Άρη Βούλας Κωνσταντίνο Κωστόπουλο, ο οποίος μέσα από αυτή την ξεχωριστή εμπειρία είχε και ατομική διάκριση!

Doha camp_ola_paidiaΟ συνολικός αριθμός των συμμετοχών για κάθε φύλο προέκυψε από:  

3 θέσεις για την Ασία και την Ευρώπη

2 θέσεις για την Αφρική και τη Νότια Αμερική

1 θέση για τη Βόρεια Αμερική και την Ωκεανία

1 θέση για τη διοργανώτρια χώρα

3 Wild Cards

Doha camp_geniko_planoΤο καμπ άρχισε στις 29 Μαΐου. Είχε επικεφαλής προπονητές τον Γερμανό Ντιρκ Βάγκνερ, τη Γινγκ Τζουν Χονγκ από τη Σιγκαπούρη και τον Καναδό Ντέγιαν Ράπιτς, ενώ προβλεπόταν από την παγκόσμια ομοσπονδία και η παρουσία ενός προπονητή για κάθε αθλητή/τρια. Οι εγκαταστάσεις ήταν εντυπωσιακές. Μεγάλο κλειστό αθλητικό κέντρο, στο οποίο υπάρχουν, μεταξύ άλλων, γήπεδο ποδοσφαίρου, γυμναστήριο μπάσκετ, στάδιο για στίβο, γυμναστήριο βόλεϊ και χάντμπολ και τεράστια αίθουσα για διάφορα άλλα αθλήματα, όπου μπήκαν τα τραπέζια του πινγκ πονγκ!!! Όλες οι αποστολές διέμειναν εκεί και βγαίνοντας για να πάνε στον χώρο προπόνησης περνούσαν κι από μία μεγάλη αψίδα.  

Καθημερινά το πρόγραμμα περιλάμβανε διπλές προπονήσεις με εξαίρεση την Πέμπτη, όταν έγινε μόνο πρωινή. Στα περισσότερα πρωινά η προπόνηση αναλωνόταν μόνο στο τραπέζι, ενώ το απόγευμα γίνονταν ασκήσεις με πολλές μπάλες, ασκήσεις για φυσική κατάσταση, όπως και πολλές ασκήσεις με πόντους και σερβίς. Επίσης, το απόγευμα της Παρασκευής, που ήταν η τελευταία προπόνηση, δόθηκε το ελεύθερο σε κάθε προπονητή να κάνει ό,τι ήθελε με τον αθλητή ή την αθλήτριά του. Η Παπαδημητρίου απέσπασε από τους ειδικούς πολύ θετικά σχόλια για την προσπάθεια και το αγωνιστικό επίπεδο, που έδειξε στην προπόνηση. Μετά τη θετικότατη παρουσία της τον Απρίλιο, σε καμπ στο Λουξεμβούργο, ενταγμένο στο World Hopes Challenge 2016, τα πήγε εξαιρετικά και στην πρωτεύουσα του Κατάρ. Ο Κωνσταντίνος Κωστόπουλος σχολίασε χαρακτηριστικά ότι «κάθε μέρα ήταν και καλύτερη» και πρόσθεσε ότι «ήταν τρομερή εμπειρία για τα παιδιά να προπονούνται και να συναναστρέφονται με άλλα μεγάλα ταλέντα της ηλικίας τους από διάφορα μέρη του κόσμου. Τέτοιες καταστάσεις σού δίνουν ένα παραπάνω κίνητρο να συνεχίσεις την κοπιαστική δουλειά για να βελτιωθείς».

Malama Doha_2016Η τελευταία μέρα του event, το Σάββατο, περιλάμβανε το τουρνουά. Τα αποτελέσματα μάλιστα, είχαν τη σημασία τους, αφού μαζί με αξιολόγηση από την παρουσία στο προπονητικό καμπ, θα επιλεγούν 4 αθλητές και 4 αθλήτριες για τη Hopes Team του 2016 (οι νικητές των εσωτερικών αγώνων μπαίνουν αυτομάτως στην ομάδα). Το σύστημα διεξαγωγής είχε γκρουπ και νοκ άουτ ματς και η Παπαδημητρίου κατέκτησε την τιμητική 6η θέση με 2 νίκες και 3 ήττες. Αρχικά μετείχε στο 1ο γκρουπ με τη Σανγκ από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και την Αιγύπτια Μεντχάτ. Έχασε 3-0 σετ από τη Σανγκ, νίκησε 3-1 την Αιγύπτια και προκρίθηκε σαν 2η στα προημιτελικά. Εκεί κάμφθηκε από την Κροάτισσα Αράποβιτς με 3-1 σετ και συνέχισε σε ματς κατάταξης. Για τις θέσεις 5-8 κατέβαλλε την Άσεβες από το Μεξικό με 3-0 και για τις θέσεις 5-6 έχασε από την Ταϊλανδέζα Πιλεσενγκουσούρι με 3-1 σετ.

Ο ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ 1.000 ΔΟΛΑΡΙΩΝ!

Η σημαντική αθλητική εκδήλωση της I.T.T.F. χάριζε και στους προπονητές ξεχωριστό κίνητρο. Δεν είναι μόνο ότι παράλληλα με τις προπονήσεις γίνονταν εκπαιδευτικές συνεδρίες, αλλά και ότι βάσει προκήρυξης προβλεπόταν μία υποτροφία για τον προπονητή που θα παρουσίαζε την καλύτερη εργασία. Σε αυτό το κομμάτι λοιπόν, ο επικεφαλής τεχνικός των σωματείων της Βούλας πρώτευσε! Την Τρίτη όλοι οι παρόντες προπονητές παρέδωσαν στους διοργανωτές την εργασία τους. Ο Κωστόπουλος ανέπτυξε το πώς δουλεύει με τους νεαρούς αθλητές. Την επόμενη μέρα ενημερώθηκε ότι το δικό του θέμα προκρίθηκε ως καλύτερο και ότι την Παρασκευή θα το παρουσίαζε στους υπόλοιπους προπονητές. Ετοίμασε PowerPoint, το παρουσίασε, ωστόσο δεν του ανακοινώθηκε εκεί η εξασφάλιση της υποτροφίας. Όπως σημείωσε ο ίδιος, λογικά θα του γνωστοποιηθεί επίσημα το προσεχές διάστημα και η υποτροφία είναι συμμετοχή σε eventεκπαιδευτικού χαρακτήρα στο μέλλον αξίας 1.000 δολαρίων. Έτσι, η ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση, που είχε πρώτη φορά εκπροσώπηση στο World Hopes Challenge, έκανε διπλά αισθητή την παρουσία της: Και με την εξαιρετικά ταλαντούχα Πειραιώτισσα πρωταθλήτρια, που έζησε ξεχωριστή τιμή στην Ντόχα και σταθερά προοδεύει στο άθλημα και με τον εξελίξιμο προπονητή, που είχε σημαντική προσωπική στιγμή και είναι έμπειρος πλέον από τέτοιες εικόνες στις μικρές ηλικίες. Η Παπαδημητρίου και ο Κωστόπουλος παίρνουν τον δρόμο της επιστροφής από το Κατάρ το πρωί στις 7.15.

 

Η Μαλαματένια Παπαδημητρίου σε δύο στιγμιότυπα από τις προπονήσεις, αλλά και σε φωτό με τον Κωνσταντίνο Κωστόπουλο να της δίνει οδηγίες. Επίσης,  πανοραμικό πλάνο από τον μεγάλο προπονητικό χώρο και αναμνηστική φωτό όλων των παιδιών.

* Οι δύο φωτογραφίες ψηλά είναι του Δημήτρη Πατεράκη, ο οποίος ζει και εργάζεται στην Ντόχα. Πήρε διαπίστευση από την I.T.T.F. και φυσικά πρόσφερε φωτογραφίες από το καμπ και στη διεθνή ομοσπονδία.

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ