Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Τέσσερις θέσεις ψηλότερα η εθνική γυναικών τον Αύγουστο στην παγκόσμια κατάταξη ομαδικού

Είναι γνωστό ότι μετά το Παγκόσμιο πρωτάθλημα του περασμένου Μαρτίου, όπου δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την παραμονή της στη 2η κατηγορία (Second Division), η εθνική γυναικών υποχρεώνεται ν’ ασχολείται έντονα και με τον διεθνή πίνακα αξιολόγησης ομαδικού με στόχο να κρατήσει τελικά, μέσω αυτού, την ίδια κατηγορία στην αντίστοιχη διοργάνωση του 2014. Ο δρόμος βέβαια, είναι μακρύς και δύσκολος, ωστόσο κάθε φορά που το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα βελτιώνει τη θέση του στο World Team Ranking μπορεί να αισθάνεται μεγαλύτερη αισιοδοξία. Μία τέτοια θετική διάθεση δημιουργεί (όσο νωρίς κι αν είναι ακόμα) και η κατάταξη του Αυγούστου, που βρίσκει την Ελλάδα στο νούμερο 44 με άνοδο τεσσάρων θέσεων.

Η ομάδα του Γιώργου Καρύτσα βρέθηκε σε κακό σημείο τον Μάρτιο του 2012 όταν μετά την έξοδο της Κατερίνας Ντουλάκη από τους πίνακες αξιολόγησης έπεσε 15 ολόκληρες θέσεις στο W.T.R.. Από τότε όμως, τα πράγματα πάνε καλύτερα και είναι πολύ σημαντικό που αυτή τη στιγμή έφτασε να «κερδίζει» δέκα θέσεις συγκριτικά με τον πρώτο μήνα της άνοιξης όταν ήταν στο νούμερο 54! Η εθνική γυναικών μετακινήθηκε τώρα στο νούμερο 44 με 154 βαθμούς από το νούμερο 48 και τους 144 βαθμούς του Ιουλίου. Βρίσκεται πίσω από το Βιετνάμ, το οποίο εμφανίζεται στο νούμερο 43 με 160 βαθμούς, δεν υπολογίζεται στις ομάδες που, βάσει κατάταξης, εξασφαλίζουν συμμετοχή στη 2η κατηγορία του επόμενου Παγκοσμίου πρωταθλήματος, αλλά είναι πολύ κοντά στις (συνολικά έξι) προνομιούχες θέσεις. Υπενθυμίζουμε ότι η πρώτη ελληνική τριάδα, από την οποία βγαίνουν οι βαθμοί για το ομαδικό, περιλαμβάνει την Κατερίνα Τόλιου, τη Μαρία Χριστοφοράκη και τη Φιλαρέτη Εξάρχου. Η βαθμολογική βελτίωση οφείλεται βασικά στη σταθερή άνοδο, που παρουσιάζει τους τελευταίους μήνες η Τόλιου στον ατομικό πίνακα αξιολόγησης. Τον Αύγουστο η νεαρή πρωταθλήτρια μετακινήθηκε 52 θέσεις ψηλότερα.

Στο ranking list του ομαδικού των ανδρών η εθνική ομάδα, που στις 20 του μήνα αρχίζει προετοιμασία για τη νέα σεζόν, βρίσκεται τον Αύγουστο στη 15η θέση με 244 βαθμούς. Ισοβαθμεί με τη Λευκορωσία και τη Σουηδία, που υπολογίζονται στο νούμερο 13 και 14 αντίστοιχα. Τον Ιούλιο η Ελλάδα ήταν στη 14η θέση μαζί με τη Σουηδία επίσης στους 244 βαθμούς.

ΑΞΙΟΣΗΜΕΙΩΤΗ ΑΝΟΔΟΣ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΚΑΙ ΝΕΑΝΙΔΕΣ

Ειδικά γι’ αυτόν τον μήνα πρέπει να γίνει αναφορά και στο W.T.R. για τις κατηγορίες νέων και νεανίδων, καθότι οι εθνικές μας ομάδες αγωνίστηκαν τον Ιούλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Αυστρίας. Κάποιοι αθλητές επανήλθαν στους ατομικούς πίνακες αξιολόγησης, άλλοι πρωτοεμφανίστηκαν σε αυτούς, ενώ καταγράφηκε και η επιτυχία των νεανίδων να προβιβαστούν στην Α΄ κατηγορία της Ευρώπης. Έτσι, υπήρξαν αξιοσημείωτες αλλαγές προς το καλύτερο με την εθνική νέων να πηγαίνει στο νούμερο 40 με 116 βαθμούς από το νούμερο 63 και τους 62 βαθμούς του προηγούμενου μήνα και την εθνική νεανίδων ν’ ανεβαίνει στο νούμερο 37 με 130 βαθμούς από το νούμερο 54 και τους 90 βαθμούς του Ιουλίου. Στους νέους υπολογίζεται για τους βαθμούς η τριάδα με τους Κωνσταντίνο Κωνσταντινόπουλο, Γιάννη Παπαδάκη, Κωνσταντίνο Αγγελάκη και στις νεάνιδες αυτή με τις Κατερίνα Τόλιου, Δήμητρα-Θωμαΐς Τσεκούρα και Κωνσταντίνα Παρίδη.

                                               

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ