Επιστροφή στις προπονήσεις από αύριο για τους αθλητές της εθνικής ανδρών

Οι 30οι Ολυμπιακοί Αγώνες πέρασαν πριν από λίγες ημέρες στην ιστορία, μαζί και η διπλή ελληνική συμμετοχή στο 7ο Ολυμπιακό τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Μπροστά υπάρχει πλέον η έναρξη της νέας σεζόν και οι επόμενες προκλήσεις και το ξεκίνημα θα γίνει με τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2013. Η εθνική ομάδα των γυναικών έχει αρχίσει την προετοιμασία της εδώ και 20 μέρες περίπου, το αντίστοιχο συγκρότημα των ανδρών επανέρχεται αύριο στις προπονήσεις και με αυτόν τον τρόπο όλοι οι Έλληνες διεθνείς θα μπουν σιγά-σιγά στους ρυθμούς των European Championships Qualifications. Το μεστό αγωνιστικό πρόγραμμα και των δύο εθνικών ομάδων κατά το επόμενο τρίμηνο απαιτεί συνεχή εγρήγορση και πλήρη ετοιμότητα!

Οι αθλητές του Κώστα Βατσακλή συγκεντρώνονται τη Δευτέρα στην αίθουσα STAG του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας για να κάνουν ουσιαστικά το τελευταίο κομμάτι στην προετοιμασία τους, καθώς το βασικό μέρος της δουλειάς έγινε πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, από τις 11 Ιουνίου και για σχεδόν 1,5 μήνα. Έπειτα από το Λονδίνο, όπου ο Καλλίνικος Κρεάνγκα και ο Παναγιώτης Γκιώνης πήραν μέρος στο απλό και ο Κώστας Παπαγεωργίου συμμετείχε στην αποστολή ως βοηθός προπόνησης, δόθηκε ο απαραίτητος χρόνος για ξεκούραση και από αύριο όλα τα μέλη της εθνικής ανδρών μαζεύονται ξανά και στρέφουν αποκλειστικά την προσοχή τους στους επόμενους στόχους. Οι αθλήτριες του Γιώργου Καρύτσα προπονούνται εντατικά στο φαληρικό στάδιο από τη 1 Αυγούστου και από μέρες έχουν αρχίσει να προετοιμάζουν τον εαυτό τους, αγωνιστικά και ψυχολογικά, για τις επόμενες διοργανώσεις.

Και τα δύο εθνικά συγκροτήματα θ’ αρχίσουν ταυτόχρονα τις αγωνιστικές τους δραστηριότητες τον ερχόμενο μήνα και στη διάρκεια μίας γεμάτης σεζόν τούς περιμένουν τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2013, το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ατομικών αγωνισμάτων 2012, το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ατομικών αγωνισμάτων 2013, οι Μεσογειακοί Αγώνες της ίδιας χρονιάς και φυσικά διεθνή τουρνουά.

Τα προκριματικά για το επόμενο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, που θα περιλαμβάνει και το ομαδικό, ξεκινούν ουσιαστικά στις 4 Σεπτεμβρίου, γιατί τυπικά η αρχή έγινε στις 14 Ιουλίου στο Μπραουνβάιγκ. Τότε, που Γερμανία και Σουηδία ζήτησαν κι έδωσαν νωρίτερα το μεταξύ τους ματς για την 3η αγωνιστική του γκρουπ Α στη Championship Division (σκορ 3-0).

Η Ελλάδα θα κάνει πρεμιέρα στις 4 Σεπτεμβρίου σε δύο διαφορετικά «μέτωπα». Η ομάδα των ανδρών θ’ αντιμετωπίσει τη Λευκορωσία στο Μινσκ για το γκρουπ Β της 1ης κατηγορίας (Championship Division), ενώ οι γυναίκες θ’ αναμετρηθούν με τη Σερβία στο Πίροτ για το γκρουπ Α της 2ης κατηγορίας (Challenge Division).

Υπενθυμίζουμε ότι τα E.C.Q. περιλαμβάνουν τρεις κατηγορίες. Η 3η είναι η Standard Division. Στους άνδρες οι συνολικές συμμετοχές είναι 35. Στη Championship και στη Challenge Division μετέχουν από 12 χώρες, ενώ στη Standard Division είναι έντεκα. Στις γυναίκες αγωνίζονται επίσης από 12 ομάδες στις δύο πρώτες κατηγορίες και στην 3η είναι εννέα (σύνολο 33).

Σε κάθε γκρουπ οι ομάδες θα συναντηθούν μεταξύ τους μόνο μία φορά, είτε εντός είτε εκτός έδρας, ανάλογα πως έβγαλε τα ζευγάρια η κλήρωση. Η Ευρωπαϊκή Ένωση Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (E.T.T.U.) έχει γνωστοποιήσει από καιρό ότι οι τρεις πρώτες αγωνιστικές θα διεξαχθούν μέσα στο 2012 και οι υπόλοιπες δύο το 2013. Για το νέο έτος δεν έχει ορίσει ακόμα ημερομηνίες. Η 2η αγωνιστική των γκρουπ θα διεξαχθεί στις 18 Σεπτεμβρίου, η 3η στις 20 Νοεμβρίου και ενδιάμεσα υπάρχει το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ατομικών αγωνισμάτων στο Χέρνινγκ της Δανίας (17-21 Οκτωβρίου). Για το σύστημα των αγώνων επιγραμματικά αναφέρουμε ότι:

Α) Οι ομάδες που θα πάρουν τις θέσεις 1-5 στα δύο γκρουπ της 1ης κατηγορίας θα εξασφαλίσουν αυτόματα το δικαίωμα συμμετοχής στην αντίστοιχη κατηγορία του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, ενώ εκείνες, οι οποίες θα τερματίσουν στη θέση 6 των γκρουπ, θα υποβιβαστούν και θ’ αγωνιστούν στη 2η κατηγορία του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Β) Οι ομάδες που θα κατακτήσουν την πρωτιά στα δύο γκρουπ της 2ης κατηγορίας θα προβιβαστούν στην 1η κατηγορία του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Οι ομάδες, οι οποίες θα τερματίσουν στις θέσεις 2-5 των γκρουπ θα διατηρηθούν στην αντίστοιχη κατηγορία στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Οι ομάδες που θα μείνουν τελευταίες στα δύο γκρουπ θα υποβιβαστούν και θ’ αγωνιστούν στην 3η κατηγορία του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Οι Έλληνες φίλαθλοι θα πάρουν την πρώτη γεύση από τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα STAG του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας και μάλιστα σε… χορταστική δόση. Οι άνδρες θα υποδεχτούν την επικεφαλής του γκρουπ Β της Championship Division Ρωσία και παράλληλα οι γυναίκες θα φιλοξενήσουν για το γκρουπ Α της Challenge Division την Ουκρανία.

Στις 20 Νοεμβρίου η εθνική ανδρών θ’ αγωνιστεί εναντίον της Αυστρίας στο Βελς, ενώ το 2013 θ’ αντιμετωπίσει στην έδρα της πρώτα την Κροατία και μετά την Ουγγαρία. Στην 1η αγωνιστική τα υπόλοιπα ματς του γκρουπ είναι Ρωσία- Ουγγαρία και Αυστρία-Κροατία.

Η εθνική γυναικών θα κλείσει στις 20 Νοεμβρίου το πρώτο μέρος της διοργάνωσης κοντράροντας τη Σουηδία στην πόλη Σκούρουπ. Το επόμενο έτος είναι προγραμματισμένο να παίξει με τη Λιθουανία εντός έδρας για την 4η αγωνιστική και με την Ιταλία εκτός για την 5η. Στην 1η αγωνιστική οι υπόλοιποι αγώνες του γκρουπ είναι Λιθουανία-Ιταλία και Ουκρανία-Σουηδία.

                                               

 

 

Είσοδοςgpsportimages epathla-zeus1images genesispharma-logoimages new logo gerflor

stiga-728-looped