Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Γιαννούτσος και Παπαδημητρίου το τρόπαιο στο απλό παμπαίδων και παγκορασίδων αντίστοιχα

Pampaidiko aplo_agorion

Pampaidiko aplo_agorionΔύο παιδιά από τον Πειραιά, ο Σωκράτης-Βησσαρίων Γιαννούτσος και η Μαλαματένια-Ειρήνη Παπαδημητρίου, αναδείχτηκαν το μεσημέρι Pampaidiko Apolo_koritsionστην Πάτρα πρωταθλητές Ελλάδας στο απλό παμπαίδων και παγκορασίδων αντίστοιχα για τη σεζόν 2015-2016. Ο 12χρονος αθλητής του Ολυμπιακού κατέκτησε πρώτη φορά τίτλο σε Πανελλήνιο πρωτάθλημα, ενώ έφτασε και στον τελικό του διπλού. Ανάλογη επιτυχία είχε και η συνομήλική του αθλήτρια του Γ.Α.Ο. Πειραιά (θυγατρικό σωματείο του Ολυμπιακού), αλλά σε ατομικό αγώνισμα, καθώς την Κυριακή πανηγύρισε την πρωτιά στο ομαδικό παγκορασίδων. Στο διπλό παμπαίδων το χρυσό μετάλλιο πήραν οι Αλέξανδρος Μαργαρίτης/Αλέξιος Κωστακιώτης της Π.Α.Λ. Φοίνικες Πάτρας και στο διπλό παγκορασίδων οι Ζωή Αγγελίδου/ Μαρία-Ανελίζε Βαμβακάκη του Ο.Α. Χανίων. Γενικά τέσσερα σωματεία της περιφέρειας βρέθηκαν στα μετάλλια κι αυτό ήταν ένα ακόμα πολύ ευχάριστο γεγονός. Η αχαϊκή πρωτεύουσα φιλοξένησε ξανά μετά από αρκετά χρόνια τελική φάση Πανελληνίου πρωταθλήματος και με κοπιαστική προσπάθεια έβγαλε σε πέρας την αποστολή της. Οι τριήμεροι αγώνες έγιναν στο δημοτικό κλειστό γυμναστήριο Παναγίας Αλεξιώτισσας με συνδιοργανωτές την Τοπική Επιτροπή Δυτικής Ελλάδας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και τον δήμο Πατρέων.

Στο απλό παμπαίδων κοντραρίστηκαν για το ψηλότερο σκαλί του βάθρου ο Σωκράτης Γιαννούτσος και ο Αλέξανδρος Μαδέσης, όπως είχε γίνει πολλές φορές φέτος στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα. Τα δύο ταλεντάκια έδωσαν άλλο ένα ντέρμπι και στο τέλος επικράτησε ο Γιαννούτσος με 3-1 σετ. Το 3ο και κρίσιμο σετ κρίθηκε στην παράταση. Η εξέλιξη 11-6, 8-11, 14-12 και 11-8.

Στην πορεία του μέχρι τον τελικό ο Γιαννούτσος ήταν νικητής στο 2ο γκρουπ και στη συνέχεια ξεπέρασε τον Ντασταμάνη (Α.Σ.Φ.Ε.Α. Ιωαννίνων) με 3-0 στον γύρο των «16», τον Σαπάκο (Αίας Ευόσμου) με 3-0 στα προημιτελικά και τον Κωστακιώτη με το ίδιο σκορ στα ημιτελικά. Από την πλευρά του ο Μαδέσης πρώτευσε αρχικά στο 3ο γκρουπ και στα νοκ άουτ απέκλεισε τον Μανωλόπουλο στη 16άδα με 3-0, τον Μαλλιαρό στην 8άδα επίσης με 3-0 και το 1ο φαβορί του αγωνίσματος, τον Μαργαρίτη, στην 4άδα με 3-2.

Στο απλό παγκορασίδων η Παπαδημητρίου απέδειξε ότι δεν είχε συναγωνισμό. Έφτασε με σχετική ευκολία στο χρυσό μετάλλιο κι έκλεισε ιδανικά μία χρονιά, η οποία εκτός από διακρίσεις τής επιφύλαξε και πολύ σημαντικές εμπειρίες, όπως τη συμμετοχή σε διεθνή τουρνουά, αλλά και στο προπονητικό καμπ με επιλογές, που οργάνωσε η I.T.T.F. στο Κατάρ. Στον τελικό η αριστερόχειρας αθλήτρια επικράτησε με 3-0 σετ της Ιωάννας Μαδέση (11-8, 11-7, 11-5). Διάκριση ασφαλώς και για τα αδέρφια Μαδέση να φτάσουν στους τελικούς του απλού και να δείξουν ξανά με έντονο τρόπο ότι μπορούν να βαδίσουν στα χνάρια των γονιών τους Κώστα Μαδέση και Χρυσούλας Τουρσουνίδου, πρώην διεθνών αθλητών και πρωταθλητών επιτραπέζιας αντισφαίρισης.

Στην πορεία της έως τον τελικό η Παπαδημητρίου αφού επικράτησε στο 1ο γκρουπ απέκλεισε στη 16άδα τη Δημητρίου με 3-0 σετ, στην 8άδα την Αγγελίδου με 3-1 και στην 4άδα την Καραθανάση με 3-0. Ομοίως η Μαδέση πήρε την πρωτιά στο 3ο γκρουπ και στα νοκ άουτ νίκησε κατά σειρά τη Χάλαρη του Γ.Α.Ο. Πειραιά με 3-0 σετ, τη Φωτιάδου με το ίδιο σκορ και τη Φραγκάκη, επίσης με 3-0. Έκπληξη δημιουργήθηκε στα γκρουπ από τη Φραγκάκη. Η αθλήτρια της Αγίας Βαρβάρας νίκησε το 2ο φαβορί του αγωνίσματος, τη Δημητρίου και την υποχρέωσε σε πρόκριση από τη 2η θέση και άρα σε δυσκολότερη κλήρωση στα νοκ άουτ. Η Φραγκάκη αντίθετα προχώρησε πολύ και κατάφερε να κατακτήσει την 3η θέση.     

Ισορροπημένος και αμφίρροπος από την αρχή έως τα τέλος ήταν ο τελικός στο διπλό παμπαίδων. Οι Πατρινοί Αλέξανδρος Μαργαρίτης/Αλέξιος Κωστακιώτης ήθελαν άλλο ένα χρυσό μετάλλιο ύστερα από το χτεσινό στο ομαδικό και το πήραν με 3-2 σετ απέναντι στους Σωκράτη Γιαννούτσο/Ευάγγελο Μαλλιαρό του Ολυμπιακού. Βρέθηκαν να χάνουν με 1-2 σετ, ήταν λίγους πόντους πίσω και στο επόμενο σετ και με μικρή ανατροπή ισοφάρισαν. Μέχρι τα μισά περίπου του «κόντρα» σετ τα δύο ζευγάρια πήγαιναν μαζί ώσπου οι αθλητές από τους Φοίνικες ξέφυγαν εκμεταλλευόμενοι και κάποια λάθη των αντιπάλων τους (9-11, 11-6, 9-11, 11-9, 11-5).

Pampaidiko Telikos_Diplou_pagorasidonΣτο διπλό παγκορασίδων πάλεψαν για το χρυό μετάλλιο αθλήτριες, που είχαν αναμετρηθεί την Κυριακή και στον τελικό του ομαδικού. Αυτή τη φορά χαμογέλασαν οι Χανιώτισσες Ζωή Αγγελίδου/ Μαρία-Ανελίζε Βαμβακάκη, που με θαυμάσια εμφάνιση κατέβαλλαν τις Μαλαματένια Παπαδημητρίου/Χρυσή Φωτιάδου του Γ.Α.Ο. Πειραιά με 3-1. Έχασαν το 1ο σετ, αλλά ήταν καλύτερες στο υπόλοιπο του ματς. Στο 4ο σετ προηγήθηκαν 9-4, το αντίπαλο ζευγάρι πλησίασε στον πόντο (10-9), αλλά δεν έχασαν την ευκαιρία (6-11, 11-7, 11-6, 11-9). Κλειστοί ήταν και οι δύο ημιτελικοί όπου οι Αγγελίδου/Βαμβακάκη και Παπαδημητρίου/Φωτιάδου είχαν επικρατήσει με 3-2 σετ των Μαδέση/Καραθανάση και Πετσίβα/Καφάτου αντίστοιχα. Οι πρωταθλήτριες μάλιστα, είχαν νικήσει στα πέντε σετ και τον προημιτελικό με τις Μαρία Δημητρίου/Φωτεινή Τράκα (Γ.Α.Σ. Ελευσίς/Α.Ο. Διόνυσου).

Τους αγώνες παρακολούθησε το τελευταίο διήμερο ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλης Κολυμπάδης. Τις απονομές των επάθλων έκαναν ο πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής Δυτικής Ελλάδας και της Τεχνικής Επιτροπής της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Τάκης Τζόβολος στο απλό παμπαίδων, το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ομοσπονδίας Νίκος Φιλιππακόπουλος στο απλό παγκορασίδων, ο πρόεδρος του Ανατολικού διαμερίσματος δήμου Πατρέων και εκπρόσωπος του δήμου Δημήτρης Αναγνωστόπουλος στο διπλό παμπαίδων και το μέλος της Τεχνικής Επιτροπής της ομοσπονδίας Σαράντης Γιαννούτσος στο διπλό παγκορασίδων. Στο κλείσιμο των αγώνων ο Τάκης Τζόβολος ευχαρίστησε, εκ μέρους της ομοσπονδίας, όλους τους αθλητές, τους προπονητές και τους συνοδούς τους για την προσπάθειά τους σε ολόκληρη την αγωνιστική χρονιά.

Οι νικητές και οι νικήτριες σε κάθε αγώνισμα:

ΑΠΛΟ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ:

1. Σωκράτης Γιαννούτσος (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

2. Αλέξανδρος Μαδέσης (Π.Α.Ο. Φυλής)

3. Αλέξανδρος Μαργαρίτης (Π.Α.Λ. Φοίνικες Πάτρας)

-. Αλέξιος Κωστακιώτης (Π.Α.Λ. Φοίνικες Πάτρας)

ΑΠΛΟ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ:

1. Μαλαματένια Παπαδημητρίου (Γ.Α.Ο. Πειραιά)

2. Ιωάννα Μαδέση (Α.Ε. Νέας Κηφισιάς)

3. Ευγενία Καραθανάση (Α.Ε. Νέας Κηφισιάς)

-. Κατερίνα Φραγκάκη (Α.Ο. Αγίας Βαρβάρας)

ΔΙΠΛΟ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ:

1. Αλέξανδρος Μαργαρίτης/Αλέξιος Κωστακιώτης (Φοίνικες Πάτρας)

2. Σωκράτης Γιαννούτσος/Ευάγγελος Μαλλιαρός (Ολυμπιακός)

3. Αλέξανδρος Μαδέσης/Παντελεήμων Αϊβατίδης (Π.Α.Ο. Φυλής)

-. Ευστάθιος Μανωλόπουλος/Γιώργος Κατσαπρακάκης (Δόξα Πεύκης)

ΔΙΠΛΟ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ:

1. Ζωή Αγγελίδου/ Μαρία-Ανελίζε Βαμβακάκη (Ο.Α. Χανίων)

2. Μαλαματένια Παπαδημητρίου/Χρυσή Φωτιάδου (Γ.Α.Ο. Πειραιά)

3. Ιωάννα Μαδέση/Ευγενία Καραθανάση (Α.Ε. Νέας Κηφισιάς)

-. Δήμητρα Πετσίβα/Νεφέλη Καφάτου (Φαέθων Πάτρας)

                                    

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ