Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Χάλκινο μετάλλιο για τον Χατζηκυριάκο στο όπεν Α.Με.Α. της Ρουμανίας!

Roumania AMEA_Xatzikiriakos_metallio

Roumania AMEA_Xatzikiriakos_metallioΕπιτυχία με ξεχωριστή σημασία για τον χώρο της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Ο Μάριος Χατζηκυριάκος, ο 14χρονος αθλητής με αναπηρία, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην κλάση 6 των νέων, στο διεθνές τουρνουά της Ρουμανίας, που διεξάγεται στο Horea Demian Sports, στο Κλουζ Νάποκα. Η διοργάνωση είναι ανδρών και γυναικών, αλλά στο πρώτο μέρος της είχε και αγώνες για αθλητές και αθλήτριες κάτω των 23 ετών κι αυτό είναι κάτι που συμβαίνει πρώτη φορά στην ιστορία των όπεν στο εξωτερικό για Α.Με.Α.! Η Ελλάδα εμφάνισε τρεις συμμετοχές στη νεαρή κατηγορία, είχε ελπίδες για θέση στο βάθρο και κατάφερε να την πάρει με τον Χατζηκυριάκο. Δίχως αμφιβολία είναι διάκριση, που τονώνει και το ηθικό στη συνεχή προσπάθεια για αγωνιστική πρόοδο από τους αθλητές με αναπηρίες.    

Στις κατηγορίες των νέων, που έγιναν χτες και σήμερα, καταγράφηκαν 42 συμμετοχές από 11 χώρες. Η Ελλάδα πήρε μέρος με τον Χατζηκυριάκο, τον Γιώργο Μουχθή και τον Λευτέρη Μαυρή. Οι υπόλοιπες χώρες ήταν οι: Χιλή, Μεγάλη Βρετανία, Ιαπωνία, Ολλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Ρουμανία, Ρωσία, Ταϊλάνδη και Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Στην κλάση 6 (σ.σ. ορθίων) οι αθλητές χωρίστηκαν σε 2 γκρουπ.   Ο Χατζηκυριάκος βρέθηκε στο 1ο και πέρασε στα νοκ άουτ ως 2ος. Νίκησε τον Βρετανό Κόνορ Μακ Άνταμ με 3-1 σετ κι έχασε από τον Χιλιανό Νίκολας Πίνο Λόρκα (επικεφαλής του γκρουπ και μετέπειτα πρωταθλητής) με 3-0. Στα ημιτελικά κάμφθηκε με 3-0 σετ από τον Αμερικανό Ίαν Φιλίπ Σίντενφελντ και καθώς δεν προβλέπεται παιχνίδι για τις θέσεις 3-4 φόρεσε στο στήθος του το χάλκινο μετάλλιο.

Ο Μουχθής και ο Μαυρής, ο οποίος παίρνει τις πρώτες του εμπειρίες με την εθνική ομάδα Α.Με.Α. μετείχαν στο 2ο γκρουπ. Ο έμπειρος πια από διεθνείς αγώνες Μουχθής τα πήγε καλά και σημείωσε δύο νίκες, όμως στάθηκε άτυχος γιατί αποκλείστηκε σε τριπλή ισοβαθμία. Νίκησε τον Αμερικανό Σίντενφελντ με 3-1 σετ και τον Μαυρή με 3-0 κι έχασε από τον Βρετανό Μάριν Πέρι (επικεφαλής) με 3-0. Ισοβάθμησε στους 5 βαθμούς με τον Πέρι και τον Σίντενφελντ κι έμεινε 3ος κι έξω από τα νοκ άουτ γιατί είχε αρνητικό συντελεστή στα παιχνίδια μεταξύ των τριών αθλητών (3 σετ υπέρ και 4 κατά). Ο Μαυρής ηττήθηκε με 3-0 σετ και στους τρεις αγώνες του. Το τουρνουά συνεχίζεται με τις κατηγορίες ανδρών-γυναικών και από την Ελλάδα είναι ακόμα παρόντες οι Χρήστος Στάμου, Λάζαρος Τέλογλου, Φωτεινή Μπουσίου. Υπεύθυνος προπονητής είναι ο ομοσπονδιακός και πρώην πρωταθλητής Α.Με.Α. Πολυχρόνης Πολίτσης, ενώ είναι παρών και ο τεχνικός του Ίφιτου Πατρών Μιχάλης Κατσικαδέλης, ο οποίος συνεργάζεται με την Ε.Α.ΟΜ. Α.ΜΕ.Α. στην οργάνωση και εφαρμογή του προπονητικού σχεδιασμού.

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ Α.Ο. ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΜΗΔΕΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΣΤΗ Β’ ΕΘΝΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Τέσσερις θα είναι τελικά οι αντίπαλοι του Α.Ο. Ελληνικού στους αγώνες, που κλήθηκε να δώσει, ώστε να εκτελεστεί η δικαστική απόφαση για ακύρωση του μηδενισμού του στη Β΄Εθνική Αττικής γυναικών. Μετά την υπέρ του απόφαση στο Α.Σ.Ε.Α.Δ., το σωματείο θα ‘πρεπε να παίξει τα έξι ματς πρωταθλήματος, που δεν είχε δώσει λόγω του μηδενισμού του από την Ε.Φ.Ο.Επ.Α.. Η ομοσπονδία ανακοίνωσε από την περασμένη εβδομάδα τα παιχνίδια για το προσεχές Σαββατοκύριακο, όμως το πρόγραμμα τροποποιήθηκε επειδή οι 2 από τις 6 ομάδες δήλωσαν αδυναμία ν’ αγωνιστούν. Σήμερα το μεσημέρι έληξε η προθεσμία, που είχαν οι ομάδες να επιβεβαιώσουν ή όχι τη συμμετοχή τους στους αγώνες και (σύμφωνα με τη νεότερη ανακοίνωση της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.) προέκυψε ότι το Ελληνικό θ’ αντιμετωπίσει τον Γ.Ο.Π. Παλάσκας, το Α.Ο. Ηράκλειο 2001, τους Αετούς Πόλης και τον Α.Σ. Περιστερίου Άλφα, όχι όμως και τον Α.Ο.Ν. Φαλήρου και τον Α.Ο. Βύρων, οι οποίοι δήλωσαν ότι δεν θ’ αγωνιστούν. Δύο αναμετρήσεις θα γίνουν το Σάββατο και δύο την Κυριακή στην ομοσπονδιακή αίθουσα STIGA του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας.

Έτσι, το πρόγραμμα των αγώνων του Ελληνικού διαμορφώθηκε ως εξής:

Σάββατο 25/6:

Α.Ο. Ελληνικού-Γ.Ο.Π. Παλάσκας  10:00

Α.Ο. Ηράκλειο 2001-Α.Ο. Ελληνικού 13:00

Κυριακή 26/06:

Α.Ο. Ελληνικού-Αετοί Πόλης 10:00

Α.Ο. Ελληνικού-Α.Σ. Περιστερίου Άλφα     13:00

Οι ομάδες που απέχουν από τα ματς αυτά θα δεχτούν την ποινή του ενός μηδενισμού. Μετά τους αγώνες και με βάση τα αποτελέσματα η ομοσπονδία θ’ αποκαταστήσει ό,τι προκύψει βαθμολογικά για τις ομάδες (και για την παρακάτω ή την παραπάνω κατηγορία), αλλά και για τους πίνακες αξιολόγησης.

ΣΥΜΠΑΙΚΤΗΣ ΤΟΥ ΓΚΙΩΝΗ Ο ΓΚΑΟ ΝΙΝΓΚ

Τα φαβορί ενόψει της μεθαυριανής κλήρωσης του Τσάμπιονς Λιγκ ανδρών για τη σεζόν 2016-2017 ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης. Εκτός από τα seeding, το ρεπορτάζ είχε και μεταγραφικές ειδήσεις από τις συμμετέχουσες ομάδες κι εκεί έγινε γνωστό ότι ο πρωταθλητής από τη Σιγκαπούρη Γκάο Νινγκ μετακινήθηκε στην πολωνική Μπογκόρια Γκρότζισκ και θα είναι συμπαίκτης του Παναγιώτη Γκιώνη. Ο δις πρωταθλητής του διπλού ανδρών στα Grand Finals των World Tours (Νο 31 στην τρέχουσα παγκόσμια κατάταξη) αγωνιζόταν επί σειρά ετών στη γαλλική Σαρτρ. Συνολικά 23 αθλητές από τις πρώτες 50 θέσεις του διεθνούς πίνακα αξιολόγησης θα είναι παρόντες στην  κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Η γαλλική Ενεμπόν του Καλλίνικου Κρεάνγκα έχει μέσα σε αυτούς τον Άγγλο Λίαμ Πίτσφορντ, που αποτελεί μεταγραφικό της απόκτημα.

Στα φαβορί, ανάμεσα στις 16 ομάδες, που θα είναι στο Τσάμπιονς Λιγκ την ερχόμενη σεζόν, η Μπογκόρια βρίσκεται στο Νο 5 και η γαλλική Ενεμπόν στο Νο 10. Στην κορυφή της λίστας φιγουράρει γι’ άλλη μια χρονιά η ρωσική Όρενμπουργκ (που απέκτησε και τον κορυφαίο Ιάπωνα Τζουν Μιζουτάνι), ενώ στο 2 είναι η τέως ομάδα του Γκιώνη, η γερμανική Μπορούσια Ντίσελντορφ, με νέα πρόσωπα τον Αυστριακό Στέφαν Φέγκερλ από τη Νιντερόστεριχ και τον Σουηδό Κρίστιαν Κάρλσον από τη γαλλική κάτοχο του τίτλου Ποντουάζ Σερζί.

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ