Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Με 70 συμμετοχές έγινε το 2ο διεθνές Φεστιβάλ της Φλώρινας

Florina Festival_diplo_andron

Florina Festival_diplo_andronΔιαφήμιση για το άθλημα αποτέλεσε και φέτος το  2ο διεθνές Φεστιβάλ επιτραπέζιας αντισφαίρισης Φλώρινας, που έγινε το Florina Festival_genikoΣαββατοκύριακο στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης. Το διοργάνωσε ο τοπικός Α.Σ.Ε.Α «Σάρισες» σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, τον δήμο και υπό την αιγίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α και πέτυχε τους σκοπούς του με μαζική συμμετοχή και ουσιαστική προβολή του αθλήματος.

Δικαίωμα συμμετοχής είχαν όλοι όσοι έχουν κλείσει τουλάχιστον το 18ο έτος της ηλικίας τους. Το Φεστιβάλ περιελάμβανε τα αγωνίσματα του διπλού ανδρών, του διπλού μικτού και του απλού σε άνδρες και γυναίκες. Στο απλό ανδρών μάλιστα, δημιουργήθηκαν οι ηλικιακές κατηγορίες έως 29, 30-39, 40-49, 50-59 και 60+ ετών. Συνολικά αγωνίστηκαν 70 άνδρες και γυναίκες και δεν προέρχονταν μόνο από τη Φλώρινα, αλλά από διάφορες περιοχές της χώρας (Κοζάνη, Ιωάννινα, Καστοριά, Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Πρέβεζα, Λευκάδα, Κόνιτσα, Βέροια) και από πόλεις του εξωτερικού. Συγκεκριμένα τίμησαν το τουρνουά αθλητές από τη FYROM (Μοναστήρι, Σκόπια) και την Αλβανία (Κορυτσά). Τα διπλά έγιναν το Σάββατο και τα ατομικά την Κυριακή.

Florina Festival_womenΑξιόλογοι αθλητές από την Ελλάδα και τις γειτονικές χώρες ανέβασαν το αγωνιστικό επίπεδο και είναι χαρακτηριστικό ότι οι περισσότερες πρωτιές πήγαν σε ξένους. Η Φλώρινα μετείχε με 11 αθλητές/τριες, μάλιστα ο Αλέξανδρος Σκλιας και η μικρή Χρυσή Φωτιάδου πήραν από δύο χάλκινα μετάλλια.

Το ενημερωτικό δελτίο από τις Σάρισες αναφέρει ακόμα ότι τους αγώνες επισκέφτηκαν ο εκπρόσωπος της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας Γεώργιος Αντωνιάδης και ο Αντιδήμαρχος Φλώρινας, υπεύθυνος του αθλητισμού Άρης Αριστείδου, οι οποίοι έκαναν και απονομές μεταλλίων. Απονομές μεταλλίων έκαναν επίσης ο έφορος του Απόλλωνα Καλαμαριάς Αθανάσιος Μίντσης, ο πρόεδρος των Σαρισών Γεώργιος Λυγούρας και ο γενικός γραμματέας του ίδιου σωματείου Κωνσταντίνος Φωτιάδης. «Οι Σάρισες έχοντας εργαστεί εντατικά τον τελευταίο καιρό προσέφεραν στους φιλοξενούμενους μια άριστα οργανωτικά διοργάνωση. Πρώτα απ’ όλα τους αγώνες υποστήριζε επαγγελματική γραμματεία (Μ. Τσίπου/Ι. Ζτάλιου), η οποία φρόντιζε για την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων, παρέχοντας άμεσα κάθε πληροφορία προς τους  αγωνιζόμενους. Έτσι στο διήμερο των αγώνων δεν υπήρξε το παραμικρό παράπονο. Ακόμα, η οργανωτική επιτροπή είχε φροντίσει και προσφέρθηκαν σε όλους τους συμμετέχοντες νερό, σάντουιτς και αναμνηστικό μπλουζάκι,, ενώ λειτουργούσε παράλληλα το κυλικείο του γυμναστηρίου. Οι Σάρισες είχαν την άμεση και μεγάλη υποστήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας και του δήμου Φλώρινας, αλλά και της τοπικής κοινωνίας μέσα από μικρές, αλλά τόσο σημαντικές χορηγίες. Τους ευχαριστούμε όλους».

Florina Festival_andres_40-49Πριν από τις απονομές των επάθλων στα ατομικά αγωνίσματα πραγματοποιήθηκε κλήρωση λαχνών, όπου δύο τυχεροί κέρδισαν ένα κινητό τηλέφωνο IPHONE 5 κι ένα σίδερο μαλλιών, ενώ κληρώθηκαν και τέσσερις πετσέτες πινγκ πονγκ δώρο του καταστήματος gpsports.

Οι νικητές και οι νικήτριες σε κάθε αγώνισμα ή κατηγορία:

Διπλό ανδρών:

1. Μίροσλαβ Σίμιτς/Μίλε Πετρέσκι (FYROM)

2. Σάσο Στογιανόφσκι/Μάριαν Αβραμόβσκι (FYROM)

3. Αλέξανδρος Παναγιωτίδης/Ιωάννης Γκιμούρτζινας (Κοζάνη/Καστοριά)

-. Δημήτρης Μπαλάτσος/Χρήστος Ξανθόπουλος (Θεσσαλονίκη)

Διπλό μικτό:

1. Μάριαν Αβραμόβσκι/Άνα Μαρία Ντιμιτρόβα (FYROM)

2. Γιάννης Αργυράκης/Έλενα Παπαδάκη (Θεσσαλονίκη)

3. Γιώργος Πετρόχειλος/Κατερίνα Νταβατζή (Αθήνα)

-. Αλέξανδρος Σκλιας/Χρυσή Φωτιάδου (Φλώρινα)

Άνδρες έως 29 ετών:
1. Κωνσταντίνος Λυκοστράτης (Βέροια)
2. Χρήστος Ξανθόπουλος (Θεσσαλονίκη)
3. Ανδρέας Μίντσης (Θεσσαλονίκη)
-. Γιώργος Ακρίβης (Ιωάννινα)

Άνδρες 30-39 ετών:
1. Μπόρτσε Ταλέβσκι (Μπίτολα, FYROM)
2. Κωνσταντίνος Κακουλίδης (Βέροια)
3. Πλάτων Γεωργιάδης (Θεσσαλονίκη)
-. Πέτρος Καλύβας (Kαστοριά)

Άνδρες 40-49 ετών:
1. Σάσο Στογιανόφσκι (Σκόπια, FYROM)
2. Γιάννης Κελιαφάνος (Πολύγυρος)
3. Γιώργος Πετρόχειλος (Aθήνα)
-. Γιάννης Κατσαντώνης (Θεσσαλονίκη)

Άνδρες 50-59 ετών:
1. Μίλε Πετρέσκι (Σκόπια, FYROM)
2. Μάριαν Αβραμόφσκι (Σκόπια, FYROM)
3. Αλέξανδρος Σκλιας (Φλώρινα)
-. Πέτρος Αποστόλου (Θεσσαλονίκη)

Άνδρες 60+ ετών:
1. Τόμε Πέτκοφ (Μπίτολα, FYROM)
2. Μπάκα Πέτριτ (Κόρτσα, Αλβανία)
3. Γιάννης Καραμίχος (Θεσσαλονίκη)
-. Αρούνι Σκέντερ (Κόρτσα, Αλβανία)

Ενιαία κατηγορία γυναικών:
1. Κατερίνα Νταβατζή (Αθήνα)
2. Ανθή-Μαρία Παππά (Θεσσαλονίκη)
3. Έλενα Παπαδάκη (Θεσσαλονίκη)
-. Χρυσή Φωτιάδου (Φλώρινα)

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ