Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Υπαρχηγός της ελληνικής αποστολής στο Ρίο ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλης Κολυμπάδης

Kolimpadis xamogelastos

Kolimpadis xamogelastosΝέα τιμητική θέση για τον Μανώλη Κολυμπάδη! Ο πρόεδρος της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης θα είναι υπαρχηγός της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Η χτεσινή ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής ενέκρινε ομόφωνα την εισήγηση της Επιτροπής Ολυμπιακής Προετοιμασίας και όρισε τον πολύπειρο παράγοντα υπαρχηγό της αποστολής για την κορυφαία αθλητική εκδήλωση. Αρχηγός, ως γνωστόν, είναι ο πρόεδρος της Διεθνούς και της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας Ισίδωρος Κούβελος, που είχε την ίδια ευθύνη και στο Λονδίνο το 2012. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα γίνουν από τις 5 έως τις 21 Αυγούστου και οι επικεφαλής θα βρίσκονται επί έναν μήνα στη διάσημη βραζιλιάνικη πόλη και συγκεκριμένα από τις 24 Ιουλίου μέχρι τις 24 Αυγούστου.

Το γεγονός ότι ορίστηκε υπαρχηγός μόλις έναν μήνα πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες έχει σχέση με τον αριθμό των ελληνικών συμμετοχών. Οι υπεύθυνοι περίμεναν τον τελευταίο καιρό να δουν πόσο θ’ αυξηθεί, διότι μόνο αν μετάσχουν περισσότεροι από 75 αθλητές πρέπει να υπάρξει και θέση υπαρχηγού. Τώρα είναι 88 αθλητές και αθλήτριες και υπάρχει η προοπτική να πάρουν κι άλλοι  το ολυμπιακό εισιτήριο.

Θυμίζουμε ότι ο Μανώλης Κολυμπάδης είχε αναλάβει αρχηγός της ελληνικής αποστολής στους 1ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες, που είχαν γίνει στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν τον Ιούνιο του 2015, ενώ σε Ολυμπιακούς Αγώνες ήταν υπαρχηγός και το 2004 στην Αθήνα. «Αισθάνομαι μεγάλη τιμή, η οποία δεν είναι μόνο προσωπική, αλλά απηχεί γενικά στο άθλημά μας, την επιτραπέζια αντισφαίριση. Επιπλέον, την ικανοποίησή μου αυξάνει το γεγονός ότι έγινε ομόφωνα αποδεκτή η εισήγηση της Επιτροπής Ολυμπιακής Προετοιμασίας προς το πρόσωπό μου», τόνισε ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α..

ΑΝΑΧΩΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΟΙ «ΜΙΚΡΕΣ» ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Στο Ζάγκρεμπ μεταβαίνουν αύριο οι εθνικές ομάδες μικρών ηλικιών για να πάρουν μέρος στο 59ο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων. Αναχωρούν αεροπορικώς τα ξημερώματα της Πέμπτης, θα προπονηθούν την ίδια μέρα στο DomSportova, το γυμναστήριο των αγώνων και από το πρωί της Παρασκευής αρχίζουν την προσπάθειά τους για συνολικά θετικό αποτέλεσμα. Την αρχή στα γκρουπ κάνουν οι παίδες αντιμετωπίζοντας στις 12:00 ώρα Ελλάδας (11:00 τοπική) το Βέλγιο. Στις 14:00 οι νέοι κοντράρουν τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη, ενώ στις 16:00 οι κορασίδες θα παίξουν με το Λουξεμβούργο και οι νεάνιδες με την Ολλανδία. Αναφορά σε ολόκληρο το πρόγραμμα των αντιπροσωπευτικών μας συγκροτημάτων στην πρώτη φάση θα γίνει στο αυριανό ρεπορτάζ.

Την αποστολή συγκροτούν οι νέοι Γιάννης Σγουρόπουλος, Γιώργος Σταματούρος, Στράτος Δαμιανής, Νίκος Αντωνιάδης, οι νεάνιδες Παναγιώτα Ανδριανού, Ελισάβετ Τέρπου, Αγγελίνα Δεβελέκου, Γεωργία Χατζάκη, οι παίδες Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης, Γιάννης Δαμιανής, Κωνσταντίνος Στάμου και οι κορασίδες Έλλη Φίσερ, Ιωάννα Γερασιμάτου και Μαρία Λαδάκη. Μαζί τους θα είναι οι προπονητές Γιώργος Χριστοφοράκης (έχει αναλάβει την ομάδα των νέων), Λάουρα Νικουλάε (νεάνιδες), Σωτήρης Ζήκος (παίδες) και Κωνσταντίνος Κωστόπουλος (κορασίδες). Από τις 8 μέχρι τις 12 του μήνα θα γίνουν τα ομαδικά και από τις 13 μέχρι τις 17 τα ατομικά αγωνίσματα.

                                               

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ