Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Αρχίζει στο Ελσίνκι το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Αιμοκαθαιρομένων και Μεταμοσχευμένων

Aimokatharomeno me_Amerikano

Aimokatharomeno me_AmerikanoΏρα για ένα από τα καθιερωμένα μεγάλα διεθνή ραντεβού και για τους Αιμοκαθαιρόμενους και Μεταμοσχευμένους αθλητές. Κάθε χρόνο γίνονται εναλλάξ το Ευρωπαϊκό και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα, αυτό το καλοκαίρι είναι η σειρά του event  της γηραιάς ηπείρου και από τις 10 έως τις 17 Ιουλίου, πραγματοποιούνται στη Βάντα, το προάστιο του Ελσίνκι, οι 9οι Πανευρωπαϊκοί Αγώνες για αθλητές/τριες, που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση ή έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση. Η επιτραπέζια αντισφαίριση θα είναι φυσικά παρούσα και σε αυτή τη διοργάνωση, θα έχει 7 αθλητές και, όπως κάθε φορά, θα κυνηγήσει διακρίσεις.

Ο Σύλλογος Αθλουμένων Νεφροπαθών, που συντονίζει τη φετινή ελληνική αποστολή, εξέδωσε δελτίο Τύπου, στο οποίο υπογράμμισε αρχικά το πνεύμα και τα μηνύματα των αγώνων:  «Είναι μια πραγματική γιορτή που λαμβάνει χώρα σε κάθε διοργανώτρια πόλη. Εκτός από το αγωνιστικό κομμάτι, πραγματοποιούνται διάφορες εκδηλώσεις με στόχο την προώθηση της υπέρτατης προσφοράς του ανθρώπου προς τον συνάνθρωπό του, τη ΔΩΡΕΑ ΟΡΓΑΝΩΝ. Φέτος οι αγώνες γίνονται παράλληλα με τους Πανευρωπαϊκούς αγώνες μεταμοσχευμένων καρδιάς και πνευμόνων».

Το ενημερωτικό δελτίο του Σ.Α.Ν. αναφέρει ακόμα: «Η Ελλάδα έχει την τιμή να συμμετέχει σε όλους τους Πανευρωπαϊκούς αγώνες μέχρι σήμερα, μιας και ήταν η χώρα που ξεκίνησε και φιλοξένησε την πρώτη διοργάνωση το 2000. Οι 25 αθλητές της ελληνικής αποστολής (7 αιμοκαθαιρόμενοι και 18 μεταμοσχευμένοι) προέρχονται από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τη Βέροια, την Κάρπαθο, το Ηράκλειο, τα Χανιά και άλλα μέρη της Ελλάδας και θα πάρουν μέρος στα αθλήματα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, της κολύμβησης, του bowling και όλα τα αγωνίσματα του στίβου με στόχο την καλύτερη συγκομιδή μεταλλίων.

Η τελετή έναρξης θα γίνει στις 11 Ιουλίου και από τις 12 Ιουλίου οι αθλητές της επιτραπέζιας αντισφαίρισης Μάριος Μαρκόπουλος, Δημήτρης Ανδρεάδης, Κώστας Καλός, Μάνος Μανουλάκης, Χρήστος Ξένος, Ιωάννης Αρκάς και ο βενιαμίν Αλέξανδρος Διακουμάκος θα προσπαθήσουν να διατηρήσουν τα κεκτημένα σε μερικές κατηγορίες αλλά και να συγκεντρώσουν περισσότερα μετάλλια από τις προηγούμενες διοργανώσεις. Η προετοιμασία των αθλητών έχει ξεκινήσει εδώ και επτά μήνες και τον τελευταίο μήνα πιο εντατικά με καθημερινές προπονήσεις. Υπεύθυνος προπονητής ήταν ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής και πρώην διεθνής αθλητής Ευθύμης Αμερικάνος, ο οποίος θα καθοδηγήσει τους αθλητές και στη Φινλανδία» (σ.σ. στη φωτό με δύο αθλητές του).

Στις 14 και 15 Ιουλίου θα γίνουν οι αγώνες του bowling κι αξίζει να σημειωθεί ότι θα είναι κι εκεί παρόντες τέσσερις αθλητές, που μετέχουν και στην επιτραπέζια αντισφαίριση: Ο Κώστας Καλός, ο Ιωάννης Αρκάς, ο Μάνος Μανουλάκης και ο Μάριος Μαρκόπουλος.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ Ε.Φ.Ο.ΕΠ.Α.

Ο Σ.Α.Ν. φιλοξενεί και δηλώσεις για την ελληνική συμμετοχή, ενώ ευχαριστεί θερμά την ελληνική ομοσπονδία του αθλήματος για την παροχή αθλητικού υλικού. Προηγήθηκε μάλιστα, ευχαριστήρια επιστολή προσωπικά στον πρόεδρο της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλη Κολυμπάδη όπου το σωματείο σημείωσε, μεταξύ άλλων, «σας ευχαριστούμε που αναγνωρίζετε το έργο μας, ανταποκριθήκατε στο αίτημά μας και στηρίζετε τις δραστηριότητές μας. Θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι όσο η καλή κατάσταση της υγείας μας το επιτρέπει θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο να προσφέρουμε χαρά και διέξοδο μέσω της άθλησης, στους αθλούμενους νεφροπαθείς». 

«Ο Team manager της ελληνικής αποστολής, Κώστας Μόκκας, τονίζει πως οι αθλητισμός έχει θετικές επιδράσεις στην ποιότητα ζωής των αιμοκαθαιρόμενων και μεταμοσχευμένων συνανθρώπων μας και αυτό φαίνεται στην καθημερινότητά τους. Γι’ αυτό και θα πρέπει η ελληνική πολιτεία να στηρίζει όσο το δυνατόν καλύτερα τον αγώνα για την καθημερινή επιβίωσή μας!

Ο εκπρόσωπος της ελληνικής ομάδας στην Πανευρωπαϊκή Ομοσπονδία, Μάριος Μαρκόπουλος, επισημαίνει πως από οργανωτικής πλευράς τα περισσότερα ζητήματα για την ομαλή μετάβαση, διαμονή και επιστροφή των Ελλήνων αθλητών έχουν τακτοποιηθεί. Υπάρχουν ακόμη μείζονα ζητήματα σχετικά με το οικονομικό σκέλος της. Έτσι, το οικονομικό μέρος (μετάβαση, διαμονή και διατροφή) καλύπτεται σχεδόν εξ ολοκλήρου από τους Έλληνες αθλητές!

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Σ.Α.Ν. Αθανάσιος Αναχουρλής εύχεται σε όλους τους αθλητές της Εθνικής αποστολής αιμοκαθαιρομένων & μεταμοσχευμένων, καλή επιτυχία και επιστροφή με πολλά μετάλλια», αναφέρει επίσης το δελτίο Τύπου και καταλήγει: «Ο Σύλλογος Αθλουμένων Νεφροπαθών θέλει να ευχαριστήσει τον όμιλο Νεφρολογικών Κέντρων «Mesogeios» για την κάλυψη μέρους των εξόδων 3 αιμοκαθαιρόμενων αθλητών, την Ελληνική Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης για την παροχή αθλητικού υλικού (φόρμες και εμφανίσεις της Εθνικής Ομάδας) προς τους αθλητές της επιτραπέζιας αντισφαίρισης και τον ακούραστο συνεργάτη μας Παύλο Κεχαγιά για την προσφορά αθλητικού υλικού (εμφανίσεις bowling) για τους αθλητές του bowling.

Περισσότερες πληροφορίες για τους αγώνες μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα http://www.vantaa2016.fi/en/ και ενημέρωση για την Ελληνική ομάδα στο facebook: ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΛΟΥΜΕΝΩΝ ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ».

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ