Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Έναρξη στο Ζάγκρεμπ με νίκη για τους νέους και ήττα για τους παίδες

Antoniadis Nikos

Antoniadis NikosΜε μία νίκη και μία ήττα άρχισε το μεσημέρι στο Ζάγκρεμπ η ελληνική αποστολή την προσπάθειά της στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης νέων. Για τη Β’ κατηγορία του θεσμού και στο 10ο γκρουπ η ομάδα των εφήβων ξεπέρασε το εμπόδιο της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης με 3-0, ενώ στην Α’ κατηγορία και το 1ο γκρουπ οι παίδες κάμφθηκαν με 3-0 από το Βέλγιο. Ανεξάρτητα από το τι μπορεί να δείχνουν τα σκορ των δύο αγώνων, ούτε οι νέοι επιβλήθηκαν εύκολα, ούτε οι παίδες υποτάχθηκαν στους Βέλγους. Με πέντε ακόμα συναντήσεις ομαδικού προχωρά το πρόγραμμα των Ελλήνων στην πρεμιέρα της διοργάνωσης.

Τον εναρκτήριο αγώνα των παίδων μετέδωσε ζωντανά από το τραπέζι 2 το διαδικτυακό Laola1.tv. Εκεί έγινε φανερό ότι η εθνική μας σίγουρα δεν άξιζε ήττα με τέτοιο σκορ διότι ήταν ανταγωνιστική σε όλα τα ματς, όμως υστέρησε σε κάθε κρίσιμο σημείο πληρώνοντας ίσως και την απειρία της. Χαρακτηριστικά μπορούμε ν’ αναφέρουμε ότι ο Δαμιανής προηγήθηκε σε όλα τα σετ του αγώνα του με τον Ρασενφόσε. Στο 1ο έχασε σετ μπολ στο 11-10 και αργότερα τρεις σερί επιθέσεις με το forehand. Στο 2ο σετ ήταν μπροστά 9-7 και τελικά λύγισε 11-9 κάνοντας λάθη.  Στο 3ο προηγήθηκε αρχικά 4-2, όμως γρήγορα ισοφαρίστηκε κι αργότερα βρέθηκε πίσω 6-8 με χαμένο σερβίς. Ο Σωτήρης Ζήκος κάλεσε τάιμ άουτ, αλλά δεν άλλαξε κάτι.

Οι έφηβοι είναι επικεφαλής στο 10ο γκρουπ και θέλουν να πάρουν την 1η θέση. Ήταν φαβορί με τους Βόσνιους, το επιβεβαίωσαν, πάντως πήραν πολύ δύσκολα τη νίκη στο 1ο και το 3ο επί μέρους παιχνίδι. Σταματούρος και Αντωνιώδης (φωτό) έδειξαν απόλυτα έτοιμοι εκεί, με τον πρώτο να γυρίζει την κατάσταση από 1-2 σετ και τον δεύτερο να κατακτά δύο σετ με οριακή διαφορά. Θετική αρχή έκανε και ο Σγουρόπουλος ως έφηβος. Στον πάγκο κάθισε ο Στράτος Δαμιανής.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα των παίδων Ελλάδα-Βέλγιο 0-3:

Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης-Όλαφ Κοζολόφσκι 0-3 (7-11, 5-11, 11-13)

Γιάννης Δαμιανής-Όλαφ Ρασενφόσε 0-3 (11-13, 9-11, 7-11)

Κωνσταντίνος Στάμου/Χατζηλυγερούδης-Κοζολόφσκι/Ρασενφόσε 0-3 (5-11, 10-12, 10-12)

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα των νέων Βοσνία/Ερζεγοβίνη-Ελλάδα 0-3:

Λούκα Μιχαϊλοβιτς-Γιώργος Σταματούρος 2-3 (6-11, 11-7, 11-9, 6-11, 4-11)

Ντίνο Σίζμιτς-Γιάννης Σγουρόπουλος 0-3 (8-11, 9-11, 6-11)

Μάρκο Βούτσιγιακ-Νίκος Αντωνιάδης 1-3 (7-11, 9-11, 15-13, 10-12)

* Τα αποτελέσματα μαζί με την πορεία των αγώνων “ανεβαίνουν” στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης του αθλήματος, στη διεύθυνση http://www.ettu.org/en/events/european-youth-championships/draws–amp–results/

* Τα ζευγάρια των Ελλήνων αθλητών στα διπλά έχουν δηλωθεί ως εξής: Στο διπλό νέων παίζουν Σγουρόπουλος/Σταματούρος και Αντωνιάδης/Στρ. Δαμιανής, στο διπλό νεανίδων Ανδριανού/Χατζάκη και Δεβελέκου/Τέρπου, στο διπλό παίδων Χατζηλυγερούδης/Γ. Δαμιανής και περιμένει να βρει συμπαίκτη επί τόπου ο Στάμου και στο διπλό κορασίδων Φίσερ/Γερασιμάτου και είναι ελεύθερη και αναζητά συμπαίκτρια η Λαδάκη.

Στο διπλό μικτό νέων σχηματίστηκαν τα ζευγάρια Σταματούρος/Τέρπου, Αντωνιάδης/Δεβελέκου και Στρ. Δαμιανής/Ανδριανού και στο διπλό μικτό παίδων Χατζηλυγερούδης/Γερασιμάτου, Γ. Δαμιανής/Λαδάκη. Συμπαίκτες από το εξωτερικό βρίσκουν ο Σγουρόπουλος και η Φίσερ (έκλεισε με Ελβετό κινεζικής καταγωγής), ενώ αναζητούν επίσης παρτενέρ ο Στάμου και η Χατζάκη.

 

* Το αγωνιστικό στιγμιότυπο από αναπτυξιακό τουρνουά με τον Αντωνιάδη έχει “τραβήξει” ο Βασίλης Καραουλάνης

                                     

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ