Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ελληνική συμμετοχή στο Euro Mini Champs της Γαλλίας με τον Ι. Κορδούτη

Ένας επίδοξος πρωταθλητής του αύριο, ένα ταλεντάκι της κατηγορίας παμπαίδων, θα…εγκαινιάσει για τα ελληνικά χρώματα τις συμμετοχές σε διεθνή τουρνουά για την αγωνιστική περίοδο 2012-2013. Ο Ιάσωνας Κορδούτης, ο μικρότερος γιος του πρώην πρωταθλητή Ελλάδας επιτραπέζιας αντισφαίρισης και νυν προπονητή Γιάννη Κορδούτη, θα πάρει μέρος στο επονομαζόμενο Euro Mini Champs, που θα διεξαχθεί στο Schiltigheim της Γαλλίας από μεθαύριο Παρασκευή έως την Κυριακή 26 του μήνα. Πατέρας και γιος αναχωρούν αύριο για το Στρασβούργο, που βρίσκεται πολύ κοντά στον τόπο τέλεσης των αγώνων.

Είναι η 8η χρονιά, που διοργανώνουν οι Γάλλοι αυτό το σπουδαίο όπεν, το οποίο αφορά αθλητές/τριες 11 και 12 ετών. Περιλαμβάνει το αγώνισμα του απλού, όμως τα παιδιά αρχίζουν και συνεχίζουν την προσπάθειά τους σε γκρουπ, σύστημα που τους δίνει την ευκαιρία να μετρήσουν τις δυνάμεις τους μέσα από πολλά παιχνίδια. Συναντά και φέτος μεγάλη απήχηση, καθώς έχουν δηλώσει συμμετοχή 39 χώρες, όχι μόνο από την Ευρώπη, αλλά από τη Βραζιλία, τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, τον Καναδά, το Πουέρτο Ρίκο, την Ταϊλάνδη, την Αίγυπτο και το Ιράν! Είναι επίσης ενδεικτικό ότι μόνο στην κατηγορία του 11χρονου Ιάσωνα Κορδούτη πρόκειται ν’ αγωνιστούν περισσότερα από 100 παιδιά! Ο αθλητής του Ζήνωνα Γλυφάδας παίρνει το…βάπτισμα του πυρός σε τουρνουά στο εξωτερικό και με την τεχνική καθοδήγηση του πατέρα του, που είναι προπονητής στον Α.Ο. Ελληνικού, θα έχει τη δυνατότητα να ζήσει αγώνες σ’ ένα υψηλότερο επίπεδο και παράλληλα να κάνει χρήσιμα τεστ για την αγωνιστική του πρόοδο. Το Euro Mini Champs θα φιλοξενηθεί στο γυμναστήριο des Malteries & Gymnases LECLERC και θα γίνει σε τέσσερις κατηγορίες. Αγόρια γεννημένα το 2000, κορίτσια γεννημένα το 2000, αγόρια γεννημένα το 2001 και μετά και κορίτσια γεννημένα το 2001 και μετά.

* Στο προπονητικό πρόγραμμα της εθνικής μας ομάδας ανδρών μετέχει από το απόγευμα της Τρίτης ο πολιτογραφημένος Γάλλος Μπάι Φενγκτιάν. Ο κινεζικής καταγωγής συμπαίκτης του Κρεάνγκα στην Ενεμπόν θα προπονείται στην ομοσπονδιακή αίθουσα του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας μέχρι και την Κυριακή.

                                                                                             

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ