Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ήττα σε δραματικό αγώνα με τη Σερβία οι έφηβοι, τα παίζουν όλα για όλα αύριο για την άνοδο

Sgouropoulos

SgouropoulosΧτυπάει κόκκινο πια η αγωνία για την έκβαση της μεγάλης προσπάθειας, που κάνουν οι έφηβοι να κατακτήσουν την άνοδο στην Α’ κατηγορία της Ευρώπης. Το βράδυ, στο κλείσιμο της 4ης ημέρας του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος επιτραπέζιας αντισφαίρισης του Ζάγκρεμπ, η εθνική μας ομάδα λύγισε με 3-2 από τη Σερβία ύστερα από δραματική αναμέτρηση, που κράτησε 2 ώρες και 20 λεπτά. Ο αγώνας ήταν για τις θέσεις 13-16 της διοργάνωσης. Εφόσον δεν ήρθε η νίκη και η εξασφάλιση του προβιβασμού οι διεθνείς μας τα δίνουν όλα αύριο το μεσημέρι (14:00) στο τελευταίο και καθοριστικό ματς κατάταξης με την Ουγγαρία για να πάρουν τη 15η θέση και να φτάσουν στον μεγάλο στόχο. Στον αγώνα με τη Σερβία πέτυχε δύο νίκες ο Γιάννης Σγουρόπουλος, ενώ στο συγκλονιστικό φινάλε ο Γιώργος Σταματούρος κάμφθηκε στα πέντε σετ από τον Γκάσεφ. Κάλυψε χάντικαπ 1-5 στο τελευταίο σετ, πέρασε μπροστά 8-7 και το τελικό σκορ γράφτηκε στην παράταση με 15-13, αφού έχασε και έσωσε ματς μπολ!!! Εξάλλου, η ξεκάθαρα βελτιωμένη στην αγωνιστική εικόνα της εθνική νεανίδων πρόσθεσε πριν λίγα λεπτά κι άλλη νίκη στο ενεργητικό της. Έκαμψε το Λουξεμβούργο με 3-1 και αύριο στον τελευταίο αγώνα της επιδιώκει να πάρει την 29η θέση.

Ο αγώνας με τη Σερβία άρχισε ιδανικά για τους αθλητές του Γιώργου Χριστοφοράκη, καθώς ο Σγουρόπουλος επιβλήθηκε με straight game. Ακολούθως ο πρώτος παίκτης των αντιπάλων, ο Νίκολα Μαρίνκοβιτς (νούμερo 33 της ευρωπαϊκής κατάταξης των νέων) λύγισε τον Σταματούρο και οι Σέρβοι πήραν προβάδισμα με την ήττα του Αντωνιάδη από τον Τέπιτς. Μετά άρχισε το …θρίλερ. Ο Σγουρόπουλος (Νο 29 στην Ευρώπη) προηγήθηκε 2-0 σετ του Μαρίνκοβιτς, ισοφαρίστηκε με δύο σετ που πήγαν στην παράταση, αλλά στο πιο κρίσιμο σημείο έδειξε χαρακτήρα και με δυνατή ψυχολογία έφτασε στη νίκη.   

Στον καθοριστικό αγώνα ο Σταματούρος (Νο 97 στο ευρωπαϊκό ranking list) συνάντησε τον Γκάσεφ (Νο 83). Προηγήθηκε 2-1, αλλά λύγισε στις λεπτομέρειες με 3-2. Στο 1-5 του «κόντρα» σετ, μείωσε σε 4-5, ισοφάρισε 6-6 και πέρασε μπροστά 9-7! Δέχτηκε όμως, τρεις πόντους στη σειρά και τελικά κάμφθηκε στην παράταση. Στον πάγκο κάθισε ο Στράτος Δαμιανής. Το αποτέλεσμα είναι στενάχωρο για τα παιδιά, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να τα καταβάλλει ψυχολογικά. Έχουν αύριο με την Ουγγαρία άλλη μία ευκαιρία και πρέπει να την κυνηγήσουν με απόλυτα θετική σκέψη. Με βάση τις ελπιδοφόρες εμφανίσεις τους στην κροατική πρωτεύουσα μπορούν κάλλιστα να φτάσουν στον σκοπό τους, έστω την ύστατη ώρα.   

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Ελλάδα-Σερβία 2-3:

Γιάννης Σγουρόπουλος-Άλεξ Γκάσεφ 3-0 (11-8, 11-4, 11-4)

Γιώργος Σταματούρος-Νίκολα Μαρίνκοβιτς 1-3 (11-6, 7-11, 8-11, 9-11)

Νίκος Αντωνιάδης-Πέρο Τέπιτς 0-3 (5-11, 9-11,  10-12)

Σγουρόπουλος-Μαρίνκοβιτς 3-2 (11-3, 12-10, 11-13, 10-12, 11-7)

Σταματούρος-Γκάσεφ 2-3 (11-8, 4-11, 11-8, 5-11, 13-15)

Neanides oles_maziΗ εθνική νεανίδων είναι δεδομένο ότι αποδίδει σταθερά καλό πινγκ πονγκ αυτές τις ημέρες και αφήνει θετικές εντυπώσεις στο φινάλε. Είχε ολοκληρώσει με νίκη το γκρουπ της πρώτης φάσης, σημείωσε τρία θετικά αποτελέσματα στα ισάριθμα ματς νέου γκρουπ και τώρα, που τελειώνει παίζοντας για τις θέσεις 29-31, αύξησε το σερί. Το συγκρότημα της Λάουρα Νικουλάε βρίσκεται στο γκρουπ R των τριών ομάδων και το βράδυ αντιμετώπισε το Λουξεμβούργο. Είχε συνολικά καλή απόδοση και σε αναμετρήσεις με «γεμάτα» σκορ επιβλήθηκε με 3-1. Η Τέρπου επικράτησε ξανά και στους δύο αγώνες της, ενώ η Χατζάκη πέτυχε την πρώτη νίκη της στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Στον πάγκο κάθισε σε αυτόν τον αγώνα η Παναγιώτα Ανδριανού. Η εθνική μας θέλει σίγουρα να κλείσει το ίδιο θετικά τους αγώνες της αύριο απέναντι στη Λιθουανία και να καταταγεί 29η (η Λιθουανία αντιμετωπίζει αύριο και το Λουξεμβούργο).

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Ελλάδα-Λουξεμβούργο 3-1:

Ελισάβετ Τέρπου-Λαρίσα Γκάλες 3-1 (9-11, 11-8, 11-9, 11-9)

Αγγελίνα Δεβελέκου-Σάρα Μέγιερ 1-3 (3-11, 8-11, 11-8, 4-11)

Γεωργία Χατζάκη-Λένα Γκριν 3-1 (13-11, 11-8, 9-11, 11-5)

Τέρπου-Μέγιερ 3-1 (12-10, 10-12, 11-7, 11-5)

Τα αυριανά τελευταία παιχνίδια των εθνικών μας ομάδων σε ώρες Ελλάδας:

Οι νέοι:

Ελλάδα-Ουγγαρία στις 14:00

Οι νεάνιδες:

Ελλάδα-Λιθουανία στις 12:00

Οι παίδες:

Ελλάδα-Πολωνία στις 10:00 και ανάλογα με το αποτέλεσμα για τις θέσεις 17-18 ή 19-20 με την Αυστρία ή το Ισραήλ στις 14:00

Οι κορασίδες:

Ελλάδα-Τουρκία στις 10:00

Η ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΣΤΟ ΑΠΛΟ

Από την Τετάρτη το πρωτάθλημα θα συνεχιστεί με τα ατομικά αγωνίσματα και πρώτα έγιναν οι κληρώσεις για το απλό όλων των ηλικιακών κατηγοριών. Στο απλό νέων το ταμπλό αρχίζει από έναν προκριματικό γύρο. Εκεί θ’ αγωνιστούν την Τετάρτη ο Νίκος Αντωνιάδης και ο Στράτος Δαμιανής και θα συναντήσουν Σκανδιναβούς. Ο Αντωνιάδης κληρώθηκε με τον Νορβηγό Σόντρε Μπέρνερ και ο Δαμιανής με τον Φινλανδό Βέκα Φλέμινγκ. Στο ταμπλό των «128» είναι κατευθείαν για την Πέμπτη ο Γιάννης Σγουρόπουλος και ο Γιώργος Σταματούρος. Ο Σγουρόπουλος θα παίξει με τον νικητή από την αναμέτρηση Μίσλαβ Μαρτίνεκ (Κροατία)-Μπένας Σκιρμάντας (Λιθουανία) και ο Σταματούρος με αυτόν που θα επικρατήσει στον αγώνα Γιοσούα Στάσεϊ (Ουαλία)-Μιγκέλ Μοντεμπέλο (Μάλτα).

Στο απλό νεανίδων περνάνε και τα τέσσερα κορίτσια από τον γύρο των «256», που έχει χαρακτήρα προκριματικών και αγωνίζονται την Τετάρτη. Η Παναγιώτα Ανδριανού κληρώθηκε με την Ένι Φίλντμαν από το Ισραήλ, την οποία νίκησε χτες στο ομαδικό. Η Αγγελίνα Δεβελέκου θα έχει αντίπαλο τη Σάσα Τζενοβέζε  από τη Μάλτα, η Γεωργία Χατζάκη την Κροάτισσα Μιχαέλα Μπροντάρ και η Ελισάβετ Τέρπου τη Βουλγάρα Κριστίνα Ιβάνοβα Βραμενκάλιεβα.

Στο απλό παίδων το ταμπλό αρχίζει από έναν προκριματικό γύρο. Εκεί θ’ αγωνιστεί μόνο ο Κωνσταντίνος Στάμου και θ’ αντιμετωπίσει την Τετάρτη τον Πορτογάλο Μάρκο Ροντρίγκες. Ο Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης και ο Γιάννης Δαμιανής προχώρησαν άνευ αγώνα στον 1ο γύρο (σ.σ. των «128») και κληρώθηκαν με τον Ιρλανδό Όουεν Κάθκαρτ και τον Σλοβένο Ματίγια Νόβελ αντίστοιχα. Την Πέμπτη αυτά τα παιχνίδια.

Στο απλό κορασίδων όλες οι αθλήτριες είναι απευθείας στον 1ο γύρο (σ.σ. των «128»). Η Έλλη Φίσερ θα βρει απέναντί της την Αμίλα Σπάχιτς από τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη, η Ιωάννα Γερασιμάτου τη Σέρβα Ραντμίλα Τόμινιακ και η Μαρία Λαδάκη την Ουκρανή Ολεξάντρα Τσιλίπκο. Οι αγώνες διεξάγονται την Πέμπτη. Αύριο θ’ αναφερθούμε στην κλήρωση των Ελλήνων αθλητών στα υπόλοιπα ατομικά αγωνίσματα.

 

* Φωτό 1: Ο Γιάννης Σγουρόπουλος σε προσπάθειά του από το photo gallery της E.T.T.U. από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

* Φωτό 2: Οι αθλήτριες της εθνικής νεανίδων και η Λ. Νικουλάε ποζάρουν στην εξέδρα του γυμναστηρίου.

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ