Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Έρχονται κι άλλοι ξένοι διεθνείς και δυναμώνουν το πρεστίζ στην Α1 κατηγορία

Jevtovic

JevtovicΤις μεταγραφές της αγωνιστικής περιόδου 2016-2017 ανακοίνωσε σήμερα η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης. Mattenet AΗ δραστηριότητα από τα σωματεία ήταν και φέτος πολύ έντονη και είναι ενδεικτικό ότι εγκρίθηκαν συνολικά 427 περιπτώσεις από την Επιτροπή Μεταγραφών της ομοσπονδίας. Πολύ σημαντικό είναι ότι υπάρχει αύξηση ικανότατων ξένων αθλητών και αθλητριών, που έρχονται να τιμήσουν τα ελληνικά πρωταθλήματα και να τονώσουν το πρεστίζ τους, ενώ παράλληλα έχουν μεγάλο ενδιαφέρον οι εσωτερικές μετακινήσεις πρωτοκλασάτων αθλητών. Από το εξωτερικό προτάσσονται οι συμφωνίες του Γάλλου Ρομέν Ρουίζ με τον Α.Σ. Πέρα Αθηνών, του Σέρβου Μάρκο Γέφτοβιτς (φωτό αριστερά) με τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης, της Γαλλίδας Οντρέ Ματενέ (δεξιά φωτό) με τον Ολυμπιακό και η ανανέωση συνεργασίας του Πορτογάλου Ένιο Μέντες με τον Ολυμπιακό και της Σέρβας Μόνικα Μόλναρ με τον Δ.Α.Ο. Ταύρου. Από την Ελλάδα ξεχωρίζουν οι μεταγραφές του Γιάννη Βλοτινού, του Στέφανου Μανουσώφ και του Γιάννη Παπαδάκη στον Ηρακλή Θεσσαλονίκης, του Κωνσταντίνου Αγγελάκη στον Α.Ο. Ταταύλα και του Κώστα Λαγογιάννη στον Παναθηναϊκό Α.Ο. και την Α2 εθνική κατηγορία στους άνδρες, της Χριστίνας Φίλη και της Φιλαρέτης Εξάρχου στον Δ.Α.Ο. Ταύρου, της Λάουρα Νικουλάε στον Ολυμπιακό, της Γεωργίας Ζαβιτσάνου και της Αλίκης Κιούφη στις Σάρισες Φλώρινας στις γυναίκες. Η εγκύκλιος των μεταγραφών έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και την ενότητα των ανακοινώσεων.

Οι φίλοι του αθλήματος μπορούν να περιμένουν δυνατά πρωταθλήματα και στη φετινή Α1. Στους άνδρες, δίπλα στους παραδοσιακούς αντιπάλους Ολυμπιακό και Α.Σ. Πέρα (με τον δεύτερο πάντως, να είναι λιγότερο δυνατός φέτος) και τα πάντα υπολογίσιμα Ταταύλα, πηγαίνει να κάνει πρωταθλητισμό και ο νεοφώτιστος Ηρακλής Θεσσαλονίκης. Υψηλές βλέψεις επίσης, θα έχει και ο Α.Ο. Πεύκης. Στις γυναίκες ο Δ.Α.Ο. Ταύρου και ο Ολυμπιακός σχημάτισαν ισχυρό ρόστερ και αυτή τη σεζόν, ενώ θα εγείρουν αξιώσεις και οι Σάρισες Φλώρινας, που επίσης είναι νέες στην κορυφαία κατηγορία κι εκτός από πολύ αξιόλογες Έλληνες παίκτριες έκλεισαν και μία ξένη από τη Γαλλία!

Άλλες σημαντικές αλλαγές σε ομάδες της 1ης κατηγορίας είναι και οι εξής: Ο Α.Σ. Πέρα Αθηνών ενέταξε στη δύναμή του και τους διεθνείς νέους Στράτο Δαμιανή, Νίκο Αντωνιάδη, Δημήτρη Κορδούτη, ο νεοφώτιστος Α.Ο. Ελληνικού τον παλιό Βαλκανιονίκη Κλαούντιο Κύρου και τον διακεκριμένο έφηβο Πάρι Ζώνιο, oΟ.Α. Χανίων τον πρώην πρωταθλητή Ελλάδας του απλού Νέων ανδρών Αντώνη Μαλινάκη και ο Άρης Βούλας τον πρώην διεθνή στις νεαρές ηλικίες Παναγιώτη Πετρή. Ο Α.Ο. Πεύκης πήρε πίσω τους αδερφούς Κωνσταντινόπουλους, τον Κωνσταντίνο και τον Γιώργο, που την περασμένη σεζόν έπαιξαν με υποσχετική στο Πέρα Αθηνών.

Στις γυναίκες ο Ολυμπιακός απέκτησε και τις διεθνείς νεάνιδες Ελένη Σοφρά, Ελισάβετ Τέρπου (πολυτιμότερη παίκτρια στην Α2 η δεύτερη τη σεζόν που πέρασε, σύμφωνα με ψηφοφορία του σάιτ Sportsland μεταξύ αναγνωστών), ο Α.Σ. Πέρα τη Γεωργία Χατζηλυγερούδη οι Σάρισες Φλώρινας τη Θάλεια Κορδούτη και ο Φοίνικας Αγίας Σοφίας Πειραιά τη Δήμητρα-Θωμαΐδα Τσεκούρα.

Αξιοσημείωτες μετακινήσεις καταγράφηκαν και στις χαμηλότερες κατηγορίες: Στην Α2 κατηγορία το επί σειρά ετών μέλος της εθνικής ανδρών στο κοντινό παρελθόν Ντανιέλ Τσιόκας πήγε στον Άρη Νικαίας, ο νεαρός Βασίλης Αντωνιάδης (MVP πέρσι στην Α2 σε ψηφοφορία της ιστοσελίδας Sportsland) στην Ένωση Ποντίων Μελισσίων, ο πρώην διεθνής στις νεαρές ηλικίες Μανώλης Σγουρομάλλης στον Ίφιτο Πατρών, η μέχρι πρότινος αθλήτρια της εθνικής γυναικών Αγγελίνα Παπαδάκη στον Α.Σ. Άλφα, η πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού νεανίδων το 2008 Διονύσια Σκέα στην Αθηνά Μαγκουφάνας και η Βάνια Ζάνεβα στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης. Στη Β’ Εθνική Αττικής ο πρώην διεθνής στις νεαρές ηλικίες Διονύσης Βασιλείου έκανε δελτίο στον Ζήνωνα Γλυφάδας και η παλιά δόξα του πρωταθλητή Τελαμώνα Σαλαμίνας, Μαρία Καλογιάννη, στον Α.Ο. Ελληνικού. Στη Β’ Εθνική Βόρειας Ελλάδας η Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης πήρε τον πρώην πρωταθλητή Ελλάδας του απλού Νέων ανδρών Σπύρο Κιούφη. Στην Α’ Αττικής ο δις πρωταθλητής Ελλάδας του απλού ανδρών πριν από 2,5 δεκαετίες Χρήστος Λάμης έκανε δελτίο στον Πανιώνιο και η πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού γυναικών την ίδια εποχή Χρυσούλα Τουρσουνίδου στην Α.Ε.Κ.

Μια ματιά και στις προσθήκες με αλλοδαπούς αθλητές: Ο Πορτογάλος Ένιο Μέντες, θα είναι και φέτος στον Ολυμπιακό, με τον οποίο έχει πανηγυρίσει δύο πρωταθλήματα σε ισάριθμες χρονιές. Ο διεθνής Γάλλος Ρομέν Ρουίζ θα ενισχύσει τον Α.Σ. Πέρα Αθηνών και ο διεθνής Σέρβος Μάρκο Γέφτοβιτς τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης. Ανανέωσε τη συνεργασία του με τον Γ.Σ. Φιλία Ορεστιάδας ο Βούλγαρος διεθνής Τεοντόρ Αλεξαντρόφ, ενώ ο κορυφαίος Κύπριος Μάριος Γιάγκου θα παίξει κι αυτή τη σεζόν στην ελληνική Α1 με τα χρώματα του νεοφώτιστου στην κατηγορία A.O. Ελληνικού.

Στην 1η εθνική κατηγορία των γυναικών η βασική είδηση είναι ότι συμφώνησε με τον δευτεραθλητή Ελλάδας Ολυμπιακό η διεθνής Γαλλίδα Οντρέ Ματενέ (ήταν πέρσι συμπαίκτρια της Εξάρχου στη σουηδική Στόρφορς), ενώ συνεχίζει στον πρωταθλητή Δ.Α.Ο. Ταύρου η διεθνής Σέρβα Μόνικα Μόλναρ. Επίσης, ο νεοφώτιστος Α.Σ.Ε.Α. Σάρισες Φλώρινας έκλεισε την κινεζικής καταγωγής Γαλλίδα Λιου Γιουχούα Τζούντιθ (συμπαίκτρια της Τόλιου στην Παρί ΤΤ), η Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης τη διεθνή Βουλγάρα Ανέλια Κάροβα, ενώ η επίσης Βουλγάρα πρωταθλήτρια Ντελελίνα Πέτροβα, που ζει μόνιμα στην Ελλάδα, μετακινήθηκε από τον Ολυμπιακό στα Ταταύλα.

Ξένη ενίσχυση έρχεται και για ομάδες χαμηλότερων κατηγοριών: Στην Α2 εθνική κατηγορία γυναικών ο Γ.Α.Ο. Πειραιά δήλωσε τη Βουλγάρα Νένκα Τουσλέκοβα Νάνκοβα. Στη Β’ Εθνική Αττικής ανδρών η ΑΕΚ συμφώνησε με δύο Γάλλους τον Κουεντέλ Πραντέλ (με συμμετοχές στις εθνικές ομάδες νεαρών ηλικιών της χώρας) και τον Ρενέ Μπροσόν, ενώ ο Α.Ο. Ζήνων Γλυφάδας απέκτησε τον Κύπριο διεθνή Γιάγκο Γιάγκου. Στη Β’ Εθνική Βόρειας Ελλάδας ανδρών οι Σάρισες Φλώρινας θα έχουν και παίκτη, εκτός από προπονητή τον Ρουμάνο Λίβιου Πρεντόακα. Στη Β’ Εθνική Βόρειας Ελλάδας γυναικών ο  Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας πήρε τη Βουλγάρα Μαρία Γιόβκοβα.

                                               

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ