Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Πρόκριση στους «32» του απλού νέων για Σγουρόπουλο

Sgouropoulos backhand

Sgouropoulos backhandΤο πέρασμα του Γιάννη Σγουρόπουλου από την κατηγορία των παίδων σε αυτή των νέων γίνεται …αρμονικά. Στο περσινό Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, στην Μπρατισλάβα, είχε φτάσει στη 16άδα του απλού παίδων και είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Τοπ 10, θυμίζουμε ενδεικτικά. Φέτος στο Ευρωπαϊκό του Ζάγκρεμπ, αφού πρωταγωνίστησε με αξιοσημείωτα αποτελέσματα στην άνοδο κατηγορίας στο ομαδικό νέων, προχωρά επιτυχώς και στο απλό νέων. Μετά την εύκολη πρόκριση στους «64», το μεσημέρι της Παρασκευής προκρίθηκε με δύσκολη νίκη στους «32» και είναι πλέον ο μοναδικός Έλληνας αθλητής, που συνεχίζει στα κυρίως ταμπλό της διοργάνωσης. Ο 16άχρονος πρωταθλητής κατέβαλλε με 4-1 σετ τον Ούγγρο Ίστβαν Πάτρικ Μόλναρ, από τον οποίο είχε χάσει την Τρίτη στο ομαδικό! Επόμενος αντίπαλός του είναι στις 20:30 ώρα Ελλάδας (19:30 τοπική) ο Δανός Αντρέας Ντίλινγκ. Από κει και πέρα ο Γιώργος Σταματούρος, η Έλλη Φίσερ και ο Γιάννης Δαμιανής αποκλείστηκαν στον 2ο γύρο σε νέους, κορασίδες και παίδες αντίστοιχα. Πάλεψαν για το καλύτερο πάντως, και μάλιστα οι δύο πρώτοι έχασαν οριακά στα επτά σετ και μπορούσαν κάλλιστα να μπουν στον γύρο των «32». Από το πρωί έχουν αρχίσει και οι αγώνες «παρηγοριάς», όπου συνεχίζουν τέσσερα παιδιά.

Η συνάντηση του Σγουρόπουλου (νούμερο 29 στην τρέχουσα ευρωπαϊκή κατάταξη νέων) με τον Μόλναρ (Νο 59) έγινε στο τραπέζι 2 και μεταδόθηκε ζωντανά από το διαδικτυακό Laola1.tv. Η δυνατή ψυχολογία φάνηκε ότι αποτέλεσε το βασικό «όπλο» για τον αθλητή του Ολυμπιακού, καθώς ο συγκεκριμένος αντίπαλος τον είχε νικήσει τις προάλλες στο πολύ κρίσιμο ματς του «τελικού» με τους Μαγυάρους, ενώ και σήμερα έκανε καλύτερο ξεκίνημα και πήρε το 1ο σετ. Ο πρωταθλητής Ελλάδας του απλού νέων όμως, είχε εξαιρετική αντίδραση και αφού απέδωσε καλύτερα από τον Μόλναρ στο 2ο και το 3ο σετ, πήρε με ανατροπή το 4ο! Ουσιαστικά αυτό το σετ έκρινε το ματς! Ο Σγουρόπουλος βρέθηκε να χάνει 1-5, 5-8 (κι ενώ μεσολάβησε μείωση του σκορ σε 4-5 και τάιμ από τους Ούγγρους) και 7-10, αλλά με σερί πόντων ισοφάρισε, πέρασε μπροστά και τελικά επικράτησε στην παράταση! Η συνέχεια έδειξε ξεκάθαρα ότι επέδρασε αντίθετα στους δύο αθλητές αυτή η εξέλιξη, αφού ο Σγουρόπουλος προηγήθηκε 6-0 στο 5ο σετ και ουσιαστικά τελείωσε τη δουλειά. Η εξέλιξη 8-11, 11-7, 11-7, 13-11 και 11-4. Ο διεθνής μας αξιοποίησε αρκετά το σερβίς του, ήταν πολύ καλός στο μπλοκ σε πρώτο χρόνο, ενώ εκμεταλλεύτηκε και τις επιθέσεις του από κοντινή ή μακρινή απόσταση.

Στους «32» του αγωνίσματος αναλαμβάνει αργότερα νέο πολύ δύσκολο έργο. Αντιμετωπίζει τον 17χρονο Δανό Αντρέας Ντίλινγκ, ο οποίος βρίσκεται στο νούμερο 13 της ευρωπαϊκής κατάταξης.

Επίσης στους «64» ο Γιώργος Σταματούρος πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση εναντίον του δυνατού Δανού Άντερς Λιντ κι έχασε σπάνια ευκαιρία για να περάσει στον 3ο γύρο. Ο ίδιος είναι στο νούμερο 97 της ευρωπαϊκής κατάταξης παίδων, ο αντίπαλός του φιγουράρει στο 14 κι όμως, όχι απλά ήταν ανταγωνιστικός, αλλά προηγήθηκε με 3-1 σετ (έχασε μάλιστα από 10-8 μπροστά το 1ο σετ). Ρευστή ήταν η κατάσταση και στο 5ο σετ που χάθηκε με οριακή διαφορά. Στο 6ο και το 7ο ωστόσο, ο Σκανδιναβός επέβαλλε το παιχνίδι του. Παράλληλα ο Σταματούρος δεν μπόρεσε να κρατήσει τον ίδιο ρυθμό και καλή συγκέντρωση και αποκλείστηκε με σκορ 4-3 (13-15, 11-8, 11-9, 11-9, 9-11, 5-11, 6-11). 

Στο απλό παίδων ο Γιάννης Δαμιανής είχε πολύ δύσκολο έργο στους «64» απέναντι στον Σουηδό Τζόναθαν Τίμον. Έκανε καλή προσπάθεια, αλλά αποκλείστηκε με 4-0 σετ (7-11, 6-11, 10-12, 4-11).

Στον αντίστοιχο γύρο του απλού κορασίδων η Έλλη Φίσερ (Νο 51 στην Ευρώπη) έπαιξε αποφασιστικά με τη δυνατή Γερμανίδα Λάουρα Τιφενμπρούνερ (Νο 11) και διεκδίκησε στα ίσα μία σπουδαία νίκη. Η πρωταθλήτρια Ελλάδας έχανε 1-0 στα σετ και 5-2 στους πόντους στο 2ο. Σ’ εκείνο το σημείο ο Κωστόπουλος πήρε τάιμ άουτ, το οποίο αποδείχτηκε ότι ωφέλησε. Η αθλήτρια του Άρη 2006 ισοφάρισε, αργότερα πέρασε μπροστά στα σετ με 2-1 και στο 4ο προηγήθηκε 7-2! Δυστυχώς εκεί δέχτηκε την ανατροπή, αλλά μετά ξαναπήρε προβάδισμα με 3-2 σετ. Ο αγώνας ήταν ισορροπημένος και στη συνέχεια ώσπου η Φίσερ λύγισε στις λεπτομέρειες. Η εξέλιξη 5-11, 11-8, 11-7, 8-11, 11-4, 9-11 και 8-11.

ΜΠΗΚΑΝ 16ΑΔΑ ΣΤΟ «ΠΑΡΗΓΟΡΙΑΣ» Ο ΣΤΑΜΟΥ ΚΑΙ Η ΛΑΔΑΚΗ

Το πρωί της Παρασκευής άρχισαν οι αγώνες «παρηγοριάς» και ο Κωνσταντίνος Στάμου με τη Μαρία Λαδάκη είναι εκείνοι, που έχουν προχωρήσει περισσότερο από ελληνικής πλευράς. Όπως πάντα, τα consolationαφορούν στους αθλητές και τις αθλήτριες, που αποκλείστηκαν στους πρώτους γύρους του απλού. Σε αυτά τα έξτρα ματς-κίνητρο για τους χαμένους τα δύο παιδιά έχουν περάσει δύο γύρους και τουλάχιστον για την ψυχολογία τους αυτό είναι πολύ ουσιαστικό όταν κάνουν την πρώτη συμμετοχή τους σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (η Χανιώτισσα μάλιστα, γενικά σε διεθνή διοργάνωση).

Στους νέους ο Στράτος Δαμιανής έπαιξε αρχικά στον 2ο γύρο (σ.σ. των «64»). Κατέβαλλε δύσκολα τον Νορβηγό Μίκαελ Γκούντμουντσεν με 3-2 σετ και αύριο το πρωί στους «32» αντιμετωπίζει στις Τούρκο Μπατουχάν Σαχίν. Ο Νίκος Αντωνιάδης νίκησε στους «128» τον Βούλγαρο Κονσταντίν Βάτοφ με 3-0 σετ και αποκλείστηκε στους «64» του ταμπλό από τον Πορτογάλο Χοσέ Πέδρο Λαβάδο Φραντσίσκο με 3-0.

Στις νεάνιδες σχηματίστηκε ταμπλό των «64». Η Ελισάβετ Τέρπου νίκησε τη Σλοβένα Μάβρι Γκάγια με 3-0 σετ και αύριο το πρωί συναντά τη Σόφι Γουάλε από τη Δανία. Η Παναγιώτα Ανδριανού αποκλείστηκε στον 1ο γύρο από την Τσέχα Κατρίνα Τσέσοβα με 3-1 σετ, η Αγγελίνα Δεβελέκου από τη Λιθουανή Άιστε Ντερβινίτε με 3-0 και η Γεωργία Χατζάκη από την Ολλανδέζα Χέλεν Χοπ με 3-1.

Στους παίδες συνεχίζει μετά από δύο γύρους ο Κωνσταντίνος Στάμου. Στον 1ο γύρο επιβλήθηκε του Κόνραντ Πούλι από τη Μάλτα με 3-0 σετ. Στους «32» νίκησε και τον Αυστριακό Γιόνας Προμπέργκερ με 3-1 και αύριο κοντράρει στοη 16άδα τον Ελβετό Πέδρο Ουσίρο, που θυμίζουμε ότι ήταν παρτενέρ της Φίσερ στο διπλό μικτό. Ο Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης ξεπέρασε αρχικά τον Φινλαδό Άρτουρ Πιχκάλα με 3-2 σετ κι έχασε στον 2ο γύρο από τον Πορτογάλο  Γκονσάλο Γκόμεζ με 3-0.

Στις κορασίδες έγινε επίσης ταμπλό των «64». Η Μαρία Λαδάκη πέρασε byeτον 1ο γύρο και στον 2ο νίκησε τη Βελγίδα Εστέλε Ντουβιβιέ με 3-0. Αύριο το πρωί αναμετριέται με τη Μίνα Ντράιβεκλεπ από τη Νορβηγία. Η Ιωάννα Γερασιμάτου απέκλεισε εύκολα στον 1ο γύρο την Τσιάρα Μόρι από τη Μάλτα με 3-0 σετ κι έχασε στις «32» από τη Βουλγάρα Ιβέτ Ίλιεβα με 3-0.

                                               

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ