Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Στις θέσεις 1-16 του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος πέρασε ο Σγουρόπουλος

Sgouros service_me_Dilling

Sgouros service_me_DillingΈνα βήμα παραπάνω έκανε το βράδυ στο απλό νέων ο Γιάννης Σγουρόπουλος και μπήκε στις θέσεις 1-16 του Ευρωπαϊκού Sgouros me_Xristofo_gia_Dillingπρωταθλήματος. Με νέα σπουδαία εμφάνιση και σε συναρπαστική αναμέτρηση κατέβαλλε με 4-2 σετ τον αριστερόχειρα Δανό Αντρέας Ντίλινγκ, που βρίσκεται στο νούμερο 13 του ευρωπαϊκού ranking list Under 18, προχώρησε στον 4ο γύρο και πλέον ονειρεύεται ακόμα ψηλότερη θέση. Ο 16άχρονος πρωταθλητής δείχνει από την πρώτη κιόλας χρονιά του στους νέους ότι μπορεί να σταθεί κόντρα σε πολύ δυνατούς παίκτες στο διεθνές στερέωμα και χωρίς άγχος θα κυνηγήσει αύριο την έκπληξη κόντρα στον Αλεξάντρ Κασέν για να μπει στα προημιτελικά. Ο 18άχρονος Γάλλος είναι νούμερο 1 της ευρωπαϊκής κατάταξης νέων και φυσικά του αγωνίσματος, ήταν πρωταθλητής Ευρώπης του απλού νέων το 2014 και δευτεραθλητής το 2015 (ο αγώνας αρχίζει στις 16:15 ώρα Ελλάδας, προγραμματίστηκε για το τραπέζι 13 και συνεπώς δεν θα έχει ζωντανή μετάδοση στο ίντερνετ).

Στον δεύτερο αγώνα του μέσα στην ημέρα ο αθλητής του Ολυμπιακού (νούμερο 29 στην τρέχουσα ευρωπαϊκή κατάταξη νέων) δεν άρχισε καλά κι έχασε εύκολα το 1ο σετ. Στη συνέχεια όμως, «βρήκε» το παιχνίδι του Σκανδιναβού και ανέβασε την απόδοσή του. Στο 6-6 του 2ου σετ πήρε διαφορά με ξέσπασμα και ισοφάρισε. Στις λεπτομέρειες υπερίσχυσε και στο 3ο σετ μετά το 8-8, όμως δεν κράτησε ρυθμό, ο Ντίλινγκ ξέφυγε με 7-0 στο 4ο και πήγε το ματς στο 2-2.  

Από κει κι έπειτα θα μετρούσαν κυρίως η αυτοσυγκέντρωση, η ψυχραιμία και η σωστή τακτική. Ο Σγουρόπουλος τα εμφάνισε όλα στις πιο κρίσιμες στιγμές κι έφτασε στην τελική επικράτηση. Στο 5ο σετ πήρε διαφορά με 8-5 και την αξιοποίησε, στο 6ο άρχισε με 3-0 και 5-1 και αργότερα βρέθηκε στο 9-5. Ο Δανός έπαιξε το τελευταίο του χαρτί, πλησίασε στον πόντο, όμως ο Ελευσίνιος πρωταθλητής δεν άφησε την πρόκριση να του …γλιστρήσει από τα χέρια. Τα σετ 3-11, 11-7, 11-9, 2-11, 11-5 και 11-9. Τη ίδια ώρα ο Κασέν έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στον Ρώσο Ντένις Ιβόνιν και τον απέκλεισε με 4-0 σετ.

Τον περασμένο Οκτώβριο, στο Ευρωπαϊκό Τοπ 10 των παίδων, ο Σγουρόπουλος τα είχε πάει εξαιρετικά κόντρα στους Γάλλους… Νίκη απέναντί τους είχε σημειώσει και στο περσινό Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο ομαδικό… Ευχή όλων των φίλων του αθλήματος στη χώρα είναι να κάνει και αύριο το κάτι παραπάνω. Ήδη πάντως, με την είσοδο του στη 16άδα η ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση παίρνει κάτι θετικό στο Ζάγκρεμπ και στα ατομικά αγωνίσματα. Νωρίτερα εξάλλου, θυμίζουμε ότι είχαν θαυμάσια ευκαιρία να μπουν στους «32» του απλού και ο έφηβος Γιώργος Σταματούρος με την κορασίδα Έλλη Φίσερ.  

 

* Φωτό 1: Ο Σγουρόπουλος σε φάση από τον αποψινό αγώνα του

* Φωτό 2: Ο Γιώργος Χριστοφοράκης δίνει οδηγίες στον αθλητή του σε ανάπαυλα μεταξύ των σετ   

                                                

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ