Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ανυπέρβλητο το εμπόδιο του Κασέν για τον Σγουρόπουλο

Cas

CasΑχτύπητος αποδείχτηκε ο Αλεξάντρ Κασέν για τον Γιάννη Σγουρόπουλο. Στον 4ο γύρο του απλού νέων, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Ζάγκρεμπ, ο πρωταθλητής μας έχασε εύκολα από τον Γάλλο, νούμερο 1 φαβορί των αγώνων, με 4-0 σετ. Ο Κασέν αγωνίστηκε εξαιρετικά και ο 16άχρονος διεθνής μας δεν μπόρεσε ν’ ακολουθήσει καθόλου τον ρυθμό του και να πιέσει. Πλασαρίστηκε τελικά στις θέσεις 9-16 της διοργάνωσης και σαφώς πρόκειται για θετικό αποτέλεσμα, όχι μόνο γιατί ήταν η πρώτη του χρονιά ως έφηβος, αλλά και γιατί ήταν δύσκολες οι δύο από τις τρεις νίκες που σημείωσε στην πορεία του στο ταμπλό. Μεταξύ άλλων υψηλών διακρίσεων ο 18αχρονος Κασέν αναδείχτηκε πρωταθλητής Ευρώπης του απλού νέων το 2014, ενώ το 2015 είχε χάσει στον τελικό του αγωνίσματος από τον Σουηδό Σέλμπεργκ. Πέρα από την εμφάνιση του Σγουρόπουλου στο απλό νέων και αρκετά ακόμα σημαντικά αποτελέσματα σε ατομικό επίπεδο, η ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση είχε να επιδείξει στην κροατική πρωτεύουσα την άνοδο των νέων και των κορασίδων στην Α’ κατηγορία της Ευρώπης (με τη 15η και τη 14η θέση αντίστοιχα), που ήταν και στους βασικούς στόχους της.

Έχοντας ήδη πετύχει στην αποστολή του ο Σγουρόπουλος ήθελε να διατηρήσει τα υψηλά στάνταρ απόδοσης και να κυνηγήσει την έκπληξη απέναντι στο νούμερο 1 του ευρωπαϊκού rankinglistUnder 18. Ήταν τέτοια η κλάση του Κασέν όμως, που δεν του άφησε πολλά περιθώρια αντίδρασης. Επιπλέον, ο αθλητής του Ολυμπιακού δεν μπόρεσε ουσιαστικά ν’ απειλήσει ποτέ και ο αγώνας κρίθηκε γρήγορα. Χαρακτηριστικά είναι τα εξής σημεία: Στο 1ο σετ ο Σγουρόπουλος έμεινε πίσω 2-5 και 3-7 και δεν γινόταν να καλύψει τη διαφορά. Στο 2ο επέτρεψε στον Γάλλο να ξεφύγει με 8-0 και στο 4ο έκανε άλλη μία κακή εκκίνηση κι έχασε ξανά με διαφορά. Μόνο το 3ο σετ ήταν ισορροπημένο αρχικά, αλλά με τον Κασέν ν’ αποσπάται μετά τα μέσα του με 8-5. Η εξέλιξη 4-11, 2-11, 5-11 και 3-11.

Εξάλλου, η προτελευταία μέρα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος είχε τελικά δράση μόνο για τον Σγουρόπουλο. Τα τέσσερα παιδιά, που είχαν προχωρήσει την Παρασκευή στους αγώνες «παρηγοριάς», δεν πρόλαβαν ν’ αγωνιστούν σήμερα το πρωί διότι έγινε αλλαγή εισιτηρίων και η ελληνική αποστολή αναχώρησε νωρίτερα από το Ζάγκρεμπ. Στην πόλη παρέμειναν μόνο ο Σγουρόπουλος και ο προπονητής του Γιώργος Χριστοφοράκης. Θυμίζουμε ότι ο Κωνσταντίνος Στάμου και η Μαρία Λαδάκη είχαν μπει στη 16άδα του consolation σε παίδες και κορασίδες αντίστοιχα, ενώ ο Στράτος Δαμιανής θα έπαιζε στους «32» των νέων, όπως και η Ελισάβετ Τέρπου στις νεάνιδες. Για όλους καταγράφηκαν ήττες άνευ αγώνα.

ΣΤΟ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΟΜΑΔΙΚΟΥ 2017

Η Ευρωπαϊκή Ένωση Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης ανακοίνωσε σήμερα ότι το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομαδικού του 2017 θα γίνει στο Λουξεμβούργο. Συγκεκριμένα θα φιλοξενηθεί από τις 13 έως τις 17 Σεπτεμβρίου στο κλειστό γυμναστήριο D’ Coqueτου Κίρσμπεργκ στην πόλη του Λουξεμβούργου. Η απόφαση επικυρώθηκε από το Εκτελεστικό Συμβούλιο της E.T.T.U. στο Ζάγκρεμπ, στη διάρκεια του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος νέων. Επισημάνθηκε ότι η επιλογή αυτή έγινε γιατί το 2017 είναι το έτος της 60ής επετείου της E.T.T.U. και η επίσημη έδρα της βρίσκεται στο Λουξεμβούργο. Θα είναι κιόλας η πρώτη φορά, που θα διοργανώσει το κορυφαίο πρωτάθλημα το ευρωπαϊκό δουκάτο. 

 

* Ο Κασέν σε αγωνιστικό στιγμιότυπο στο Ζάγκρεμπ από το photo gallery της E.T.T.U.

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ