Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ασημένιο μετάλλιο οι νεάνιδες στο βουλγαρικό όπεν του Άρντινο

Επιτυχία σημειώνουν τα ελληνικά χρώματα στο βουλγαρικό τουρνουά νέων του Άρντινο μέσα από τη συμμετοχή έξι αθλητών και αθλητριών του Α.Σ. Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Καβάλας. Το καλύτερο πλασάρισμα πέτυχαν οι νεάνιδες, οι οποίες κατέκτησαν τη 2η θέση στο ομαδικό με τις Γεωργία Χατζηλυγερούδη, Χριστιάνα Κανάρη και Άννα Σοφιανού. Οι έφηβοι πήραν την 4η θέση με τους Κωνσταντίνο Κώτση, Γιάννη Ανδρεάδη και Θανάση Πελεκανίδη. Έτσι, με προπονητή τον Γιάννη Σταύρου το μακεδονικό σωματείο κατέγραψε μετά τις πανελλήνιες διακρίσεις στις μικρές ηλικίες και την πρώτη του επιτυχία εκτός συνόρων.

Το καθιερωμένο όπεν του Άρντινο άρχισε χτες Παρασκευή με το ομαδικό και ολοκληρώνεται αύριο Κυριακή με τα ατομικά αγωνίσματα. Στο ομαδικό οι συμμετοχές ήταν επτά και στα αγόρια και στα κορίτσια. Πέρα από την Ελλάδα αγωνίστηκαν δύο ομάδες της Βουλγαρίας, μία μικτή ομάδα Βουλγαρίας-Τουρκίας, η Μολδαβία, η Σερβία και η Τουρκία.

Στις νεάνιδες η Ελλάδα πραγματοποίησε θαυμάσια εμφάνιση και μπορούσε να πάρει ακόμα και την πρωτιά. Από το ξεκίνημα της σεζόν μάλιστα, αποδεικνύεται πολύ σημαντική η προσθήκη της Χατζηλυγερούδη, σημερινής πρωταθλήτριας Ελλάδας κορασίδων και διεθνούς αθλήτριας, η οποία μετακινήθηκε αυτό το καλοκαίρι στην ομάδα της Καβάλας. Οι νεάνιδες κατέλαβαν αρχικά τη 2η θέση στα γκρουπ. Κυριάρχησαν με 3-0 επί της Βουλγαρίας 2 και της μικτής Βουλγαρίας-Τουρκίας και ηττήθηκαν με 3-1 από τη Μολδαβία. Τη νίκη πέτυχε η Χατζηλυγερούδη, ενώ η Κανάρη και η Σοφιανού έχασαν πολύ δύσκολα με 3-2 σετ. Εκεί πάντως, η ομάδα έδειξε ότι μπορούσε να διεκδικήσει το καλύτερο και το επιβεβαίωσε και στη συνέχεια. Στον συναρπαστικό ημιτελικό με τη Βουλγαρία επικράτησε με 3-2, χάρη σε δύο νίκες της Κανάρη και μία της Χατζηλυγερούδη. Στον τελικό κόντραρε γερά και πάλι τη Μολδαβία, αλλά δυστυχώς ο αγώνας είχε ανάλογη εξέλιξη με εκείνον στο γκρουπ και χάθηκε η ευκαιρία για το χρυσό.

Στο εναρκτήριο ματς η Κανάρη λύγισε με 3-2 σετ από την πρωταθλήτρια της χώρας Τσάνεβα και δεν εκμεταλλεύτηκε το προβάδισμα με 9-7 στο «κόντρα» σετ. Ακολούθως η Χατζηλυγερούδη επιβλήθηκε με 3-0 της Τζίμπριτς και ισοφάρισε, όμως στο τρίτο παιχνίδι η Σοφιανού έχασε από δικά της λάθη από την Κόεβα. Ήταν μπροστά με 2-1 σετ και είχε έξι ματς μπολ (10-4), στο 5ο σετ είχε άλλα δύο ματς μπολ (10-8) κι όμως έφυγε από το τραπέζι ηττημένη. Τέλος, η Χατζηλυγερούδη κάμφθηκε από την Τσάνεβα με 3-1 σετ. Την 3η θέση κατέλαβε η Βουλγαρία και την 4η η Σερβία.

Στους νέους η Ελλάδα κατετάγη αρχικά 2η στον όμιλο και πέρασε στην 4άδα. Νίκησε 3-0 τη Βουλγαρία 2 κι έχασε 3-0 από τη Μολδαβία. Στα ημιτελικά κάμφθηκε με 3-1 από τη Σερβία με τον Κώτση να σημειώνει τη μοναδική νίκη. Στον «μικρό» τελικό λύγισε από τη Βουλγαρία 1 με 3-2 κι έτσι αρκέστηκε στην 4η θέση. Ο Κώτσης επικράτησε και στα δύο παιχνίδια του, ενώ στο καθοριστικό πέμπτο επί μέρους ματς ο «αμυντικός» Πελεκανίδης έχασε στις λεπτομέρειες με 3-2 σετ. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε κι εδώ η Μολδαβία, ενώ το ασημένιο φόρεσαν στο λαιμό τους οι Σέρβοι.

Η διοργάνωση συνεχίζεται με το απλό και το διπλό. Η Χατζηλυγερούδη και η Κανάρη προκρίθηκαν το Σάββατο στη 16άδα του απλού νεανίδων και προχωρούν, ενώ στους νέους πέρασαν από τα γκρουπ και τα τρία παιδιά, όμως έχασαν στον γύρο των «16» του ταμπλό.

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ