Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Η Γερασιμάτου στο νούμερο 29 του κόσμου στις κορασίδες!

Gerasimatou diloseis

Gerasimatou diloseisΕκδόθηκαν χτες οι παγκόσμιοι πίνακες αξιολόγησης για τον μήνα Αύγουστο και σύμφωνα με αυτές βγήκαν τα seeding για το Ολυμπιακό τουρνουά και θα γίνει η αυριανή κλήρωση. Ωστόσο, η καλύτερη είδηση για την ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση δεν έχει σχέση με τη γιορτή στο Ρίο. Η Ιωάννα Γερασιμάτου, η νεαρή αριστερόχειρας, που πανηγύρισε τον Ιούλιο την άνοδο στην Α’ κατηγορία της Ευρώπης με την εθνική ομάδα κορασίδων, φιγουράρει στο νούμερο 29 του κόσμου στον πίνακα U15! Μέχρι το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων δεν ήταν αξιολογημένη και τα εξαιρετικά της αποτελέσματα στο Ζάγκρεμπ όχι απλά την έφεραν στους πίνακες, αλλά την …εκτόξευσαν σε μία θέση, που από μόνη της δίνει ώθηση και κίνητρο για τη συνέχεια! Ο αντίστοιχος πίνακας για την Ευρώπη δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα, αλλά βέβαια εκεί η αθλήτρια του Άρη 2006 αναμένεται να εμφανιστεί ακόμα πιο ψηλά.   

Στο ranking list των ανδρών ο Παναγιώτης Γκιώνης μετακινήθηκε στο νούμερο 25 από το 26 του Ιουλίου. Ο Καλλίνικος Κρεάνγκα πήγε στο νούμερο 125 (από 127) και ο Κώστας Παπαγεωργίου στο 137 (από 140). Από τους νεότερους αθλητές o Γιώργος Κωνσταντινόπουλος ανέβηκε στο 409 (από 427), ο Γιάννης Σγουρόπουλος στο 412 (από 464) και ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης στο 486 (από 504). Μετά το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων επανήλθαν στους πίνακες ο Νίκος Αντωνιάδης (Νο 714), ο Γιώργος Σταματούρος (Νο 643) και ο Στράτος Δαμιανής (785), ενώ πρώτη φορά μπήκαν σε αυτούς μετά το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα οι παίδες Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης (Νο 819), Γιάννης Δαμιανής (Νο 852) και Κωνσταντίνος Στάμου (Νο 894).

Στην κατάταξη των γυναικών η Κατερίνα Τόλιου έπεσε στο νούμερο 197 από το 195 του προηγούμενου μήνα, η Μαρία Χριστοφοράκη στο 320 (από 307) και η Γεωργία Ζαβιτσάνου στο 430 (από 424). Μετά τη θετική πορεία της στο Ζάγκρεμπ η κορασίδα Έλλη Φίσερ βρέθηκε ψηλότερα και συγκεκριμένα στο νούμερο 608 (από 655), ενώ επανεμφανίστηκε στους πίνακες η νεάνιδα Ελισάβετ Τέρπου (Νο 649), που επίσης αγωνίστηκε στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και σημείωσε πολλές νίκες. Η Ιωάννα Γερασιμάτου στη μεγάλη κατηγορία είναι στο νούμερο 440. Βγήκε από τους πίνακες η Αγγελίνα Παπαδάκη, που εδώ και μήνες έχει αποχωρήσει από την εθνική ομάδα.

Η διεθνής ομοσπονδία ανακοίνωσε και τους παγκόσμιους πίνακες στις υπόλοιπες ηλικιακές κατηγορίες: Στους αθλητές Under 21 ο Γιάννης Σγουρόπουλος ανέβηκε στο νούμερο 145 από το 158 του προηγούμενου μήνα. Ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης είναι στο 198, ο Γιώργος Σταματούρος στο 316, ο Νίκος Αντωνιάδης στο 380, ο Στράτος Δαμιανής στο 450, ο Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης στο 482, ο Γιάννης Δαμιανής στο 514 και ο Κωνσταντίνος Στάμου στο 556. Στις αθλήτριες U21 η Κατερίνα Τόλιου πήγε στο νούμερο 68 (από 59) και η Έλλη Φίσερ στο 387 (από 396). Η Ιωάννα Γερασιμάτου είναι στο 240 και η Ελισάβετ Τέρπου στην επανεμφάνισή της στο 426.

Στους πίνακες U18 των αγοριών ο Γιάννης Σγουρόπουλος, που στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπήκε στη 16άδα του απλού νέων, ανέβηκε στην 52η θέση από την 60η του περασμένου μήνα. Ο Γιώργος Σταματούρος είναι στο νούμερο 183, ο Νίκος Αντωνιάδης στο 240, ο Στράτος Δαμιανής στο 300, ο Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης στο 330, ο Γιάννης Δαμιανής στο 358 και ο Κωνσταντίνος Στάμου στο 398. Στις νεάνιδες η Ιωάννα Γερασιμάτου είναι στο νούμερο 150. Η Έλλη Φίσερ πήγε στο νούμερο 280 και η Ελισάβετ Τέρπου στο 316.

Στους πίνακες U15 η Ιωάννα Γερασιμάτου βρέθηκε κατευθείαν, όπως προαναφέραμε, στο νούμερο 29. Πήρε βαθμούς από τα θετικά αποτελέσματα στο Ζάγκρεμπ, αλλά κι από νίκες σε προηγούμενα διεθνή τουρνουά, πήρε και κάποιο μπόνους κι εμφάνισε 1.380 βαθμούς. Η Έλλη Φίσερ πήγε στο νούμερο 88 από το 89 του Ιουλίου. Στους παίδες υπάρχουν οι τρεις πρωτοεμφανιζόμενοι. Ο Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης, που νίκησε στο Ζάγκρεμπ Τσέχο αθλητή με πολύ ψηλότερη θέση στον πίνακα, είναι στο νούμερο 92, ο Γιάννης Δαμιανής στο 102 και ο Κωνσταντίνος Στάμου στο 119.

Η E.T.T.U. ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΜΠ ΤΟΥ EUROTALENTS PROJECT ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ

Malama Camp_StocenauΜε τον τίτλο «η σεζόν άρχισε στην Αυστρία» η ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης δημοσίευσε ρεπορτάζ για το προπονητικό καμπ μικρών ηλικιών, που ολοκληρώνεται αύριο, στο Στοκεράου της Αυστρίας, με τη συμμετοχή και της 12χρονης Μαλαματένιας Παπαδημητρίου. Το πρώτο καμπ Προεπιλογής στη νέα χρονιά του προγράμματος E.T.T.U./I.T.T.F. Europe Eurotalents Project Talent Identification & Selection συγκεντρώνει από τις 26 Ιουλίου 16 ταλεντάκια από 7 χώρες. Ο υπεύθυνος του προγράμματος ανάπτυξης της E.T.T.U. Νέβεν Τσέγκναρ χαρακτήρισε τέλεια την οργάνωση του καμπ σημειώνοντας ότι παίκτες και προπονητές απολαμβάνουν ποιοτικό χρόνο μαζί, οι συνθήκες είναι πολύ καλές και η ατμόσφαιρα είναι φανταστική. Επικεφαλής προπονητής είναι ο γνωστός και από τη θητεία του στην εθνική Αυστρίας Φέρενκ Καρσάι από την Ουγγαρία. Η Παπαδημητρίου έχει στην τεχνική καθοδήγηση την προσωπική της προπονήτρια Λάουρα Νικουλάε, ενώ στο προσεχές καμπ του ίδιου project, που γίνεται από τις 5 μέχρι τις 12 Αυγούστου στο Κισκουφελεγκιχάζα της Ουγγαρίας θα συνοδεύεται από τον προπονητή της στον Γ.Α.Ο. Πειραιά Γιώργο Χριστοφοράκη.

 

* Στη φωτό 1 η Ιωάννα Γερασιμάτου

* Στη φωτό 2: Αναμνηστική φωτογραφία στο καμπ στην Αυστρία με τη Μαλαματένια Παπαδημητρίου και τη Λάουρα Νικουλάε να διακρίνονται 

                                      

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ