Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Την 3η θέση στο απλό νεανίδων η Χατζηλυγερούδη στο τουρνουά της Βουλγαρίας

Με ένα ακόμα μετάλλιο, αυτή τη φορά στο απλό νεανίδων από τη Γεωργία Χατζηλυγερούδη, ολοκληρώθηκε το απόγευμα η ελληνική παρουσία στο βουλγαρικό τουρνουά νέων του Άρντινο. Την αποστολή συγκρότησαν έξι αθλητές και αθλήτριες από τον Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας, ο οποίος είχε προσκληθεί στους αγώνες από τους διοργανωτές. Η φετινή πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού κορασίδων κατέκτησε την 3η θέση, ενώ καλό πλασάρισμα σημείωσε και η Χριστιάνα Κανάρη, που μπήκε στην 8άδα. Θυμίζουμε ότι η Ελλάδα είχε πάρει την Παρασκευή τη 2η θέση στο ομαδικό νεανίδων. Στο τελευταίο κομμάτι του το event περιλάμβανε τελικά μόνο το αγώνισμα του απλού και το διπλό δεν έγινε.

Στην πρώτη φάση του απλού νεανίδων η Χατζηλυγερούδη και η Κανάρη πρώτευσαν στα δικά τους γκρουπ με τρεις νίκες. Άτυχη στάθηκε η Άννα Σοφιανού, η οποία αποκλείστηκε για…τέσσερις πόντους σε τριπλή ισοβαθμία. Σημείωσε δύο νίκες και μία ήττα και ισοβάθμησε με τη Τσάνεβα από τη Μολδαβία και τη Σαΐντ από τη Βουλγαρία. Οι τρεις τους είχαν στα μεταξύ τους παιχνίδια από μία νίκη και μία ήττα με το ίδιο σκορ (3-1 σετ) κι έτσι μέτρησαν οι πόντοι, όπου υστέρησε η Ελληνίδα αθλήτρια. Το ταμπλό άρχισε από τον γύρο των «16». Η 15χρονη Χατζηλυγερούδη, που από αυτή τη σεζόν μπαίνει στην ηλικιακή κατηγορία των νεανίδων, προχώρησε στα ημιτελικά με δύο νίκες κι εκεί έχασε με 3-0 σετ από την Ντίμοβα, που είναι επίσης κορασίδα και το νούμερο 1 αυτή τη στιγμή στη χώρα της. H Κανάρη προκρίθηκε στα προημιτελικά με μία νίκη και αποκλείστηκε με 3-1 σετ από τη Βουλγάρα Σίκμετ, που έχει αμυντικό στυλ παιχνιδιού.

Από την πρώτη φάση του απλού νέων πέρασαν στο ταμπλό και οι τρεις Έλληνες αθλητές. Ο Κωνσταντίνος Κώτσης ως 1ος στον όμιλό του με τρεις νίκες, ο Γιάννης Ανδρεάδης και ο Θανάσης Πελεκανίδης ως 2οι με δύο νίκες και μία ήττα. Ακολούθως έχασαν και τα τρία παιδιά στον 1ο γύρο του ταμπλό (σ.σ. των «16»). Ο Κώτσης κάμφθηκε από τον Βούλγαρο «αμυντικό» Μιτκόφ με 3-0 σετ και με το ίδιο σκορ αποκλείστηκαν ο Ανδρεάδης και ο Πελεκανίδης από τον Σέρβο Στεφάνοβιτς (μετέπειτα νικητή του αγωνίσματος) και τον επίσης Σέβρο Γιόβιτς αντίστοιχα. Τα παιδιά καθοδήγησε ο προπονητής του Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας Γιάννης Σταύρου, ενώ επικεφαλής της αποστολής ήταν ο πρόεδρος του σωματείου Χρήστος Κανάρης.

* Με πέντε ακόμα αγώνες σε γκρουπ της «παρηγοριάς» ολοκλήρωσε ο Ιάσωνας Κορδούτης τη συμμετοχή του Euro Mini Champs της Γαλλίας, που έγινε επίσης αυτό το τριήμερο στην πόλη Schiltigheim. Ο αθλητής του Ζήνωνα Γλυφάδας αγωνίστηκε στην ηλικιακή κατηγορία των παμπαίδων, που έχουν γεννηθεί το 2001 και αποκόμισε τις πρώτες πολύτιμες εμπειρίες από τουρνουά στο εξωτερικό. Το καθιερωμένο τουρνουά συγκέντρωσε αθλητές και αθλήτριες από 39 χώρες και είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο στην κατηγορία αγοριών έως 11 ετών οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 140. Μετά την πρώτη φάση όπου γνώρισε τρεις ήττες με σκορ 3-2, ο Κορδούτης βρέθηκε στους αγώνες «παρηγοριάς» και κατέλαβε την 3η θέση στο 8ο γκρουπ με τέσσερις νίκες και δύο ήττες. Νίκησε τους Γάλλους Στεφάν Λανγκ με 3-0 σετ (11-8, 11-2, 12-10), Γκιγιόμ Σοσόν με 3-2 σετ (7-11, 11-6, 11-7, 4-11, 13-11), Ούγκο Μενάρ με 3-1 (11-8, 11-5, 5-11, 11-8) και τον Άγγλο Χάρι Ντάι με 3-2 (9-11, 11-9, 4-11, 11-7, 11-8) κι έχασε από τον Γάλλο Φλοριάν Ρετέρ με 3-1 (5-11, 11-6, 11-13, 7-11) και τον Εσθονό Αλεξάντρ Πόλιστσουκ με 3-0 σετ (8-11, 5-11, 6-11). Ο μικρός Ιάσωνας αγωνίστηκε υπό τις οδηγίες του πατέρα του και προπονητή του Α.Ο. Ελληνικού Γιάννη Κορδούτη.

                                               

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ