Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Συνεχίζει για τις θέσεις 17-24 η Παπαδημητρίου στη Γαλλία

Malama Doha_rever

Malama Doha_reverΠέτυχε τον πρώτο της στόχο και τώρα κυνηγά καλό πλασάρισμα η Μαλαματένια Παπαδημητρίου στο Euro Mini Table Tennis Championships της Γαλλίας. Στην κατηγορία των 12χρονων κοριτσιών η σημερινή πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού παγκορασίδων πέρασε με επιτυχία το πρωί και το 3ο προκριματικό στάδιο και προχώρησε στο κυρίως ταμπλό των «32». Έδωσε αμφίρροπο ματς για την είσοδο στη 16άδα, αλλά κάμφθηκε οριακά στον 1ο γύρο. Μετά, στην κατάταξη για τις θέσεις 17-32, έφερε νικηφόρο αποτέλεσμα και συνεχίζει αύριο, στην τελευταία ημέρα του τουρνουά στο Σίλτιγχαϊμ για τις θέσεις 17-24, που σαφώς είναι ικανοποιητικός απολογισμός για τουρνουά πανευρωπαϊκής εμβέλειας. Τα υπόλοιπα τέσσερα παιδιά της ελληνικής αποστολής, η 12χρονη Χρυσή Φωτιάδου, η 10χρονη Δέσποινα Άμπα και τα αδέρφια Ιωσήφ και Ζαχαρίας Ελσάμι, 11 και 9 χρονών αντίστοιχα, συνέχισαν τη σφυγμομέτρηση δυνάμεων και τη χρήσιμη εμπειρία τους με τα παιχνίδια «παρηγοριάς», το λεγόμενο consolation.

Στα κορίτσια, που έχουν γεννηθεί το 2004, ολοκληρώθηκε σήμερα η 3η προκριματική φάση. Είχε 16 γκρουπ των 3ων αθλητριών, η Παπαδημητρίου έπαιξε στο 12ο και προκρίθηκε ξανά ως 2η, όπως είχε κάνει και στα δύο προηγούμενα στάδια. Αρχικά νίκησε τη Βικτόρια Βρόζεκ από την Πολωνία με 3-0 σετ κι έπειτα έχασε με το ίδιο σκορ από τη Ρωσίδα Αναστασία Κοβρίγκινα. 

Στο κυρίως ταμπλό αντιμετώπισε την Ουγγαρέζα Ντορότα Τόλγκες, που είχε κατακτήσει την πρωτιά με 2 νίκες στο 13ο γκρουπ της 3ης φάσης. Η αθλήτρια του Γ.Α.Ο. Πειραιά έκανε αξιόλογη εμφάνιση σε απόλυτα ισορροπημένο ματς και γνώρισε την ήττα στις λεπτομέρειες με 3-2 σετ (9-11, 11-9, 7-11, 11-9, 9-11). Στις θέσεις 17-32 τέθηκε αντιμέτωπη με τη Γαλλίδα Κλεμένς Σεβαλιέ και την κατέβαλλε με 3-1 (11-6, 7-11, 11-4, 11-3). Θα τελειώσει πια την προσπάθειά της παίζοντας για τις θέσεις 17-24 και το πρωί της Κυριακής συναντά την Εσθονή Αναστασία Μελίνκοβα.

Euro Mini_Champ_me_SamsonovΣτο consolation των 12χρονων κοριτσιών η Χρυσή Φωτιάδου πήρε μέρος στο 1ο γκρουπ. Ξεπέρασε το εμπόδιο της Γαλλίδας Ρομάν Τουλί με 3-0 σετ και λύγισε από την κινεζικής καταγωγής Ζου Κι με 3-1 σετ. Με τη 2η θέση στο γκρουπ πέρασε στο ταμπλό των «32». Απέκλεισε με 3-1 σετ την Ελουάζ Λατού από τη Γαλλία και κάμφθηκε στη 16άδα από τη Γερμανίδα Ναόμι Πράνκοβιτς με 3-2.

Στην κατηγορία των παμπαίδων, που έχουν γεννηθεί από το 2005 και μετά, το 1ο στάδιο στους αγώνες «παρηγοριάς» είχε 8 γκρουπ. Ο Ιωσήφ Ελσάμι μετείχε στο 3ο και κατέκτησε τη 2η θέση με πολύ καλές εμφανίσεις. Νίκησε τον Γάλλο Νάθαν Ρατάνα με 3-0, τον Λετονό Λεονίντ Φάρμπτιους με 3-2 και τον επίσης Γάλλο Γκιλιάμ Βέμπερ με 3-0 σετ. Ηττήθηκε από τον Ρουμάνο Λούκας Οπρέα με 3-0 και τον Γάλλο Λούκας Λάντρι με 3-1 σετ και με συντελεστή +1 ευνοήθηκε σε τριπλή ισοβαθμία με τον Λάντρι και τον Βέμπερ. Στο 2ο στάδιο του «παρηγοριάς» όμως, περνούσαν μόνο οι νικητές των γκρουπ και ο Ιωσήφ έμεινε εκτός.

Ο πιο μικρός της παρέας, ο Ζαχαρίας Ελσάμι, αγωνίστηκε στο 4ο γκρουπ και είχε άλλη μία ευκαιρία να τεστάρει δυνάμεις. Παρά την καλή προσπάθεια κάμφθηκε με 3-0 σετ από τον Λευκορώσο Νίκον Σουτόφ, τον Σλοβάκο Κριστιάν Ουερίκ και τους Γάλλους Πολ Τουρατιέ, Ματέο Ραντέ και Κλεμέντ Λεν-Καμπινό κι έμεινε στην τελευταία θέση.

Στα κορίτσια από 11 χρονών και κάτω το consolationπεριλάμβανε αρχικά 8 γκρουπ και η Δέσποινα Άμπα μετείχε στο τελευταίο. Μπορεί να περιορίστηκε στην 5η και προτελευταία θέση, όμως είναι σημαντικό ότι πέτυχε την πρώτη νίκη της στο τουρνουά. Τη σημείωσε απέναντι στη Γαλλίδα Λου Αν Μπονερό με ανατροπή μάλιστα από 0-2 στα σετ. Στα άλλα ματς έχασε 3-0 σετ από την Εσθονή Αρίνα Λιτβίνοβα, τη Γαλλίδα Λέα Μίνι, την Ουγγαρέζα Λιλιάνα Νάγκι και 3-1 από τη Γαλλίδα Ορνέλα Βίντσι.

 

* Στη φωτό 1 η Μαλαματένια Παπαδημητρίου σε αγωνιστικό στιγμιότυπο από το φετινό προπονητικό καμπ και το τουρνουά στην Ντόχα

* Στη φωτό 2 τα παιδιά από τη Φλώρινα βρήκαν την ευκαιρία για φωτογραφία μ’ έναν σταρ του αθλήματος, τον 4ο Ολυμπιονίκη του Ρίο Βλαντιμίρ Σαμσόνοφ, που επισκέφτηκε τους αγώνες. 

                                      

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ