Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Συνέντευξη του προέδρου της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλη Κολυμπάδη στο Πρακτορείο Sport

Kolimpadis me_Petrounia

Kolimpadis me_PetrouniaΜεγάλη συνέντευξη στο Πρακτορείο Sport, την ηλεκτρονική έκδοση του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, παραχώρησε ο Μανώλης Κολυμπάδης με την ευκαιρία της παρουσίας του στους Ολυμπιακούς Αγώνες ως υπαρχηγός της ελληνικής αποστολής. Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. αναφέρθηκε σε διάφορα θέματα που σχετίζονται με το Ρίο, ενώ παρουσίασε τους πρόσφατους Ολυμπιακούς Αγώνες ως τους χειρότερους, στους οποίους έχει παραστεί. Φυσικά στάθηκε στην εξαιρετική προσπάθεια του Παναγιώτη Γκιώνη στο Ολυμπιακό τουρνουά και απάντησε σε διάφορες ερωτήσεις για την επιτραπέζια αντισφαίριση. Ερωτηθείς για τις εκλογές στην ομοσπονδία, που προβλέπεται να γίνουν σε σύντομο χρονικό διάστημα, φανέρωσε την πρόθεσή του να βάλει ξανά υποψηφιότητα για πρόεδρος της διοίκησης. Παραθέτουμε κυρίως τα σημεία, που αφορούν στο άθλημα, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν ολόκληρη τη συνέντευξη στο Πρακτορείο Sport και τον Νίκο Λάκατα στη διεύθυνση http://www.praktoreio-sport.gr/article/4820/Kolumpadis:-.

ΕΡ: Οι Ολυμπιακοί Αγώνες ολοκληρώθηκαν. Γράφτηκαν πάρα πολλά για τη διοργάνωση. Ποια είναι η δική σας άποψη;

«Μπορώ να πω ότι από αυτούς τους Αγώνες εξήλθα σοφότερος, με την έννοια, όχι της σοφίας αυτής καθ’ αυτής, αλλά με την έννοια της εμπειρίας. Έγιναν τόσα πολλά πράγματα, που πραγματικά δεν μπορούσα να τα φανταστώ ότι θα γίνουν, ειδικά σε επίπεδο Ολυμπιακών Αγώνων. Θα το ανέλυα σε 2 σκέλη. Πρώτον η διοργάνωση. Ανά πάσα στιγμή υπήρχε ο κίνδυνος να καταρρεύσει το οικοδόμημα και να σταματήσουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες από την ανοργανωσιά και τις ατέλειες. Δεύτερον οι Ολυμπιακοί Αγώνες έγιναν σαν σε αυτόματο πιλότο. Γιατί εντός των αγωνιστικών χώρων υπήρχαν οι Παγκόσμιες Ομοσπονδίας, οι οποίες διαθέτουν ένα έμπειρο προσωπικό, όπου μπορούν να τρέξουν τους Αγώνες. Αλλά με το που έβγαινες έξω από τον στενό αγωνιστικό χώρο άρχιζαν τα μύρια όσα προβλήματα, τα οποία έθεταν σε κίνδυνο όλη τη διοργάνωση. Μπορεί να έπαιρνες το μεταφορικό μέσο της διοργάνωσης τρεις ώρες πριν τον αγώνα και να μην ήξερες αν θα προλάβεις να φτάσεις στην ώρα σου. Αυτό δεν οφειλόταν στην κίνηση, αλλά στο ανεκπαίδευτο προσωπικό, το οποίο δεν ήξερε που έπεφταν καν τα στάδια που γινόντουσαν τα βασικά αθλήματα. Δηλαδή στο Ολυμπιακό Πάρκο, όπως λέμε εμείς το ΟΑΚΑ, έβγαζαν οι οδηγοί gps για να δουν που είναι το Ολυμπιακό Πάρκο! Γενικότερα μας έκαναν τη ζωή δύσκολη».

ΕΡ: Έχετε συμμετάσχει σε 4 Ολυμπιακούς Αγώνες. Ήταν οι χειρότεροι;

«Από την εμπειρία μου ναι. Χωρίς καν να το σκεφτώ. Θα μπορούσα να γράψω ένα βιβλίο για όσα έγιναν στο Ρίο!»  

ΕΡ: Ο Παναγιώτης Γκιώνης έκανε μία απίστευτη εμφάνιση, αλλά ήταν άτυχος στην κλήρωση. Είχατε κάνει παλαιότερα μία δήλωση ότι μπορεί να πάρει ακόμα και μετάλλιο;

«Το πιστεύω ότι μπορούσε ο Γκιώνης να πάρει μετάλλιο. Φροντίσαμε και βρέθηκε στην καλύτερή του φόρμα. Το παιχνίδι του με τον Μιζουτάνι ήταν μία διαφήμιση. Έπαιξε εξαιρετικά, το παιχνίδι της ζωής του. Ο Μιζουτάνι στα κρίσιμα είχε μία μπαλιά περισσότερο και βρέθηκε μέσα στα μετάλλια και κέρδισε και έναν Κινέζο αθλητή. Είμαι περήφανος για την απόδοση του Γκιώνη. Δεν μπορώ να του προσάψω τίποτα, αλλά θέλω να του πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ και μπράβο για την προσπάθεια που έκανε. Αποδείχτηκε ότι δεν ήμουν εκτός πραγματικότητας. Αν είχε ο Παναγιώτης καλύτερη κλήρωση ίσως να ελπίζαμε και σε μία διάκριση. Ο Γκιώνης είναι ένας τεράστιος αθλητής και όπως και στον Καλλίνικο Κρεάνγκα και τον Κώστα Παπαγεωργίου η ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση οφείλει πάρα πολλά και είναι το καλύτερο παράδειγμα για τα νέα παιδιά που έρχονται δυναμικά».

ΕΡ: Η νέα χρονιά για την επιτραπέζια αντισφαίριση σιγά σιγά ξεκινάει. Τι περιμένετε φέτος;

«Στόχος μας είναι η Ελλάδα να κρατήσει τα κεκτημένα και να παραμείνει στην ελίτ είτε στην Ευρώπη, είτε στο παγκόσμιο στερέωμα και δεύτερον σύντομα να βγάλει όλα εκείνα τα παιδιά που ακολουθούν για να αντικαταστήσουν τους αρκετά μεγάλους ηλικιακά αθλητές μας, που το παλεύουν και δείχνουν ότι έχουν ακόμα δυνάμεις. Θα αντικατασταθούν όταν τα νέα παιδιά δείξουν ότι είναι καλύτεροι από αυτούς. Βλέπω ότι προχωράμε πάρα πολύ καλά σε όλες τις κατηγορίες. Δεν θέλω να μιλάω ειδικά για τον Σγουρόπουλο, αλλά υπάρχουν πολλά παιδιά, όπως η Παπαδημητρίου, η Φίσερ, η Γερασιμάτου που δείχνουν ότι έχουν πολύ λαμπρό μέλλον. Τα παιδιά το έχουν πιστέψει κι έχουν παρασυρθεί από την αξία των μεγάλων. Νομίζω ότι πολύ σύντομα θα έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα».

ΕΡ: Είχατε αφήσει πριν μερικούς μήνες ανοιχτό το ενδεχόμενο να μη βάλετε υποψηφιότητα ως πρόεδρος. Τελικά θα βάλετε;

«Η ηγεσία δεν γίνεται, γεννιέται. Πρέπει να θέλει κάποιος. Είναι γνωστό ότι μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες γίνονται οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέας διοίκησης. Αν υπήρχε κάποιος ή κάποιοι, που θα ήθελαν να αναλάβουν τη διοίκηση της ομοσπονδίας και να προσθέσουν νέα χέρια, νέες ιδέες, θα το είχαν κάνει. Μέχρι στιγμής που μιλάμε, ενώ έχουν τελειώσει οι εκπροσωπήσεις των σωματείων, δεν το έκανε κανείς. Πράγμα που σημαίνει ότι ή υπάρχει αδιαφορία ή εφησυχασμός. Πολλοί θεωρούν ότι κάποια τα κάνουν για μας. Τα πράγματα δεν είναι έτσι όμως. Υπάρχει και η κόπωση, ένας κορεσμός. Κι εγώ αυτή τη στιγμή ειλικρινά σας μιλάω, παρά το γεγονός ότι με τιμάει η απόλυτη εμπιστοσύνη των συλλόγων, νιώθω αυτή την κόπωση. Χρειάζομαι βοήθεια και χέρια. Πιστεύω με 1-2 προσθήκες που θα κάνουμε στο συμβούλιο θα μπορέσω να απαλλαχθώ από τα γραφειοκρατικά και να ασχοληθώ με πιο παραγωγικά πράγματα».

ΕΡ: Έχει συζητηθεί έντονα η απόφαση να αλλαχθεί το σύστημα και να πάει το διπλό στο τέλος. Ποιο είναι το σχόλιό σας;

«Το άθλημα πρέπει να προστατεύσει τη διαφάνειά του και την καθαρότητά του. Όλα πρέπει να γίνονται κάτω από συνθήκες διαφάνειας. Πέρυσι γίναμε μάρτυρες κάποιων γεγονότων, που έφτασαν στο ακραίο σημείο της νομιμότητας. Η ομοσπονδία δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα φτάναμε σε αυτό το σημείο. Για μένα πρωτεύει η έξωθεν καλή μαρτυρία του αθλήματος. Με διαφέρει στις κορυφαίες κατηγορίες να βλέπουν αγώνες αντάξιους του επιπέδου, όποιο κι αν είναι αυτό. Δεν μπορώ να βλέπω σε μία ομάδα δύο αθλητές να κινούνται αγωνιστικά με άριστα το 10 στο 9-10 και ο τρίτος αθλητής να είναι στο μείον. Κι αυτό να διακωμωδεί και να  δυσφημεί το άθλημα. Επειδή υπάρχει και υποκρύπτεται η συναλλαγή για την απόκτηση ενός προνομίου βάσει του νόμου. Αυτό η ομοσπονδία δεν το ανέχεται. Θέλησε να προστατεύσει το άθλημα. Κάναμε αυτή την αλλαγή. Σαν άνθρωπος που ήμουν διεθνής πάνω από 150 φορές, δεν μπορώ να καταλάβω ποια είναι η διαφορά το ότι το κάναμε μετά τις μεταγραφές. Εκτός κι αν θέλετε να μου πείτε ότι δεν θα γινόταν η συναλλαγή. Αν εγώ στάθηκα η αιτία για να δοθούν λεφτά για να αποκτηθούν κάποια προνόμια, τα οποία με την αλλαγή του κανονισμού ακυρώθηκαν και υπάρχουν θέματα δοσοληψιών, τότε ναι είμαι υπεύθυνος. Αλλά το άθλημα το προστατεύω. Τεχνικά, όμως κανείς δεν μπορεί να μου πει ότι με το διπλό στο τέλος αλλάζει η δυναμική μιας ομάδας. Αυτό μπορούν να το πουν σε κάποιους, που δεν έχουν ασχοληθεί με το άθλημα. Όχι σε μένα».

 

Φωτό: Ο Μανώλης Κολυμπάδης δεξιά ποζάρει χαμογελαστός με τον 1ο Ολυμπιονίκη Λευτέρη Πετρούνια και τον αρχηγό της ελληνικής αποστολής στο Ρίο Ισίδωρο Κούβελο

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ