Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Εκκίνηση με σούπερ ντέρμπι στην Α1 κατηγορία γυναικών

20151219 143312

20151219 143312Η κλήρωση της Α1 εθνικής κατηγορίας στην επιτραπέζια αντισφαίριση έφερε πολύ γρήγορα το πρώτο μεγάλο ντέρμπι! Στην πρεμιέρα της κορυφαίας κατηγορίας των γυναικών, για την αγωνιστική περίοδο 2016-2017, το άλλο Σάββατο 24 του μήνα, ο πρωταθλητής Ελλάδας Δ.Α.Ο. Ταύρου θ’ αναμετρηθεί με τον δευτεραθλητή Ολυμπιακό. Μάλιστα, οι αλλαγές στο ρόστερ και των δύο ομάδων, όπως και η συνεργασία με σπουδαίες ξένες αθλήτριες, είναι στοιχεία, που αυξάνουν το ενδιαφέρον για τους φίλους του αθλήματος. Όλοι οι αγώνες διεξάγονται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, η αναμέτρηση των δύο βασικών διεκδικητών του τίτλου προγραμματίστηκε για τη 1 το μεσημέρι. Στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου γίνεται το πρώτο διήμερο και στην Α1 των ανδρών, η οποία επίσης αναμένεται να προσφέρει έντονες συγκινήσεις. Ο Ολυμπιακός κατά πρώτο λόγο και ο νεοφώτιστος Ηρακλής Θεσσαλονίκης κατά δεύτερο δείχνουν να είναι στα φαβορί με την προσθήκη ξένων αθλητών και η κληρωτίδα έβγαλε τον μεταξύ τους αγώνα στο φινάλε του 1ου γύρου, στις 27 Νοεμβρίου. Οι κληρώσεις της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. αφορούσαν μόνο στα πρωταθλήματα της Α1 και της Α2 εθνικής κατηγορίας. Η ανάλογη διαδικασία για τη Β’ Εθνική και τις τοπικές κατηγορίες αναβλήθηκε διότι υπάρχει θέμα διαγραφής σωματείων και τα πρωταθλήματα πρέπει να είναι πλήρη στον αριθμό των ομάδων.

Στην 1η κατηγορία των ανδρών ο Ολυμπιακός θα επιδιώξει τον δεύτερο διαδοχικό τίτλο στηριζόμενος στο ίδιο ρόστερ (Παπαγεωργίου, Μέντες, Ρηνιώτη, Σγουρόπουλο, Σταματούρο). Ο Ηρακλής εγείρει απαιτήσεις με την απόκτηση του Σέρβου Γέφτοβιτς και των Βλοτινού, Μανουσώφ, Παπαδάκη. Ο Α.Ο. Πεύκης μπορεί να έχει υψηλές βλέψεις με την επιστροφή των αδερφών Κωνσταντινόπουλων, ενώ τα Ταταύλα παραμένουν απειλητικά με την απόκτηση του Αγγελάκη. Έχασε τους βασικούς αθλητές της περσινής ομάδας ο Α.Σ. Πέρα, πάντως ο Γάλλος Ρουίζ και διεθνείς νεαροί αθλητές (Στρ. Δαμιανής, Ν. Αντωνιάδης, Δ. Κορδούτης) μπορούν να τον κρατήσουν υπολογίσιμο και φέτος. Καλή πορεία μπορεί να διαγράψει και ο νεοφώτιστος Α.Ο. Ελληνικού, καθώς ενισχύθηκε με τον Κύρου και τον Κύπριο Γιάνγκου.

Στην Α1 των ανδρών θα υπάρχει και φέτος δυστυχώς, μία κενή θέση. Δεν δήλωσε συμμετοχή ο Α.Σ. Πρόοδος Ραφήνας, που πέρσι είχε πάρει την 5η θέση κι έτσι την κατηγορία θα συγκροτήσουν 9 ομάδες. Είναι ο Ηρακλής Θεσσαλονίκης, η Φιλία Ορεστιάδας, ο Α.Ο. Πεύκης, ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π., ο Α.Ο. Ελληνικού, ο Α.Σ. Πέρα, ο Γ.Σ. Άρης Βούλας, ο Α.Ο. Ταταύλα και ο Ο.Α. Χανίων.

Να δούμε τις ημερομηνίες στα περισσότερα από τα ντέρμπι της Α1 ανδρών:

Α.Ο. Πεύκης-Α.Σ. Πέρα  24 Σεπτεμβρίου, 1η αγωνιστική

Πέρα-Ταταύλα          24 Σεπτεμβρίου, 2η αγωνιστική

Α.Ο. Πεύκης-Ολυμπιακός  25 Σεπτεμβρίου, 3η αγωνιστική

Ολυμπιακός-Ταταύλα  8 Οκτωβρίου, 4η αγωνιστική

Ηρακλής-Α.Ο. Πεύκης   8 Οκτωβρίου, 4η αγωνιστική

Ταταύλα-Ηρακλής    8 Οκτωβρίου, 5η αγωνιστική

Ολυμπιακός-Πέρα      9 Οκτωβρίου, 6η αγωνιστική

Πέρα-Ηρακλής          26 Νοεμβρίου, 7η αγωνιστική

Α.Ο. Πεύκης-Α.Ο. Ταταύλα   26 Νοεμβρίου, 8η αγωνιστική

Ολυμπιακός-Ηρακλής 27 Νοεμβρίου, 9η αγωνιστική

————————————————————————

Πέρα-Α.Ο. Πεύκης    28 Ιανουαρίου 10η αγωνιστική

Ταταύλα-Πέρα          28 Ιανουαρίου, 11η αγωνιστική

Ολυμπιακός-Α.Ο. Πεύκης   29 Ιανουαρίου 12η αγωνιστική

Ταταύλα-Ολυμπιακός  18 Φεβρουαρίου, 13η αγωνιστική

Α.Ο. Πεύκης-Ηρακλής  18 Φεβρουαρίου, 13η αγωνιστική

Ηρακλής-Α.Ο. Ταταύλα   18 Φεβρουαρίου, 14η αγωνιστική

Πέρα-Ολυμπιακός      19 Φεβρουαρίου, 15η αγωνιστική

Ηρακλής-Πέρα 18 Μαρτίου, 16η αγωνιστική

Ταταύλα-Α.Ο. Πεύκης 18 Μαρτίου 17η αγωνιστική

Ηρακλής-Ολυμπιακός 19 Μαρτίου, 18η αγωνιστική

Στην κορυφαία κατηγορία των γυναικών ο Δ.Α.Ο. Ταύρου και ο Ολυμπιακός σχημάτισαν ισχυρό ρόστερ και αυτή τη σεζόν, αλλά προβάλλουν φιλοδοξίες για τίτλο και οι Σάρισες Φλώρινας, που έκαναν καλές μεταγραφές για την πρώτη τους χρονιά στην Α1.

Ο Ολυμπιακός πήρε τη Γαλλίδα Ματενέ και συνεργάζεται ξανά με τη Νικουλάε. Ο Δ.Α.Ο.Τ. κράτησε τη Σέρβα Μόλναρ και ενέταξε στο δυναμικό του τη Φίλη και την Εξάρχου. Οι Σάρισες απέκτησαν την κινεζικής καταγωγής Γαλλίδα Λιου Γιουχούα Τζούντιθ, τη Ζαβιτσάνου και την Κιούφη. Προμηνύεται μεγάλη «μάχη» για τον τίτλο και ακολουθούν αξιόλογες ομάδες, που μπορεί να κάνουν εκπλήξεις.

Στην Α1 των γυναικών οι 8 ομάδες που θα πάρουν μέρος είναι οι: Α.Σ. Πέρα Αθηνών, Α.Ο. Ταταύλα, Ολυμπιακός Σ.Φ.Π., Άρης 2006, Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης, Φοίνικας Αγίας Σοφίας Πειραιά, Δ.Α.Ο. Ταύρου και Α.Σ.Ε.Α. Σάρισες Φλώρινας.

Το πρόγραμμα των ντέρμπι στις γυναίκες:

Ολυμπιακός-Δ.Α.Ο. Ταύρου             24 Σεπτεμβρίου, 1η αγωνιστική

Σάρισες Φλώρινας-Δ.Α.Ο. Ταύρου    8 Οκτωβρίου, 4η αγωνιστική

Ολυμπιακός-Σάρισες Φλώρινας        8 Οκτωβρίου, 5η αγωνιστική

—————————————————————————-

Δ.Α.Ο. Ταύρου-Ολυμπιακός            7 Ιανουαρίου, 8η αγωνιστική

Δ.Α.Ο. Ταύρου-Σάρισες Φλώρινας    29 Ιανουαρίου, 11η αγωνιστική

Σάρισες Φλώρινας Ολυμπιακός        18 Μαρτίου, 12η αγωνιστική

Η Α2 των ανδρών είναι πλήρης με 10 ομάδες. Θα συναντηθούν η Ε.Α. Βόχας, οι Φοίνικες Πάτρας, η Α.Ε. Ποντίων Μελισσίων, ο Γ.Ν.Ο. Άρης Νικαίας, ο Παναθηναϊκός Α.Ο., οι Αετοί Πόλης, ο Α.Σ. Ίφιτος Πατρών, ο Α.Σ. Το Γυμνάσιο, το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ταύρου και η Α.Ε. Αθηνά Μαγκουφάνας. Το πρωτάθλημα θ’ αρχίσει στις 8 και 9 Οκτωβρίου. Ως πρώτο φαβορί προβάλλει ο Παναθηναϊκός με Λαγογιάννη, Μάκρα και έπεται ο Άρης Νικαίας, που θα συνεργαστεί με τον Τσιόκα.

Στην Α2 των γυναικών θ’ αγωνιστούν 7 ομάδες και όχι 8, όπως προβλέπεται κάθε χρόνο. Είναι οι Φοίνικες Πάτρας, ο Ο.Ε.Α Έδεσσας, η Α.Ε. Αθηνά Μαγκουφάνας, ο Γ.Α.Ο. Πειραιά, ο Μ.Γ.Σ. Εθνικός Αλεξανδρούπολης, το Π.Κ.Δ. Ταύρου και oΑ.Σ. Άλφα Καλλιθέας. Δεν δήλωσε συμμετοχή ο Τελαμών Σαλαμίνας. Η έναρξη θα γίνει στις 8 και 9 Οκτωβρίου. Δύσκολες οι εκτιμήσεις για τις πρώτες θέσεις, πάντως στη μεταγραφική περίοδο έγιναν δυνατές κινήσεις από τον Άλφα (με την Παπαδάκη) και τον Γ.Α.Ο. Πειραιά (με τη Βουλγάρα Νάνκοβα). Το πρόγραμμα των κορυφαίων πρωταθλημάτων θ’ αναρτηθεί σύντομα στην ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α, όταν τακτοποιηθούν όλα τα ωράρια.

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ Ε.Φ.Ο.ΕΠ.Α.

Η κλήρωση των πρωταθλημάτων θα περιλάμβανε κανονικά και τις υπόλοιπες κατηγορίες, όμως σοβαρή εκκρεμότητα με σωματεία οδήγησε αναγκαστικά στην αναβολή. Ο λόγος είναι ότι υπάρχει από την ομοσπονδία πρόταση διαγραφής σωματείων, τα οποία μέχρι σήμερα δεν έχουν προσκομίσει δικαιολογητικά, που χρειάζονται για την αναγνώρισή τους από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Προκειμένου λοιπόν, να αποφευχθεί πιθανή ανωμαλία και να είναι τα πρωταθλήματα πλήρη από ομάδες σε όλες τις κατηγορίες (σ.σ. στην Α1 και την Α2 ο κανονισμός δεν προβλέπει αναπλήρωση εάν λείψει κάποια ομάδα) η κλήρωση θα διεξαχθεί στην πρώτη συνεδρίαση της Τεχνικής Επιτροπής μετά από τη Γενική Συνέλευση της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.. Ως εκ τούτου αναβάλλεται η έναρξη στις τοπικές κατηγορίες, που ήταν προγραμματισμένη για τις 24 και 25 Σεπτεμβρίου και μεταφέρεται για τις 8-9 Οκτωβρίου, όπου κανονικά θα διεξαγόταν το δεύτερο αγωνιστικό διήμερο.

Η Γ.Σ., που θα έχει θέμα και τις εκλογές για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου, θα λάβει χώρα το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου. Προκηρύχθηκε για την Παρασκευή 23 του μήνα στις 17.00, στο ξενοδοχείο «Τιτάνια» (Πανεπιστημίου και Εμμανουήλ Μπενάκη), αλλά όπως συμβαίνει συνήθως θ’ αναβληθεί λόγω έλλειψης απαρτίας και θα διεξαχθεί οριστικά την επόμενη μέρα στις 11.00 στον ίδιο χώρο. Αυτές τις ημέρες θα βγουν σχετικές ανακοινώσεις από τη διοίκηση της ομοσπονδίας. Για διαγραφή θα συζητηθεί η περίπτωση περίπου 90 σωματείων, όμως τα 60 από αυτά δεν έχουν παρουσιάσει καμία δραστηριότητα τα τελευταία έτη.

 

* Φωτό από περσινό ντέρμπι Ολυμπιακού-Δ.Α.Ο. Ταύρου. Αναμετρώνται Ζαβιτσάνου (αριστερά) και Τόλιου με την πρώτη να είναι φέτος στις Σάρισες Φλώρινας, που επίσης θα διεκδικήσουν τον τίτλο.

                                               

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ