Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Οι αθλητές που επιλέχθηκαν για την πρεμιέρα των προκριματικών του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος

Στους ρυθμούς των προκριματικών του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2013 κινούνται πια οι εθνικές μας ομάδες επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Την ερχόμενη Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου, στην επίσημη πρεμιέρα της διοργάνωσης, το ανδρικό συγκρότημα θ’ αντιμετωπίσει τη Λευκορωσία στο Μινσκ για το γκρουπ Β της 1ης κατηγορίας (Championship Division), ενώ οι γυναίκες θ’ αναμετρηθούν με τη Σερβία στο Αλέξινατς για το γκρουπ Α της 2ης κατηγορίας (Challenge Division). Οι Σέρβοι άλλαξαν τον τόπο διεξαγωγής, καθώς αρχικά είχαν δηλώσει έδρα το Πίροτ. Και οι δύο αγώνες έχουν ώρα έναρξης 7μ.μ. (με τη Λευκορωσία δεν υπάρχει διαφορά ώρας). Οι ομοσπονδιακοί προπονητές ανακοίνωσαν τους «εκλεκτούς» τους για τα δύο ματς και τις αποστολές θα συγκροτήσουν τρεις αθλητές και ισάριθμες αθλήτριες. Στην εθνική ανδρών ο Κώστας Βατσακλής θα βασιστεί στους Παναγιώτη Γκιώνη, Κώστα Παπαγεωργίου και Κώστα Λαγογιάννη. Στην εθνική γυναικών ο Γιώργος Καρύτσας θα στηριχτεί στις Κατερίνα Τόλιου, Μαρία Χριστοφοράκη και Φιλαρέτη Εξάρχου.

Στην προετοιμασία δεν έχουν εξελιχθεί όλα κατ’ ευχήν, όμως ορισμένες περιπτώσεις μικροτραυματισμών, που παρουσιάστηκαν τις τελευταίες ημέρες, δεν αναμένεται να δημιουργήσουν πρόβλημα στη συμμετοχή αθλητών. Στην ομάδα των ανδρών επανήλθαν για τον Γκιώνη κάποιες ενοχλήσεις στο γόνατο, που είχε αποκομίσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο ορθοπεδικός Διονύσης Χύσσας, που συνεργάζεται με την Ε.Φ.Ο.Επ.Α., ζήτησε μαγνητική τομογραφία, η οποία έγινε σήμερα το μεσημέρι και δεν έδειξε πρόβλημα στο μηνίσκο. Απλά ο 32χρονος πρωταθλητής ταλαιπωρείται από τενοντίτιδα ελαφριάς μορφής, την οποία θα ξεπεράσει με τον καιρό. Ήδη είναι πολύ καλύτερα με τις κατάλληλες ασκήσεις ενδυνάμωσης και τη θεραπεία, που κάνει με τον φυσιοθεραπευτή των αντιπροσωπευτικών μας συγκροτημάτων Ναΐμ Ακρούτ και προπονείται κανονικά.

Στην ομάδα των γυναικών η Χριστοφοράκη υπέστη ένα τράβηγμα στον δεξιό δικέφαλο το περασμένο Σάββατο, ξεκουράστηκε για 2-3 ημέρες και από την Τρίτη άρχισε σταδιακά να επανέρχεται στον ρυθμό των προπονήσεων. Δεν νιώθει ενοχλήσεις και μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να είναι απόλυτα εντάξει. Η Εξάρχου ταλαιπωρήθηκε από τενοντίτιδα στο χέρι, συνέπεια της δυνατής προετοιμασίας, αλλά τις τελευταίες ημέρες προπονείται κανονικά.

Οι διεθνείς συνεχίζουν εντατικά την προετοιμασία τους στην αίθουσα STAG του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας με μονές και διπλές προπονήσεις και θα την ολοκληρώσουν επί ελληνικού εδάφους την Κυριακή. Οι άνδρες θα φύγουν για τη Λευκορωσία στη 1 μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής και θα φτάσουν στο Μινσκ μέσω Μόσχας. Οι γυναίκες θ’ αναχωρήσουν νωρίς το πρωί της Δευτέρας με πρώτο προορισμό το Βελιγράδι. Από εκεί θα κατευθυνθούν οδικώς στα νότια της χώρας και στην πόλη Νις, που απέχει 280 χιλιόμετρα από τη σερβική πρωτεύουσα. Η πόλη Αλέξινατς, που θα φιλοξενήσει τον αγώνα, είναι 20 χιλιόμετρα μακριά από το Νις.

Υπενθυμίζουμε ότι τα European Championships Qualificationsπεριλαμβάνουν τρεις κατηγορίες και η κάθε μία έχει από δύο γκρουπ. Σε κάθε γκρουπ οι ομάδες θα συναντηθούν μεταξύ τους μόνο μία φορά, είτε εντός είτε εκτός έδρας, ανάλογα πως έβγαλε τα ζευγάρια η κλήρωση. Οι τρεις πρώτες αγωνιστικές θα διεξαχθούν μέσα στο 2012 και οι υπόλοιπες δύο το 2013.

Στους άνδρες η Ελλάδα έχει ακόμα αντιπάλους τη Ρωσία, την Ουγγαρία, την Αυστρία και την Κροατία. Στις γυναίκες θα κοντραριστεί επίσης με την Ουκρανία, τη Σουηδία, τη Λιθουανία και την Ιταλία.

 

                                                

 

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ