Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Οι μικροί παίζουν στο Μέτσοβο τα πρώτα …ράλι της φετινής σεζόν

Metsovo agonas

Metsovo agonasΣε μέρος, που μόνο με την ομορφιά του χαρίζει θετική αύρα και δημιουργεί ευχάριστες σκέψεις, γίνεται αύριο η έναρξη της αγωνιστικής δραστηριότητας στην ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση για την περίοδο 2016-2017. Το ειδυλλιακό Μέτσοβο σηκώνει φέτος την αυλαία στα πανελλήνια τουρνουά μικρών ηλικιών και φιλοδοξεί να τιμήσει και να διαφημίσει επαρκώς το άθλημα, όπως έχει κάνει και τις προηγούμενες χρονιές. Οι αγώνες «Μέτσοβο 2016» διεξάγονται αύριο και μεθαύριο στο δημοτικό κλειστό γυμναστήριο της ορεινής κωμόπολης. Θα συγκεντρώσουν 132 αθλητές και αθλήτριες από τις κατηγορίες νέων-νεανίδων, παίδων-κορασίδων και παμπαίδων-παγκορασίδων και τους διοργανώνει η Τοπική Επιτροπή Βόρειας Ελλάδας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. σε συνεργασία με τον δήμο Μετσόβου. Δεν συμπληρώθηκαν οι απαιτούμενοι αριθμοί στις δηλώσεις συμμετοχής και δεν θα γίνουν οι κατηγορίες Νέων ανδρών, Νέων γυναικών, μίνι παμπαίδων και μίνι παγκορασίδων.

Το αναπτυξιακό του Μετσόβου γίνεται ίδια εποχή με πέρσι και υπόσχεται δυνατές αγωνιστικές στιγμές σε πολύ καλές συνθήκες. Οι συμμετοχές είναι λιγότερες από πέρσι, όμως το ενδιαφέρον χαρακτηρίζεται έντονο και αυτή τη φορά αφού θα πάρουν μέρος αγόρια και κορίτσια από 13 διαφορετικές πόλεις της χώρας. Συγκεκριμένα θα είναι παρόντα σωματεία από την Καβάλα, την Αλεξανδρούπολη, τη Βέροια, την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα, την Πάτρα, τη Φλώρινα, την Κόρινθο, την Έδεσσα, τα Χανιά, τη Λάρισα και την Καστοριά. Οι συμμετοχές χωρίζονται σε 30 έφηβους, 13 νεάνιδες, 34 παίδες, 21 κορασίδες, 19 παμπαίδες και 15 παγκορασίδες.   

Ανάμεσά τους βρίσκονται αρκετά ονόματα από τις πρώτες 5άδες των ελληνικών πινάκων αξιολόγησης. Είναι οι έφηβοι Στράτος Δαμιανής, Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης, Γιάννης Δαμιανής, οι κορασίδες Βασιλική Ηλιοπούλου, Δανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου, ο Αλέξανδρος Μαδέσης από τους παμπαίδες και η παγκορασίδα Δήμητρα Πετσίβα. Το αγωνιστικό πρόγραμμα αρχίζει στις 9 το πρωί με τους ομίλους των παίδων και των εφήβων. Θα υπάρχει δράση μέχρι το απόγευμα και η συνέχεια θα δοθεί την Κυριακή από τις 09:00 με νοκ άουτ παιχνίδια διαβάθμισης όλων των κατηγοριών με τους 3ους και τους 4ους των ομίλων. Οι τελικοί υπολογίζεται να γίνουν στις 14:30 και αμέσως θ’ ακολουθήσουν οι απονομές επάθλων.

* Παρουσιάστηκε και μπροστά στο κοινό της Μπογκόρια ο Παναγιώτης Γκιώνης. Για τη 2η αγωνιστική της Σούπερ κατηγορίας της Πολωνίας η ομάδα του Γκρότζισκ έδωσε το πρώτο εντός έδρας ματς πρωταθλήματος. Κατέβαλλε τη Ζιελόνα Γκόρα με 3-1, διπλασίασε τις νίκες της και ο Έλληνας πρωταθλητής, που δέχτηκε θερμή υποδοχή, επικράτησε και στους δύο αγώνες του. Από τη θέση 1 ξεπέρασε τον Μάρκο Γκόλα με 3-0 σετ και τον (πρώην πρωταθλητή Ευρώπης του διπλού μικτού) Λουτσιάν Μπλάστζικ με 2-0, δοκιμάζοντας και το διαφορετικό σύστημα διεξαγωγής, όπου μετά τα τρία πρώτα επί μέρους ματς οι αγώνες  κρίνονται με 2-0 ή 2-1 σετ.

 

* Αγωνιστικό στιγμιότυπο από παλιότερο τουρνουά στο Μέτσοβο

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ