Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ο Σγουρόπουλος στην I.T.T.F. για το χρυσό στην Κροατία: «Ήταν κάτι φανταστικό»

Croatian Scouroploulos_tropaio

Croatian Scouroploulos_tropaioΈχει γίνει από καιρό γνωστός στη διεθνή σκηνή των νεαρών ηλικιών, μάλιστα την περασμένη άνοιξη στη Μαλαισία προκάλεσε ευμενή σχόλια και με τις εμφανίσεις του σε επίπεδο ανδρών, στο ντεμπούτο του σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Πριν από 11 μήνες ο 16άχρονος σήμερα Γιάννης Σγουρόπουλος κατέκτησε την 3η θέση στο Ευρωπαϊκό ΤΟΠ 10 των παίδων και την Πέμπτη έδωσε θαυμάσια συνέχεια με το πρώτο του χρυσό μετάλλιο στο απλό νέων σε τουρνουά του WorldJuniorCircuit. Φυσικό λοιπόν, ν’ ασχοληθεί αρκετά μαζί του στην Κροατία και η Διεθνής Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης. Η ιστοσελίδα της I.T.T.F. (ittf.com) είχε μεγάλο ρεπορτάζ για τα αποτελέσματα στο όπεν του Βαραζντίν, εγκωμίασε τον Σγουρόπουλο και φιλοξένησε δηλώσεις του. Εκεί ο πρωταθλητής του τουρνουά ομολόγησε ότι νιώθει καταπληκτικά με τα δύο έπαθλα, που κατέκτησε (σ.σ. ασημένιο στο διπλό το άλλο θυμίζουμε, με τον Γιώργο Σταματούρο) κι έδειξε ενθουσιασμένος με την απόδοσή του στο απλό. Στο μεταξύ, το βράδυ της Παρασκευής ολοκληρώθηκαν τα γκρουπ του ομαδικού με αποκλεισμό για την Ελλάδα σε όλες τις περιπτώσεις. Στην πρωτιά και την πρόκριση πλησίασε η ομάδα των νέων, ώσπου έχασε δύσκολα στο καθοριστικό ματς. Τη 2η θέση πήρε και η μικτή Ελλάδας-Πολωνίας στις κορασίδες, ενώ 4η έμεινε η μικτή Ελλάδας-Σλοβακίας στις νεάνιδες.

Στο ρεπορτάζ της για τους αγώνες του απλού η I.T.T.F. έβαλε μεγάλη φωτογραφία του Σγουρόπουλου στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, χαρακτήρισε εντυπωσιακές τις εμφανίσεις του και είχε τον τίτλο «τρίτο φαβορί, δεύτερη παρουσία, πρώτος τίτλος, ο Γιάννης Σγουρόπουλος νίκησε στο Βαραζντίν». Ο αθλητής του Ολυμπιακού ήταν νούμερο 3 στα seeding και μετείχε δεύτερη φορά στο κροατικό όπεν. Στις δηλώσεις του στην παγκόσμια ομοσπονδία ανέφερε: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος όχι μόνο από το απλό, αλλά κι από τις εμφανίσεις μας στο διπλό με τον συμπαίκτη μου. Στο απλό όμως, ήταν κάτι φανταστικό. Εκεί έπαιξα πολύ πολύ καλύτερα! Ο Λι Σινγκ είναι αξιόλογος παίκτης, όμως σήμερα ήμουν καλύτερος. Ένα τουρνουά και δύο έπαθλα μέχρι τώρα. Είναι πολύ δύσκολο να παίξεις ενάντια σε παίκτες από την Ασία επειδή είναι πολύ γρήγοροι. Πιο γρήγοροι από τους Ευρωπαίους παίκτες».

Αργά το βράδυ, μετά το τέλος των αγώνων του και στα τρία αγωνίσματα στο Βαραζντίν, ο Ελευσίνιος άσος είπε λίγα λόγια για τη νέα του διάκριση και στην ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.: «Άρχισε θετικά η νέα χρονιά. Στο ατομικό έπαιξα εξαιρετικά πιστεύω και σίγουρα με βοήθησε το γεγονός ότι είμαι και σε καλή φυσική κατάσταση. Νιώθω μεγάλη ικανοποίηση για τα δύο μετάλλια, είμαι ευχαριστημένος από τον εαυτό μου, ενώ πρέπει να πω ότι και στο ομαδικό έπρεπε να περάσουμε στα νοκ άουτ, αλλά στο καθοριστικό παιχνίδι σταθήκαμε άτυχοι». Ο Σγουρόπουλος είναι τον Σεπτέμβριο στο νούμερο 54 της παγκόσμιας κατάταξης των νέων και το χρυσό στην Κροατία θα τον πάει ψηλότερα. Έτσι κι αλλιώς όμως, θα βρεθεί πιθανότατα στη λίστα των συμμετεχόντων (βάσει worldranking) για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων 2016, που θα γίνει τέλη Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου στο Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΟ ΟΜΑΔΙΚΟ

Στο Βαραζντίν το πρόγραμμα της Παρασκευής περιλάμβανε το ομαδικό. Στους νέους έγιναν 5 γκρουπ. Η Ελλάδα μετείχε στο 3ο και κατέκτησε τη 2η θέση με 5 βαθμούς. Στο εναρκτήριο ματς κατέβαλλε τη Σλοβενία με 3-1. Ο Γιάννης Σγουρόπουλος σημείωσε δύο νίκες με 3-0 σετ επί του Τσίλεν Τσβέτκο και του Πετρ Χρίμπαρ, ο Δημήτρης Κορδούτης από τη θέση 3 επιβλήθηκε με 3-0 του Μίχα Γιάμσεκ και ενδιάμεσα έχασε ο Γιώργος Σταματούρος. 

Η ελληνική τριάδα ήταν ανώτερη και με τη μικτή Τσεχίας-Ουγγαρίας-Ινδίας και προχώρησε νικηφόρα με 3-0. Ο Σγουρόπουλος ξεπέρασε με 3-0 σετ τον Τσέχο Τόμας Κόλντας, ο Σταματούρος τον Ινδό Μπίρντι Μπόρο με 3-1 και ο Κορδούτης τον Ούγγρο Ντέιβιντ Μόλναρ επίσης με 3-1. Το βράδυ έκλεισαν τα ματς του γκρουπ με την επικεφαλής μικτή ομάδα Πορτογαλίας-Ιταλίας-Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Παρά τις δύο νίκες του Σγουρόπουλου η Ελλάδα κάμφθηκε με 3-2 ύστερα από αμφίρροπη αναμέτρηση. Από τη θέση 1 ο αθλητής του Ολυμπιακού έκαμψε τον Πορτογάλο Βίτορ Αμορίμ και τον Ιταλό Ματέο Μούτι με 3-0 σετ. Στη θέση 2 τοποθετήθηκε για λόγους τακτικής ο Κορδούτης και υπέστη δύο ήττες με 3-0 σετ από τους ίδιους αθλητές. Ο νικητής και η πρωτιά στο γκρουπ κρίθηκαν ουσιαστικά στο τρίτο στη σειρά παιχνίδι. Ο Σταματούρος έδωσε ντέρμπι με τον Αμερικανό Αντάρ Αλγκέτι και λύγισε με 3-2 και το 5ο σετ να τελειώνει 11-9!

Στο ομαδικών νεανίδων η μικτή Ελλάδας/Σλοβακίας αγωνίστηκε στο 3ο γκρουπ κι έμεινε στην τελευταία θέση χωρίς νίκη. Στην 1η αγωνιστική αντιμετώπισε τη Σερβία. Η Ιωάννα Γερασιμάτου από τη θέση 1 έδωσε το προβάδισμα με 3-0 σετ εναντίον της Ντραγκάνα Βίγκνιεβιτς, όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη και ήρθε η ήττα με 3-1. Η Ελισάβετ Τέρπου έχασε το μοναδικό της παιχνίδι, όπως έχασε και η Γερασιμάτου στο δεύτερο προσωπικό της. Νωρίτερα είχε γνωρίσει την ήττα και η Πάουλα Τσερμάκοβα.

Δεύτερος αντίπαλος ήταν η Σλοβενία και αποδείχτηκε πολύ δυνατός. Η ελληνοσλοβακική συνεργασία έχασε με 3-0 και μόνο η Τέρπου πάλεψε στο δεύτερο στη σειρά ματς κόντρα στην 1η Σλοβένα, την Ταμάρα Πάβκνικ, για να καμφθεί με 3-2 σετ. Το βράδυ ήρθε ήττα και από την Ουγγαρία/Κροατία με 3-0. Πιο ανταγωνιστική ήταν η Γερασιμάτου, που έχασε με 3-2 σετ από την Κατά Φούλε. 

Στο ομαδικό κορασίδων σχηματίστηκαν 6 γκρουπ. Το ελληνοπολωνικό δίδυμο της Παπαδημητρίου με την Αγκάτα Πάτζεκ μετείχε στο 4ο γκρουπ και πήρε τη 2η θέση. Στο πρώτο παιχνίδι νίκησε τη Σλοβενία 2 με 3-0. Τα δύο κορίτσια είχαν από μία νίκη στο απλό (η Παπαδημητρίου 3-1 τη Ζίβα Στάνισα) και μία μαζί στο διπλό. Το απόγευμα έχασαν 3-0 από την επικεφαλής Βουλγαρία, αλλά πιο δύσκολα απ’ ό,τι μπορεί να δείχνει το σκορ γιατί στο διπλό και νωρίτερα η Πάτζεκ στο απλό κάμφθηκαν με 3-2 σετ. Στο δεύτερο ματς στη σειρά η Παπαδημητρίου έχασε 3-1 από την Ιβέτ Ίλιεβα.

* Το τουρνουά συνεχίζεται με τα ατομικά αγωνίσματα στους παίδες και τις κορασίδες. Οι τρεις έφηβοι και η Τέρπου τελείωσαν τα παιχνίδια τους στην Κροατία και θα επιστρέψουν στην Αθήνα με τον προπονητή του Ολυμπιακού Γιώργο Χριστοφοράκη αύριο Κυριακή στις 15:50. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κωνσταντίνος Κωστόπουλος με τη Γερασιμάτου και την Παπαδημητρίου θα γυρίσουν τη Δευτέρα.

* Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. (httf.gr) το αναλυτικό πρόγραμμα της Α1 και της Α2 εθνικής κατηγορίας ύστερα από την κλήρωση της περασμένης Τρίτης. Αναρτήθηκε με τη σημείωση ότι έγινε αλλαγή στο αρχικό πρόγραμμα της Α1 γυναικών και λόγω του E.T.T.U. CUP, όπου συμμετέχει η γυναικεία ομάδα του Δ.Α.Ο. Ταύρου, το αγωνιστικό διήμερο 26 και 27 Νοεμβρίου 2016 μετακινήθηκε για τις 7 Ιανουαρίου 2017.

 

* Η φωτογραφία του Γιάννη Σγουρόπουλου, με την οποία συνόδευσε το ρεπορτάζ για τα αποτελέσματα του απλού νέων στην Κροατία η παγκόσμια ομοσπονδία (photo Mario Samec)

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ