Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Στις θέσεις 5-8 του απλού κορασίδων η Γερασιμάτου στην Κροατία

Gerasimatou

GerasimatouΈχασε στις λεπτομέρειες μία θέση στα μετάλλια, κατάφερε όμως ένα καλό πλασάρισμα. Στο κροατικό όπεν νέων, που ολοκληρώθηκε σήμερα στο Βαραζντίν, η 15άχρονη Ιωάννα Γερασιμάτου μπήκε στις θέσεις 5-8 του απλού κορασίδων κι έφτασε πολύ κοντά στην είσοδο στα ημιτελικά και την εξασφάλιση τουλάχιστον του χάλκινου μεταλλίου. Ήταν νούμερο 2 στο αγώνισμα, μπορούσε σίγουρα να φτάσει πιο ψηλά κι έδωσε όλες τις δυνάμεις της γι’ αυτό. Στον καθοριστικό προημιτελικό όμως, ήταν εκείνη που υστέρησε στα πιο κρίσιμα σημεία και κάμφθηκε στα πέντε σετ. Η 12χρονη Μαλαματένια Παπαδημητρίου δεν προκρίθηκε στο ταμπλό του ίδιου αγωνίσματος, πάντως είχε την ευκαιρία να δώσει κι άλλα παιχνίδια, που βοηθούν στη συγκέντρωση εμπειριών. Στο διπλό κορασίδων η Γερασιμάτου και η Βελγίδα συμπαίκτριά της Ντουβιβιέ έμειναν στον γύρο των «16».

Η Γερασιμάτου είχε προκριθεί στο ταμπλό ως νικήτρια του ομίλου της και σήμερα είχε byeστον 1ο γύρο (σ.σ. των «32») ως 2ο φαβορί του απλού. Στη 16άδα αντιμετώπισε τη Σουηδέζα Λία Μούσκαντορ (που λίγο πριν είχε συναντήσει και στο διπλό) και με σταθερή απόδοση τη νίκησε 3-0 σετ (11-7, 11-5, 11-6). Στα προημιτελικά βρήκε απέναντί της τη Ναταλία Μπρίνζα από τη Μολδαβία. Σε απόλυτα ισορροπημένο ματς έχασε το 1ο σετ, μετά βρέθηκε να προηγείται 2-1 και τελικά αποκλείστηκε με 3-2 (7-11, 12-10, 11-9, 8-11, 7-11). Δεδομένου ότι δεν προβλέπονται παιχνίδια για τις θέσεις 3-4, θα εξασφάλιζε μετάλλιο αν έφτανε σε μία ακόμα νίκη. Γενικά πάντως, το τεστ ήταν ικανοποιητικό σε μία από τις τελευταίες εμφανίσεις της στην ηλικιακή κατηγορία των κορασίδων. Η είσοδος στην 8άδα ήρθε μετά τα μετάλλια του Γιάννη Σγουρόπουλου στο απλό (χρυσό) και του ίδιου αθλητή με τον Γιώργο Σταματούρο στο διπλό (ασημένιο) και καθιστούν γενικά πετυχημένη την ελληνική παρουσία στο Βαραζντίν.  

Croatian open_MalamateniaΗ Παπαδημητρίου δοκίμασε τις δυνάμεις της σε παιχνίδια στο προκριματικό γκρουπ και στο «παρηγοριάς». Το πρωί πάλεψε για την πρόκριση από το 3ο γκρουπ. Ήθελε νίκη με οποιοδήποτε σκορ κόντρα στη Χάνα Αράποβιτς, έκανε νέα καλή εμφάνιση και κάμφθηκε στα πέντε σετ (10-12, 11-7, 9-11, 14-12, 6-11). Η Κροάτισσα αποδείχτηκε τελικά η καλύτερη στον όμιλο, καθώς πήρε την πρωτιά με τρεις νίκες. Η πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού παγκορασίδων έπαιξε μετά στο consolation και αφού πέρασε χωρίς αγώνα τον γύρο των «32» κατέβαλλε στις «16» τη Λία Μπρνιτς από την Κροατία. Ηττήθηκε στην 8άδα με 3-1 σετ από τη Σλοβένα Λία Παουλίν.

Στο διπλό κορασίδων η Γερασιμάτου συγκρότησε δίδυμο με τη Βελγίδα Εστέλε Ντουβιβιέ. Παρότι ήταν νούμερο 4 στο ταμπλό δεν κατάφεραν να προχωρήσουν. Αφού πέρασαν bye χτες τον 1ο γύρο αποκλείστηκαν σήμερα στη 16άδα από τις Σουηδέζες Ρεμπέκα Μούσκαντορ/Λία Μούσκαντορ με 3-0 σετ (6-11, 7-11, 8-11).

* Τα δύο κορίτσια και ο ομοσπονδιακός προπονητής Κωνσταντίνος Κωστόπουλος γυρίζουν αύριο στην Αθήνα. Σήμερα το απόγευμα επέστρεψαν ο Σγουρόπουλος, ο Σταματούρος, ο Δημήτρης Κορδούτης, η Ελισάβετ Τέρπου και ο προπονητής του Ολυμπιακού Γιώργος Χριστοφοράκης. Η αποστολή γύρισε με τα κύπελλα στα χέρια (αυτό ήταν τα έπαθλα και στο απλό και στο διπλό) κι έγινε δεκτή με θερμό χειροκρότημα από γονείς των παιδιών, αλλά και περαστικούς. Σύντομα θ’ αναρτηθεί στο διαδίκτυο και βίντεο από το ρεπορτάζ στο αεροδρόμιο. Ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλης Κολυμπάδης δεν μπόρεσε να παραστεί στην υποδοχή επειδή βρισκόταν στο Μέτσοβο για το αναπτυξιακό τουρνουά, αλλά ήδη από τις προηγούμενες ημέρες είχε στείλει συγχαρητήριο μήνυμα για τις νέες επιτυχίες σε τουρνουά νεαρών ηλικιών

 

* Φωτό 1: Από το photo gallery της Ευρωπαϊκής Ένωσης του αθλήματος η Γερασιμάτου σε φάση από αγώνα της στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων του καλοκαιριού.  

* Φωτό 2: Η Παπαδημητρίου σε προσπάθειά της στο κροατικό όπεν (από το photo gallery της διοργάνωσης στην ITTF).   

 

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ