Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Δηλώσεις Κ. Βατσακλή και Γ. Καρύτσα για την πρεμιέρα των εθνικών μας ομάδων στα E.C.Q.

Ελάχιστα 24ωρα απέμειναν πια για την πρεμιέρα των εθνικών μας ομάδων στη σεζόν, αλλά και στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2013. Οι διεθνείς έκαναν το πρωί την τελευταία τους προπόνηση στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και τη Δευτέρα το πρωί θα βρεθούν σε δύο διαφορετικούς προορισμούς εκτός συνόρων για ν’ αρχίσουν τη νέα τους «περιπέτεια» με φόντο το επόμενο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομαδικού. Στα 7 το απόγευμα της προσεχούς Τρίτης η εθνική ανδρών θ’ αντιμετωπίσει τη Λευκορωσία στο Μινσκ για το γκρουπ Β της 1ης κατηγορίας (Championship Division), ενώ το γυναικείο συγκρότημα θ’ αναμετρηθεί με τη Σερβία στο Αλέξινατς για το γκρουπ Α της 2ης κατηγορίας (Challenge Division). Παραμονές της αναχώρησης οι ομοσπονδιακοί προπονητές Κώστας Βατσακλής και Γιώργος Καρύτσας μίλησαν για τη νέα αγωνιστική δραστηριότητα, όπως και τους εναρκτήριους αγώνες των ομάδων τους.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής των ανδρών, που θυμίζουμε ότι για το ματς με τους Λευκορώσους έχει επιλέξει τους Παναγιώτη Γκιώνη, Κώστα Παπαγεωργίου και Κώστα Λαγογιάννη, κάνει αρχικά λόγο για μία διοργάνωση με υψηλό κίνητρο: «Αρχίζει μία καινούργια Λίγκα, που πιστεύω ότι θα έχει πολύ ενδιαφέρον για όλες τις ομάδες, διότι από αυτούς τους αγώνες θα προκύψουν οι ομάδες, οι οποίες στο επόμενο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ομαδικού θ’ αγωνιστούν στην πρώτη κατηγορία. Αυτό είναι κάτι, που φυσικά επιθυμούν και οι δώδεκα ομάδες της κορυφαίας κατηγορίας».

Για την πρεμιέρα με τη Λευκορωσία ο Κώστας Βατσακλής επισήμανε: «Πρόκειται για πολύ καλή ομάδα με περγαμηνές σε διεθνές επίπεδο και ειδικά στην Ευρώπη. Μην ξεχνάμε ότι με τον Σαμσόνοφ και τον Τσετίνινε, που είναι τα παλαιότερα στελέχη της, αναδείχτηκε το 2003 πρωταθλήτρια Ευρώπης και από τότε έχει φτάσει σε δύο ακόμα τελικούς Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος! Εμείς θ’ αγωνιστούμε χωρίς τον Κρεάνγκα, που είναι από καιρό γνωστό ότι περιορίζει τις εμφανίσεις του στο ομαδικό και παίζει βασικά σε αγώνες-κλειδιά. Παρόλα αυτά θέλουμε τη νίκη και πηγαίνουμε να διεκδικήσουμε στα ίσα το παιχνίδι. Σίγουρα έχουμε δύσκολη αποστολή, όμως είναι υψηλό το κίνητρο της διοργάνωσης και είμαστε αισιόδοξοι. Είναι το πρώτο παιχνίδι μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες και οι αθλητές μου έχουν μεγάλη διάθεση»

Στη μεριά της εθνικής γυναικών ο Γιώργος Καρύτσας θα βασιστεί στις Κατερίνα Τόλιου, Μαρία Χριστοφοράκη και Φιλαρέτη Εξάρχου, που αποτελούν τη σταθερή τριάδα από πέρσι. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός τονίζει ότι η νεανική ομάδα του είναι αουτσάιντερ απέναντι στη Σερβία, αλλά θα προσπαθήσει να γίνει απειλητική μέσα από αξιόλογη εμφάνιση. «Είναι η αρχή μίας νέας σεζόν και η επαναφορά μίας διοργάνωσης, που έλειψε τα τελευταία χρόνια. Η Σερβία είναι μία δυνατή ομάδα με πολύ καλές παίκτριες και είναι το φαβορί για τη νίκη. Θα προσπαθήσουμε να εμφανιστούμε όσο γίνεται πιο ανταγωνιστικοί. Είμαστε μία νεανική ομάδα, το παιχνίδι θ’ αποτελέσει σίγουρα και μία πολύ καλή εμπειρία για τα κορίτσια, αλλά φυσικά την ίδια στιγμή θέλουμε να παλέψουμε για το καλύτερο. Ένα ντεζαβαντάζ για μας είναι ότι εδώ και αρκετούς μήνες οι αθλήτριές μου δεν έχουν συμμετοχή σε διεθνή τουρνουά. Θα προσπαθήσουμε να το αντιμετωπίσουμε όπως έχουμε κάνει πολλές φορές στο παρελθόν».

Η αποστολή των ανδρών αναχωρεί για τη Λευκορωσία στη 1 μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής, ενώ η ομάδα των γυναικών θα μεταβεί στη Σερβία το πρωί της Δευτέρας. Η προετοιμασία τους θα ολοκληρωθεί μεθαύριο με προπόνηση στον χώρο τέλεσης των αγώνων.

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ