Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Με το δεξί η Μπογκόρια, με το αριστερό η Ενεμπόν στο Τσάμπιονς Λιγκ

Gionis Bogoria_amina

Gionis Bogoria_aminaΘετική για την Μπογκόρια του Παναγιώτη Γκιώνη και αρνητική για την Ενεμπόν του Καλλίνικου Κρεάνγκα ήταν η χτεσινοβραδινή πρεμιέρα στο Τσάμπιονς Λιγκ επιτραπέζιας αντισφαίρισης της περιόδου 2016-2017. Και για τα δύο κλαμπ πάντως, που βρίσκονται μαζί στο γκρουπ C της πρώτης φάσης, επαληθεύτηκαν τα προγνωστικά. Η πολωνική ομάδα κατέβαλλε στην έδρα της με 3-0 την τσεχική Οστράβα, με τον Γκιώνη να σημειώνει δύσκολη νίκη στο ευρωπαϊκό ντεμπούτο με τη φανέλα της. Η Ενεμπόν ήταν αουτσάιντερ στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την επικεφαλής του γκρουπ, τη γερμανική Σααρμπρίκεν. Λύγισε με 3-0 με τον Κρεάνγκα να χάνει από τη θέση 3 στο πρώτο του φετινό παιχνίδι με την πρώην πρωταθλήτρια Γαλλίας.

Η Μπογκόρια είχε τις πιθανότητες με το μέρος της στην αναμέτρηση με την Οστράβα, αλλά φυσικά έπρεπε να το επιβεβαιώσει στο τραπέζι. Έτσι, ο Γκιώνης (νούμερο 11 στην τρέχουσα ευρωπαϊκή κατάταξη), που τοποθετήθηκε στη θέση 1, συνάντησε μεγάλες δυσκολίες μέχρι να κάμψει την αντίσταση του πρώην πρωταθλητή Ευρώπης στο διπλό μικτό Αλεξάνταρ Καρακάσεβιτς (Νο 45). Είναι χαρακτηριστικό ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ με 1-2 σετ και στο 4ο επικράτησε οριακά. Στο 5ο είχε περισσότερες δυνάμεις από τον Σέρβο, που διαθέτει πολύ καλή τεχνική, δημιούργησε διαφορά από την αρχή και την κράτησε. Τον Γκιώνη πλαισίωσαν δύο εν ενεργεία διεθνείς, ο Γκάο Νινγκ από τη Σιγκαπούρη και ο Ντανιέλ Γκόρακ από την Πολωνία, οι οποίοι νίκησαν χωρίς να χάσουν σετ στα ατομικά τους παιχνίδια.  

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Μπογκόρια-Οστράβα 3-0:

Παναγιώτης Γκιώνης-Αλεξάνταρ Καρακάσεβιτς 3-2 (9-11, 11-6, 5-11, 11-9, 11-5) 

Γκάο Νινγκ-Χουνγκ Τσίε Τσιανγκ 3-0 (11-4, 12-10, 15-13)

Ντανιέλ Γκόρακ-Τόμας Τρέγκλερ 3-0 (11-5, 11-1, 11-9)

Στο Σααρμπρίκεν η τοπική ομάδα απέδειξε ότι έχει πιο δυνατή τριάδα από την Ενεμπόν. Για την 1ηαγωνιστική του γκρουπC έφτασε στο 3-0 χάνοντας μόλις δύο επί μέρους σετ. Ο Κρεάνγκα (εν δυνάμει νούμερο 68 στον ευρωπαϊκό πίνακα του Οκτωβρίου, αφού δεν ήταν αυτόν τον μήνα στην παγκόσμια κατάταξη) τοποθετήθηκε 3ος στη σειρά και αντιμετώπισε τον Πορτογάλο Τιάγκο Απολόνια, πρωταθλητή Ευρώπης του 2014 στο ομαδικό ανδρών (Νο 5). Έκανε κακό ξεκίνημα και παρότι βελτίωσε στη συνέχεια την αγωνιστική του εικόνα δεν μπόρεσε ν’ απειλήσει ιδιαίτερα και κάμφθηκε με 3-0 σετ. Ο Τσεν Τσίεν Αν από την Ταϊπέι και ο Άγγλος Λίαμ Πίτσφορντ, που έκανε την πρώτη ευρωπαϊκή εμφάνιση με την Ενεμπόν, πήραν τα δύο σετ, αλλά υστέρησαν στα κρίσιμα σημεία.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Σααρμπρίκεν-Ενεμπόν 3-0:

Πάτρικ Φρανζίσκα-Τσεν Τσίεν Αν 3-1 (7-11, 11-5, 11-7, 11-9)

Μπόγιαν Τόκιτς-Λίαμ Πίτσφορντ 3-1 (15-13, 11-13, 11-7, 11-5) 

Τιάγκο Απολόνια-Καλλίνικος Κρεάνγκα 3-0 (11-3, 11-7, 11-8)

Στη βαθμολογία του γκρουπ CΣααρμπρίκεν και Μπογκόρια Γκρότζισκ έχουν από 2 βαθμούς, η Ενεμπόν και η Οστράβα από 1. Η 2η αγωνιστική θα διεξαχθεί στα τέλη του μήνα. Στις 26 Οκτωβρίου η Ενεμπόν θα παίξει με την Οστράβα στην Τσεχία και δύο μέρες μετά η Μπογκόρια θα υποδεχτεί τη Σααρμπρίκεν.    

Τα αποτελέσματα στα άλλα παιχνίδια της 1ηςαγωνιστικής:

Γκρουπ Α: Όρενμπουργκ (Ρωσία)-Ανζέ (Γαλλία) 3-0

Οχσενχάουζεν (Γερμανία)-Ρόσκιλντε (Δανία) 3-2

Γκρουπ Β: Ποντουάζ (Γαλλία)-Έσλοβ (Σουηδία) 3-2

UMMC (Ρωσία)-UNIAΓκντανσκ (Πολωνία) 3-2

Γκρουπ D: Μπορούσια Ντίσελντορφ (Γερμανία)-Βάλτερ Βελς (Αυστρία) 3-0

Σαρτρ (Γαλλία)-Τορούν (Πολωνία) 3-1

Η ΓΕΡΑΣΙΜΑΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΟΠ 10 ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

Ευρωπαϊκή διοργάνωση αφορά και η επόμενη είδηση και επίσης ενδιαφέρει τα ελληνικά χρώματα. Στο Ευρωπαϊκό Τοπ 10 των μικρών ηλικιών, που άρχισε χτες και ολοκληρώνεται αύριο στην Πράγα, η Ιωάννα Γερασιμάτου ήταν 4η αναπληρωματική στις κορασίδες! Το ετήσιο event συγκεντρώνει τους καλύτερους (βάσει ranking list) αθλητές και αθλήτριες της ηπείρου από τις κατηγορίες νέων, νεανίδων, παίδων και κορασίδων και θυμίζουμε ότι σε αυτό πέρσι κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους παίδες ο Γιάννης Σγουρόπουλος. Η 15άχρονη αθλήτρια του Α.Ο. Άρης 2006 είχε πρωτοεμφανιστεί στους διεθνείς πίνακες αξιολόγησης τον Αύγουστο μετά την εξαιρετική παρουσία της στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων του Ζάγκρεμπ. Στον κόσμο είχε βρεθεί στην πολύ ψηλή 29η θέση, ενώ στην αντίστοιχη κατάταξη της Ευρώπης ήταν στο νούμερο 15. Η ευρωπαϊκή κατάταξη του συγκεκριμένου μήνα μέτρησε για τις προσκλήσεις στο Τοπ 10 και η Γερασιμάτου ήταν 4η αναπληρωματική μαζί με τη Σλοβάκα Έμα Λαμπόσοβα. Δεδομένου ότι μπήκε μόλις πριν δυο μήνες στους πίνακες εννοείται ότι δεν ήταν στόχος της να πάρει μέρος στο Τοπ 10. Λίγο έλειψε όμως, να προκύψει ξαφνικά ακόμα κι αυτό και σε κάθε περίπτωση το γεγονός ότι συμπεριλήφθηκε στη λίστα των αναπληρωματικών αποτυπώνει την άνοδό της, την τιμά και την ενθαρρύνει για τη συνέχεια. Στη τρέχουσα σεζόν αλλάζει ηλικιακή κατηγορία και σίγουρα μπορεί να θέσει υψηλές βλέψεις και ως νεάνιδα. Οι αγώνες στην Πράγα πάντως, έχουν ελληνική παρουσία, απλά είναι έξω από τα αγωνιστικά τραπέζια. Ο Δημοσθένης Μεσσήνης είναι διευθυντής αθλήματος και η Τίνα Κρόττα επιδιαιτήτρια.

 

* Στη φωτό της Μπογκόρια από τη σελίδα της στα social media της ο Παναγιώτης Γκιώνης σε προσπάθειά του στον αγώνα με τον Καρακάσεβιτς. 

                                                

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ