Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Τέσσερις αθλητές δηλώθηκαν στο World Tour της Αυστρίας

Angelakis Service

Angelakis ServiceΣτην εθνική ομάδα των ανδρών μπήκαν πια στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας τους για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ατομικών αγωνισμάτων, επιπλέον έχουν στο μυαλό τους και την κρίσιμη αναμέτρηση με την Αγγλία, σε τρεις εβδομάδες, για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ομαδικού 2017, ωστόσο κοιτάζουν και δυνατά τεστ σε διεθνή τουρνουά, που μπορούν να κάνουν μέχρι το τέλος του χρόνου. Ένα από αυτά είναι αναμφίβολα το καθιερωμένο World Tour της Αυστρίας, το οποίο ανήκει στη βαθμίδα των Major και θα διεξαχθεί στο Λιντς από τις 9 έως τις 13 Νοεμβρίου. Σήμερα έληξαν οι δηλώσεις συμμετοχής και η Ελλάδα δήλωσε τέσσερις αθλητές: Τον πολύπειρο Παναγιώτη Γκιώνη και τους νεότερους Γιάννη Σγουρόπουλο, Γιώργο Κωνσταντινόπουλο και Κωνσταντίνο Αγγελάκη (φωτό). Θυμίζουμε ότι οι τρεις πρώτοι είναι στην αποστολή για το επικείμενο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (Βουδαπέστη, 18-23 Οκτωβρίου) και γενικά έχει ξεχωριστή σημασία το γεγονός ότι στο αυστριακό όπεν θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους αθλητές από την επόμενη γενιά του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

Ο Γκιώνης θέλει μέσα στο διάστημα αυτό να πάρει και βαθμούς για να βελτιώσει τη θέση του στην παγκόσμια κατάταξη. Ο Σγουρόπουλος και ο Κωνσταντινόπουλος μαζεύουν ακόμα τις πρώτες εμπειρίες τους από μεγάλες διοργανώσεις στην κατηγορία ανδρών. Τα παιχνίδια στη Βουδαπέστη και στο Λιντς θα βοηθήσουν για χρήσιμα συμπεράσματα. Ο 19χρονος Αγγελάκης, που λόγω διαβάσματος είχε μείνει έξω από διεθνείς διοργανώσεις το 2015, έχει άλλη μία ευκαιρία για παρουσία σε World Tour ύστερα από την Κροατία τον Μάιο. Μαζί με τον Σγουρόπουλο θα παίξει και στους αγώνες για αθλητές έως 21 ετών και σίγουρα θα έχει ουσιαστικό όφελος.

Στο μεταξύ, η Ευρωπαϊκή Ένωση Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (E.T.T.U.) ανακοίνωσε τα ονόματα των 7 αθλητών, που επιλέχθηκαν για το Eurotalents Development Group 2016 έπειτα από το τελικό προπονητικό καμπ επιλογής στη Σλοβενία. Ως γνωστόν, η Μαλαματένια Παπαδημητρίου πρώτευσε στο εσωτερικό τουρνουά του καμπ κι εξασφάλισε αυτόματα την τιμητική αυτή θέση. Στον σχετικό πίνακα αθλητών και αθλητριών η 12χρονη πρωταθλήτρια αναφέρεται 5η στη σειρά και τα υπόλοιπα παιδιά είναι τα εξής:  Έντουαρντ Ιονέσκου (Ρουμανία), Αντρέι Τόμικα (Ρουμανία), Μπόγκνταν Μπαντέα (Ρουμανία), Γιάροσλαβ Ολέσκεβιτς (Ουκρανία), Πατρίτσια Σάντος (Πορτογαλία) και Μίριαμ Καρνοβάλε (Ιταλία).

«Μετά από λεπτομερή ανάλυση επιλέξαμε επτά αθλητές. Χρησιμοποιήσαμεέξικριτήρια. Αυτά τα παιδιά θα είναι μέρος του προγράμματός μας Eurotalents Development U-15 project in 2017 μαζί με τα αγόρια και τα κορίτσια, που έχουν επιλεγεί από την αντίστοιχη διαδικασία το 2014 και το 2015», δήλωσε ο Κροάτης διευθυντής του αναπτυξιακού προγράμματος της E.T.T.U. Νέβεν Τσέγκναρκαι πρόσθεσε: «Εκτός από αυτά τα επτά παιδιά επιλέξαμε επίσης ορισμένα αγόρια και κορίτσια γεννημένα το 2005, το 2006 και το 2007, τα οποία θα μετάσχουν στο πρόγραμμα ανάπτυξης της ETTU το 2017».

                                                          

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ