Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Κληρώνει αύριο για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βουδαπέστης

DSC9296

 DSC9296Πρώτη πράξη αύριο το μεσημέρι στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών 2016. Στις 3μ.μ. τοπική ώρα (4μ.μ. Ελλάδας), σύμφωνα με την προκήρυξη, διεξάγεται στη Βουδαπέστη η κλήρωση όλων των ατομικών αγωνισμάτων και βγαίνουν οι αντίπαλοι σε γκρουπ και νοκ άουτ ματς. Η διοργάνωση στην ουγγρική πρωτεύουσα αρχίζει την Τρίτη, τελειώνει την Κυριακή 23 Οκτωβρίου και στο πρόγραμμά της επανέρχεται ύστερα από 9 χρόνια το διπλό μικτό. Συνεπώς τα αγωνίσματα, που θα μπουν στην κλήρωση στο Danubius Hotel Flamenco, είναι απλό και διπλό σε άνδρες και γυναίκες, όπως και το διπλό μικτό. Πρόκειται να μετάσχουν 130 αθλητές και 112 αθλήτριες από 43 χώρες και οι αγώνες θα γίνουν στο γυμναστήριο Tüskecsarnok. Την ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση θα εκπροσωπήσουν οι αθλητές Παναγιώτης Γκιώνης, Κώστας Παπαγεωργίου, Γιάννης Σγουρόπουλος, Γιώργος Κωνσταντινόπουλος και οι αθλήτριες Κατερίνα Τόλιου, Μαρία Χριστοφοράκη και Γεωργία Ζαβιτσάνου.

Οι διεθνείς ολοκληρώνουν την προετοιμασία τους στην Αθήνα και το απόγευμα της Δευτέρας αναχωρούν για τη Βουδαπέστη. Ο Κωνσταντινόπουλος και η Χριστοφοράκη θα μεταβούν εκεί από τη Γαλλία, όπου αυτές τις ημέρες έχουν αγωνιστική δραστηριότητα με τις ομάδες τους. Στην αποστολή βρίσκονται ακόμα οι ομοσπονδιακοί τεχνικοί Κώστας Βατσακλής, Κωνσταντίνος Κωστόπουλος και ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλης Κολυμπάδης. Ο επικεφαλής της διοίκησης της ομοσπονδίας θα δεχτεί και μία μεγάλη τιμή στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Η Ευρωπαϊκή Ένωση Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης θα του απονείμει το Σήμα της Τιμής «σε αναγνώριση της πολύχρονης εξαιρετικής συμβολής του στο έργο της E.T.T.U. και τους στόχους του»! Να σημειωθεί ακόμα ότι ο πρώην γενικός γραμματέας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Δημοσθένης Μεσσήνης είναι  ένας από τους δύο διευθυντές αθλήματος του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Εν όψει της κλήρωσης έχουν σημασία και οι εξής πληροφορίες: Ο Γκιώνης θα βρίσκεται απευθείας στο κυρίως ταμπλό του απλού κι επιπλέον είναι νούμερο 10 του πρωταθλήματος λόγω της υψηλής θέσης του στη διεθνή κατάταξη. Όλα τα υπόλοιπα παιδιά θα παίξουν στα προκριματικά. Ο Παπαγεωργίου, η Τόλιου και η Χριστοφοράκη βγήκαν προσωρινά τον Οκτώβριο από το παγκόσμιο rankinglist, όμως αυτό δεν θα τους επηρεάσει στην κλήρωση, καθώς θα υπολογιστούν οι βαθμοί που έχουν και όχι το αν βρίσκονται στον πίνακα αξιολόγησης.

Στον 1ο γύρο του απλού δεν θα υπάρχουν περισσότεροι από 64 αθλητές και αθλήτριες. Συνολικά 32 άνδρες και ισάριθμες γυναίκες θα είναι απευθείας στο ταμπλό. Αντίστοιχα στον 1ο γύρο του διπλού ανδρών, του διπλού γυναικών και του διπλού μικτού θα είναι μέχρι 32 τα ζευγάρια. Απευθείας στο ταμπλό θα παίξουν 16 ζευγάρια και στο μικτό θα είναι ανάμεσα σε αυτά κι εκείνο του Γκιώνη με την Ουκρανή Τατιάνα Μπιλένκο ως νούμερο 7 του αγωνίσματος. Στο απλό το προκριματικό στάδιο περιλαμβάνει γκρουπ. Στα διπλά όμως, η προκριματική φάση θα έχει νοκ άουτ ματς.

Κάθε αγώνας στο απλό διεξάγεται με το σύστημα του καλύτερου των 7 σετ (άρα μπορεί να τελειώσει από 4-0 έως 4-3). Όλες οι αναμετρήσεις στα κυρίως ταμπλό του διπλού ανδρών και του διπλού γυναικών θ’ ακολουθήσουν το ίδιο σύστημα, όμως τα προκριματικά θα γίνουν με το σύστημα του καλύτερου των 5 σετ (ένα ματς λήγει από 3-0 έως 3-2). Στο διπλό μικτό θα εφαρμοστεί σε όλα τα παιχνίδια (προκριματικά και κυρίως ταμπλό) το σύστημα του καλύτερου των 5 σετ.

 

* Τέσσερα από τα μέλη της ελληνικής αποστολής για τη Βουδαπέστη στον πρόσφατο αγώνα Ελλάδας-Ολλανδίας στο ΣΕΦ. Ο κόουτς Βατσακλής και οι αθλητές Παπαγεωργίου, Γκιώνης και Σγουρόπουλος (φωτογραφία Πέτρος Βήττας)

                                      

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ