Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Δεν ευνόησε τον Γκιώνη η κλήρωση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος

DSC9109

 DSC9109Με την κλήρωση, που έγινε το απόγευμα στο ξενοδοχείο Danubius Flamenco στη Βουδαπέστη, άνοιξε το πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ατομικών αγωνισμάτων ανδρών-γυναικών. Η διοργάνωση αρχίζει μεθαύριο το πρωί και σήμερα προέκυψαν τα προκριματικά γκρουπ του απλού, οι αντίπαλοι για τους προκριματικούς γύρους στο διπλό ανδρών, το διπλό γυναικών και το διπλό μικτό, όπως επίσης και οι κληρώσεις για την τοποθέτηση των φαβορί σε όλα τα αγωνίσματα. Η ελληνική αποστολή αναχωρεί αύριο για την ουγγρική πρωτεύουσα με τους αθλητές Παναγιώτη Γκιώνη, Κώστα Παπαγεωργίου, Γιάννη Σγουρόπουλο, Γιώργο Κωνσταντινόπουλο, τις αθλήτριες Κατερίνα Τόλιου, Μαρία Χριστοφοράκη και Γεωργία Ζαβιτσάνου, τους ομοσπονδιακούς προπονητές Κώστα Βατσακλή, Κωνσταντίνο Κωστόπουλο και αρχηγό τον πρόεδρο της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλη Κολυμπάδη. Η αρχή για την ελληνική πλευρά γίνεται το πρωί της Τρίτης με τα γκρουπ των γυναικών, ενώ η βασική είδηση από την κλήρωση είναι ότι δεν ευνοήθηκε ο Γκιώνης. Εάν προχωρήσει στον 3ο γύρο (σ.σ. των «16») ο κορυφαίος αθλητής μας, που βεβαίως έχει και φέτος υψηλές βλέψεις, πέφτει πιθανότατα πάνω στο 1ο φαβορί, τον Γερμανό σημερινό πρωταθλητή Ευρώπης Ντιμίτρι Οβτσάροφ. 

Στο απλό ανδρών σχηματίστηκαν 23 προκριματικά γκρουπ. Ο Γιώργος Κωνσταντινόπουλος βρέθηκε στο 20ο γκρουπ. Επικεφαλής είναι ο Ισπανός Αλβάρο Ρόμπλες και αγωνίζονται ακόμα ο Σλοβένος Ντάρκο Γιόργκιτς και ο Λευκορώσος Γκλεμπ Σάμρουκ.

Ο Γιάννης Σγουρόπουλος κληρώθηκε στο 21ο γκρουπ. Θα βρεθεί απέναντι στον Σέρβο Ζολτ Πέτε (επικεφαλής), τον Ιταλό Νιαγκόλ Στογιάνοφ και τον Τούρκο Αμπντουλάχ Γιγκενλέρ.

Ο Κώστας Παπαγεωργίου είναι επικεφαλής στο 23ο γκρουπ. Θα συναντήσει τον Σέρβο Μάρκο Γέφτοβιτς, τον Έρικ Γκλοντ από το Λουξεμβούργο και τον Βούλγαρο Τεοντόρ Αλεξαντρόφ. Θυμίζουμε ότι τον Γέφτοβιτς τον αντιμετώπισε με επιτυχία και στο Προολυμπιακό τουρνουά της Ευρώπης τον περασμένο Απρίλιο, ενώ και τον Σέρβο και τον Βούλγαρο τούς έχει αντιπάλους στο πρωτάθλημα της Α1! Ο Γέφτοβιτς αγωνίζεται στον Ηρακλή Θεσσαλονίκης και ο Αλεξαντρόφ στη Φιλία Ορεστιάδας.

Τα ωράρια στα γκρουπ των Ελλήνων αθλητών είναι 13.45 και 21:00 την Τρίτη και 16:40 την Τετάρτη (για ώρες Ελλάδας). Ο Παπαγεωργίου κάνει πρεμιέρα με τον Γκλοντ, ο Σγουρόπουλος με τον Πέτε και ο Κωνσταντινόπουλος με τον Γιόργκιτς.    

Ο Γκιώνης θ’ αρχίσει την προσπάθειά του Πέμπτη στις 19:30 Ελλάδας και στον γύρο των «64» περιμένει αντίπαλο από τα προκριματικά. Εάν μπει στους «32» πιθανότατα θα βρει από τα φαβορί τον αριστερόχειρα Πορτογάλο Ζοάο Μοντέιρο πρωταθλητή Ευρώπης σήμερα στο διπλό ανδρών. Αν πετύχει νέα νίκη και περάσει στον 3ο γύρο μάλλον θα συναντήσει τον πρωταθλητή Ευρώπης του 2013 και του 2015 στο απλό Ντιμίτρι Οβτσάροφ.

Στο απλό γυναικών σχηματίστηκαν 19 προκριματικά γκρουπ. Η Μαρία Χριστοφοράκη θα παίξει στο 9ο γκρουπ. Απέναντί της θα βρεθούν η Ουγγαρέζα Ντόρα Μάνταραζ (επικεφαλής) η Σλοβένα Μάνκα Φαζμούτ και η Λετονή Ίνκα Ζντανόβσκα.

Η Γεωργία Ζαβιτσάνου είναι στο 12ο γκρουπ. Θ’ αναμετρηθεί με τη Ρουμάνα επικεφαλής Ίρινα Τσιομπάνου (που είχε αντιμετωπίσει πρόσφατα η εθνική μας στην πρεμιέρα των προκριματικών του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος), τη Σέρβα Ιζαμπέλα Λουπουλέσκου και τη Λέιλα Ολιβέιρα από την Πορτογαλία.

Η Κατερίνα Τόλιου, ως 2η στη σειρά δυναμικότητας των seeding, έπεσε στο 15ο γκρουπ. Από την 1η σειρά τέθηκε επικεφαλής η Σλοβένα Άλεξ Γκάλιτς και στο γκρουπ είναι ακόμα η Ναταλία Μπρίνζα από τη Μολδαβία και η Μαρία Γιόβκοβα από τη Βουλγαρία.

Τα ωράρια στα γκρουπ για τις Ελληνίδες αθλήτριες είναι (για ώρες Ελλάδας) 10:45 και 17:15 την Τρίτη και 12:20 την Τετάρτη. Η Τόλιου θ’ αντιμετωπίσει αρχικά τη Γιόβκοβα, η Χριστοφοράκη τη Μάνταραζ και η Ζαβιτσάνου τη Λουπουλέσκου. Οι προκρίσεις στα ταμπλό του απλού θα είναι από 32 (για να βρουν εκεί τα 32 seeding) και σίγουρα περνάνε οι νικητές και οι νικήτριες των γκρουπ.

Στο διπλό ανδρών ο Γκιώνης και ο Σλοβάκος Βανγκ Γιανγκ έχουν bye στον 1ο προκριματικό γύρο και στους «32» θ’ αντιμετωπίσουν την Τετάρτη στις 20:45 τους Δανούς Τόμπιας Ράσμουσεν/Κλάους Νίλσεν. Ομοίως προχωρούν χωρίς αγώνα ο Παπαγεωργίου με τον Αυστριακό Τσεν Βεσίνγκ κι επίσης το βράδυ της Τετάρτης αναμετρώνται για την πρόκριση με τους Γερμανούς Στέφεν Μένγκελ/Μπένεντικτ Ντούντα. Ο Σγουρόπουλος και ο Κωνσταντινόπουλος κοντράρουν στους «64» τους Σκωτσέζους Γκρεγκ Χάουεσον/Καλούμ Μεν (10:00 την Τετάρτη).

Στο διπλό γυναικών θα διεξαχθεί ένας προκριματικός γύρος (σ.σ. των «32»). Η Τόλιου με τη Χριστοφοράκη κληρώθηκαν με τις Κινέζες Σιμένγκ Ντενγκ/Τσούγι Ζου, οι οποίες εκπροσωπούν το Αζερμπαϊτζάν. Η Ζαβιτσάνου με τη Βελγίδα Μαρτσέτι θα τεθούν αντιμέτωπες με τις Άννα Κιριτσένκο/Ανίκα Λάντστρομ από τη Φινλανδία. Και οι δύο αγώνες έχουν ώρα έναρξης 20:15 την Τετάρτη.

Το διπλό μικτό αρχίζει από τον προκριματικό γύρο των «64». Ο Παπαγεωργίου και η Ζαβιτσάνου συναντούν μεθαύριο τους Τομπίας Ράσμουσεν/Στέφανι Κρίστενσεν από τη Φινλανδία (στις 22:00 το ματς). Η Τόλιου με τον Λετονό Τόμας Μικούτις περνάνε byeστους «32» κι εκεί θ’ αντιμετωπίσουν, την Τετάρτη στις 10:45, το ζευγάρι που θα επικρατήσει από την αναμέτρηση Νιαγκόλ Στογιάνοφ/Ντεμπόρα Βιβαρέλι (Ιταλία)-Λιονέλ Βέμπερ/Ρέιτσελ Μορέ (Ελβετία). Δύο οι προκριματικοί γύροι για την πρόκριση στον 1ο γύρο.

Ο Γκιώνης με την Ουκρανή Τατιάνα Μπιλένκο βρίσκονται απευθείας στο ταμπλό, μάλιστα προέκυψε και μία αποχώρηση από τα φαβορί κι έτσι από το νούμερο 7 είναι πλέον 6 στο αγώνισμα. Κληρώθηκαν στο κάτω μέρος του ταμπλό των «32», στον 1ο γύρο (την Τετάρτη στις 22:15) θα έχουν δίδυμο από τα προκριματικά κι αν προχωρήσουν τότε στη 16άδα οι πιθανοί αντίπαλοι από τα φαβορί είναι οι Άγγλοι Πολ Ντρίνκχολ/Κέλι Σίμπλεϊ.

 

* Ο Παναγιώτης Γκιώνης στον πρόσφατο αγώνα της εθνικής ανδρών με την Ολλανδία (φωτό Πέτρος Βήττας).

                                      

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ