Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Σιγούρεψε πρόκριση ο Παπαγεωργίου, ελπίζουν Σγουρόπουλος και Χριστοφοράκη

Sgouros SEF

Sgouros SEFChristoforaki RomaniaΗ δεύτερη ενότητα στην εναρκτήρια ημέρα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Βουδαπέστης έφερε περισσότερα ευχάριστα νέα για την ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση. Ο Κώστας Παπαγεωργίου επιβεβαίωσε τον ρόλο του φαβορί στο 23ο γκρουπ και ανεξάρτητα από το τι θα κάνει αύριο, στο κλείσιμο των αγωνιστικών, σιγούρεψε με δεύτερη νίκη την πρωτιά και την πρόκριση στον 1ο γύρο του απλού ανδρών. Ο Γιάννης Σγουρόπουλος και η Μαρία Χριστοφοράκη συνέχισαν νικηφόρα και ελπίζουν στην πρόκριση. Απαραίτητη προϋπόθεση να νικήσουν αύριο στο τελευταίο παιχνίδι τους στους ομίλους. Ο νεαρός Σγουρόπουλος μπορεί υπό προϋποθέσεις να τερματίσει ακόμα και 1ος στο 21ο γκρουπ, ενώ η Χριστοφοράκη παίζει μόνο για τη 2η θέση, η οποία δίνει κι άλλη ευκαιρία για πρόκριση. Θυμίζουμε ότι στους άνδρες θα κληρωθούν 18 από τους 23 2ους των γκρουπ ώστε να παίξουν ένα ματς σαν μπαράζ και να προκύψουν 9 ακόμα προκρίσεις για το ταμπλό των «64». Στις γυναίκες εισιτήριο για τον 1ο γύρο του αγωνίσματος παίρνουν μετά από κλήρωση και 7 luckylosers από τις 2ες των γκρουπ, ενώ ανάμεσα στις 2ες από τους υπόλοιπους 12 ομίλους θα γίνουν 6 νοκ άουτ ματς για να καλυφθούν οι τελευταίες 6 θέσεις για το ταμπλό των «64». Σήμερα επίσης συμπλήρωσαν δύο ήττες ο Γιώργος Κωνσταντινόπουλος, η Γεωργία Ζαβιτσάνου και η Κατερίνα Τόλιου. Ο πρώτος μόνο με θαύμα μπορεί πλέον να πάρει τη 2η θέση, ενώ για τα δύο κορίτσια ξεκαθάρισε ο αποκλεισμός από τη συνέχεια του απλού.

Ο πρώτος άφησε πάλι καλές εντυπώσεις κι έφτασε πολύ κοντά στην πρώτη του νίκη στον θεσμό. Απαιτητική σε δεύτερο ματς ήταν και η Ζαβιτσάνου, αντίθετα ήταν αναπάντεχα αρνητική η Τόλιου. Αν και θεωρητικά είχε τις περισσότερες ελπίδες για πρόκριση, δεν πήρε ούτε σετ και η πρώτη μέρα στην ουγγρική πρωτεύουσα πρέπει να είναι από τις χειρότερές της σε μεγάλες διοργανώσεις…

Ο Παπαγεωργίου (μη αξιολογημένος αυτόν τον μήνα, αλλά τον Σεπτέμβριο ήταν στο νούμερο 77) αγωνίστηκε το βράδυ στο πιο κρίσιμο ματς του γκρουπ. Αναμετρήθηκε με τον Μάρκο Γέφτοβιτς (αθλητή και του Ηρακλή Θεσσαλονίκης, ως γνωστόν) και ήθελε να κάνει το μεγάλο βήμα για την πρωτιά. Έχασε οριακά το 1ο σετ, φάνηκε από την αρχή ότι θα είχε πιο δύσκολο έργο από εκείνο το 4-0 στο Προολυμπιακό τουρνουά της Ευρώπης, τον περασμένο Απρίλιο στο Χάλμσταντ, αλλά πήγε το ματς στα μέτρα του κι επικράτησε με 4-2. Χρειάστηκε μάλιστα και μικρή ανατροπή στο 6ο σετ όταν βρέθηκε πίσω με 7-9. Η εξέλιξη 10-12, 11-9, 11-6, 5-11, 11-6 και 12-10. Ο Γέφτοβιτς είναι επίσης εκτός πινάκων τον Οκτώβριο, πάντως τον προηγούμενο μήνα ήταν στο νούμερο 87.

Στο άλλο ματς του 23ου γκρουπ ο Έρικ Γκλοντ από το Λουξεμβούργο λύγισε τον Τεοντόρ Αλεξαντρόφ με 4-2 σετ και …εξυπηρέτησε και τον Παπαγεωργίου, που εξασφάλισε την πρόκριση από σήμερα. Ακόμα κι αν χάσει αύριο από τον Βούλγαρο, ο πρωταθλητής Ελλάδας θα ευνοηθεί σε ισοβαθμία είτε με τον Γέφτοβιτς είτε με τον Γκλοντ γιατί τους έχει νικήσει.

Στο 21ο γκρουπ ο Σγουρόπουλος (Νο 225) φανέρωσε πάλι τις μεγάλες αρετές του. Ο Τούρκος Αμπντουλάχ Γιγκενλέρ (Νο 250) είχε δείξει την αξία του από το μεσημέρι στο ντέρμπι των 7 σετ με τον Στογιάνοφ, όμως ο 16χρονος διεθνής μας έπιασε πολύ καλή απόδοση και του άφησε λίγα περιθώρια. Είχε τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο σε κάθε κρίσιμο σημείο και όχι μόνο νίκησε, αλλά πέτυχε και εμφατικό σκορ: 4-0 με τα σετ να λήγουν 11-7, 14-12, 11-9 και 11-5! Στο άλλο ματς ο Ιταλός Νιαγκόλ Στογιάνοφ πανηγύρισε και δεύτερη νίκη με 4-3 σετ, αυτή τη φορά κόντρα στον Σέρβο επικεφαλής Ζολτ Πέτε. Αυτό σημαίνει ότι αν αύριο ο Σγουρόπουλος νικήσει τον πρώην πρωταθλητή Ιταλίας και ο Πέτε επιβληθεί του Γιγκενλέρ θα προκύψει τριπλή ισοβαθμία στους 5 βαθμούς. Θα μετρήσουν τα σκορ στα παιχνίδια μεταξύ των τριών, ήδη είναι καλό σκορ για τον Σγουρόπουλο η ήττα με 4-3 στην πρεμιέρα από τον Σέρβο κι αν την Τετάρτη επιβληθεί του Στογιάνοφ με σκορ από 4-0 έως 4-2 αναδεικνύεται σίγουρα νικητής του γκρουπ…

Στο 20ο γκρουπ ο Γιώργος Κωνσταντινόπουλος (Νο 248) έδωσε μεγάλη «μάχη» με τον Λευκορώσο Γκλεμπ Σάμρουκ (Νο 216). Προηγήθηκε 3-2 στα σετ, βρέθηκε μπροστά και στο 6ο (5-2) και στο 7ο σετ (5-3 στην αλλαγή πλευρών), αλλά τελικά κάμφθηκε με 4-3 (8-11, 11-5, 9-11, 11-9, 11-3, 8-11, 9-11). Στην άλλη συνάντηση του γκρουπ ο Σλοβένο Ντάρκο Γιόργκιτς ξεπέρασε τον Ισπανό επικεφαλής Αλβάρο Ρόμπλες με 4-2. Ο Κωνσταντινόπουλος δεν έχει χάσει εντελώς τις ελπίδες του για πρόκριση, αλλά χρειάζεται να φέρει τα …πάνω-κάτω για να πάρει τη 2η θέση. Να επιβληθεί δηλαδή με ευρύ σκορ (4-1 ή 4-0) του Ρόμπλες και στην πιθανή (φυσιολογική ήττα) του Σάμρουκ από τον Γιόργκιτς να υπερτερήσει σε τριπλή ισοβαθμία με τον Ισπανό και τον Λευκορώσο.    

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ 20Ο ΓΚΡΟΥΠ

ΑΘΛΗΤΗΣ                  ΒΑΘΜΟΙ

1. Γιόργκιτς              4

2. Ρόμπλες              3

-. Σάμρουκ              3

4. Κωνσταντινόπουλος 2

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ 21Ο ΓΚΡΟΥΠ

ΑΘΛΗΤΗΣ                  ΒΑΘΜΟΙ

1. Στογιάνοφ            4

2. Πέτε                   3

-. Σγουρόπουλος      3

4. Γιγκενλέρ            2

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ 23Ο ΓΚΡΟΥΠ

ΑΘΛΗΤΗΣ                  ΒΑΘΜΟΙ

1. Παπαγεωργίου      4

2. Γέφτοβιτς             3

-. Γκλοντ                 3

4. Αλεξαντρόφ         2

ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΑΠΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Στο απλό γυναικών η Χριστοφοράκη (μη αξιολογημένη αυτό τον μήνα στη διεθνή κατάταξη, αλλά τον Σεπτέμβριο ήταν στο νούμερο 162 της γηραιάς ηπείρου) συνάντησε σθεναρή αντίσταση το απόγευμα από τη Λετονή Ίντα Ζντανόβσκα, η οποία επίσης δεν βρίσκεται τους τελευταίους μήνες στους πίνακες, αλλά ήταν γύρω στο νούμερο 250 της Ευρώπης. Η 27χρονη διεθνής μας βρέθηκε να χάνει με 0-1 και 1-2, αλλά γενικά ήταν καλύτερη. Ισοφάρισε με οριακή διαφορά και κυριάρχησε στο 5ο και το 6ο σετ για το τελικό 4-2 (10-12, 11-3, 7-11, 11-9, 11-7, 11-5). Αύριο αντιμετωπίζει τη Φαζμούτ από τη Σλοβενία και το ματς είναι καθοριστικό για τη 2η θέση στο 9ο γκρουπ. Με νέο θετικό αποτέλεσμα η Χριστοφοράκη θα ελπίζει στην πρόκριση στον 1ο γύρο του απλού μέσω κλήρωσης ή σε νίκη αργότερα σε ενδεχόμενο παιχνίδι μπαράζ. Στο άλλο ματς της 2ης αγωνιστικής η Ουγγαρέζα Ντόρα Μάνταραζ λύγισε στο τέλος με 4-3 σετ τη Μάνκα Φαζμούτ (στην παράταση κρίθηκε το «κόντρα» σετ).

Στο 15ο γκρουπ ήρθε, δυστυχώς, νέα απογοήτευση από την Κατερίνα Τόλιου (μη αξιολογημένη αυτόν τον μήνα στο rankinglist, αλλά τον Σεπτέμβριο βρισκόταν στο νούμερο 95 της Ευρώπης). Είχε σίγουρα πολύ δύσκολη αποστολή εναντίον της Σλοβένας επικεφαλής Άλεξ Γκάλιτς (Νο 62), όμως το χειρότερο είναι ότι έκανε κακή εμφάνιση. Ηττήθηκε με 4-0 σετ (7-11, 8-11, 8-11, 8-11) και δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο του αγώνα να σταθεροποιήσει την απόδοσή της. Στο 2ο σετ προηγήθηκε 8-5 κι έχασε 6 πόντους στη σειρά! Στο 3ο σετ ήταν στο 8-8 και δέχτηκε ξανά τρεις σερί πόντους (μεσολάβησε και τάιμ άουτ από τον Κωνσταντίνο Κωστόπουλο στο 8-9) χωρίς κιόλας να κρατήσει την μπάλα στο τραπέζι. Στο 4ο σετ βρέθηκε μπροστά με 5-1, αργότερα με 7-5 και πάλι δεν μπόρεσε ν’ αξιοποιήσει το πλεονέκτημα. Γενικά έκανε νευρικό παιχνίδι, ήταν αργή στις μετακινήσεις της και φάνηκε ότι της έλειπε η κατάλληλη αυτοπεποίθηση. Στο άλλο παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής του γκρουπ η Βουλγάρα Μαρία Γιόβκοβα επικράτησε της Ναταλία Μπρίνζα από τη Μολδαβία με 4-1 σετ.

Η Γεωργία Ζαβιτσάνου (Νο 224) πάλεψε δυνατά και στο δεύτερο παιχνίδι της για το 12ο γκρουπ. Αντιμετώπισε τη Λέιλα Ολιβέιρα από την Πορτογαλία (Νο 164), βελτιώθηκε μετά τα δύο πρώτα χαμένα σετ και ισοφάρισε, όμως στα πιο κρίσιμα σημεία δεν κράτησε τα καλά στάνταρ απόδοσης και λύγισε με 4-2, όπως και στην πρεμιέρα με τη Λουπουλέσκου. Στο 5ο σετ άρχισε με 1-5 πίσω, αντέδρασε και πλησίασε στον πόντο, αλλά χωρίς αντίκρισμα, ενώ έκανε κακή εκκίνηση και στο 6ο σετ και το πλήρωσε (2-11, 8-11, 11-9, 16-14, 7-11, 4-11). Στο άλλο ματς η Ρουμάνα επικεφαλής Ίρινα Τσιομπάνου επιβλήθηκε της Σέρβας Ιζαμπέλα Λουπουλέσκου με 4-1 και σιγούρεψε την 1η θέση και την πρόκριση στο ταμπλό. 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ 9Ο ΓΚΡΟΥΠ

ΑΘΛΗΤΡΙΑ                 ΒΑΘΜΟΙ

1. Μάνταραζ             4

2. Φαζμούτ              3

-. Χριστοφοράκη       3

4. Ζντανόβσκα         2

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ 12Ο ΓΚΡΟΥΠ

ΑΘΛΗΤΡΙΑ                 ΒΑΘΜΟΙ

1. Τσιομπάνου          4

2. Ολιβέιρα              3

-. Λουπουλέσκου      3

4. Ζαβιτσάνου          2

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ 15Ο ΓΚΡΟΥΠ

ΑΘΛΗΤΡΙΑ                 ΒΑΘΜΟΙ

1. Γκάλιτς                4

-. Γιόβκοβα              4

3. Μπρίνζα               2

-. Τόλιου                 2

Το βραδινό πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με τον 1ο προκριματικό γύρο στο διπλό μικτό. Ο Παπαγεωργίου αγωνίστηκε πολύ γρήγορα μετά το ντέρμπι στο απλό και με παρτενέρ τη Ζαβιτσάνου γνώρισαν την ήττα και τον αποκλεισμό. Σε κλειστό ματς με τους Τομπίας Ράσμουσεν/Στέφανι Κρίστενσεν από τη Δανία έχασαν με 3-0 σετ (10-12, 8-11, 8-11). Την Τετάρτη αρχίζουν και οι προκριματικοί γύροι στο διπλό ανδρών και το διπλό γυναικών.

Το αυριανό πρόγραμμα για τους Έλληνες:

Απλό ανδρών 20ο γκρουπ:

16.40: Κωνσταντινόπουλος-Ρόμπλες

Απλό ανδρών 21ο γκρουπ:

16.40: Σγουρόπουλος-Στογιάνοφ

Απλό ανδρών 23ο γκρουπ:

16.40: Παπαγεωργίου-Αλεξαντρόφ

Απλό γυναικών 9ο γκρουπ:

12.20: Χριστοφοράκη-Φαζμούτ

Απλό γυναικών 12ο γκρουπ:

12.20: Ζαβιτσάνου-Τσιομπάνου

Απλό γυναικών 15ο γκρουπ:

12.20: Τόλιου-Μπρίνζα

Διπλό ανδρών:

10.00 Σγουρόπουλος/Κωνσταντινόπουλος-Χάουεσον/Μεν (Σκωτία)

20.45: Γκιώνης/Βανγκ Γιανγκ-Ράσμουσεν/Νίλσεν (Δανία)

20.45: Παπαγεωργίου/Τσεν Βεσίνγκ-Μένγκελ/Ντούντα (Γερμανία)

Διπλό γυναικών:

20.15: Τόλιου/Χριστοφοράκη-Σιμένγκ Ντενγκ/Τσούγι Ζου (Αζερμπαϊτζάν)

20.15: Ζαβιτσάνου/Μαρτσέτι-Κιριτσένκο/Λάντστρομ (Φινλανδία)

Διπλό μικτό:

10.45: Τόλιου/Μικούτις-Στογιάνοφ/Βιβαρέλι (Ιταλία)

22.15: Γκιώνης/Μπιλένκο με αντίπαλο από τα προκριματικά

 

Στη φωτό 1 ο Σγουρόπουλος σε προπόνηση στο Σ.Ε.Φ.

Στη φωτό 2 η Χριστοφοράκη στον πρόσφατο αγώνα της εθνικής γυναικών στη Ρουμανία όπου αντιμετώπισε τη Τσιομπάνου.

                                      

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ