Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Η E.T.T.U. απένειμε το Σήμα της τιμής στον Μανώλη Κολυμπάδη

Voudapest Kolimpadis_vraveio

Voudapest Kolimpadis_vraveioΠέρα από τα αγωνιστικά πεπραγμένα, στη Βουδαπέστη καταγράφηκε και μία ξεχωριστή στιγμή σε διοικητικό επίπεδο για την ελληνική αποστολή. Ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλης Κολυμπάδης βραβεύτηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης με το Σήμα της Τιμής, σε αναγνώριση της πολύχρονης και εξαιρετικής συμβολής του στο έργο και τους στόχους της E.T.T.U.. Ο πολύπειρος παράγοντας είχε ενημερωθεί πριν από τρεις μήνες περίπου για την πολύ τιμητική κίνηση και η βράβευση έγινε χτες, στη διάρκεια του τακτικού συνεδρίου της E.T.T.U., στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Ο επικεφαλής της διοίκησης της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. παρέλαβε το βραβείο του από τον πρόεδρο της Ε.Τ.Τ.U. Ρόναλντ Κράμερ. Πέραν του ίδιου, βραβεύτηκαν από την E.T.T.U. με το Σήμα της τιμής 13 ακόμα άτομα για διάφορους λόγους.

Στην ατζέντα της συνεδρίασης ήταν και οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέας διοίκησης. Ο Ολλανδός Κράμερ θα είναι πρόεδρος της Ε.Τ.Τ.U. και για την επόμενη 4ετία. Επανεξελέγη στο υψηλότερο αξίωμα δια βοής και ευχαρίστησε τους σύνεδρους για την υποστήριξη στα χρόνια που έρχονται. Αναπληρωτής πρόεδρος παρέμεινε ο Ίβο Γκόραν Μουνιβράνα, όπως και στη θέση του αντιπροέδρου για τα οικονομικά ο Ντόρτε Ντάρφελτ, επίσης δια βοής.

Υπάρχουν και νεοεκλεγέντα μέλη στο διοικητικό συμβούλιο και είναι οι Πέδρο Μούρα (Πορτογαλία), Κριστινέλ Ρομανέσκου (Ρουμανία), Χέικε Άλερτ (Γερμανία), Νίκολας Ένταλ (Τσεχία) και Σόνια Γκρέφμπεργκ (Φινλανδία). Επίσης, για το  νεοεκλεγέν Ευρωπαϊκό συμβούλιο αντιπροσώπων στην I.T.T.F. αξίζει να σημειωθεί ότι εξελέγη μαζί με 6 ακόμα άτομα ο Σουηδός πρώην πρωταθλητής κόσμου και Ευρώπης στο απλό ανδρών Γιόργκεν Πέρσον.

Εξάλλου, ο Μανώλης Κολυμπάδης επανεκλέχτηκε πρόεδρος της Ανώτατης Δικαστικής Επιτροπής της E.T.T.U. Στην Επιτροπή βρίσκεται για 12 συναπτά έτη και μετά τη χτεσινή ψηφοφορία θα είναι στην προεδρία για 4 ακόμα χρόνια.

* Στο τακτικό της συνέδριο η E.T.T.U. αποφάσισε αλλαγές σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις κάνοντας δεκτές κάποιες προτάσεις κορυφαίων Ευρωπαίων αθλητών. Οι νέοι κανόνες θα έχουν ισχύ από την 1 Μάρτη του 2017. Ένας από τους αγώνες, που επηρεάζονται από τους νέους κανόνες, είναι το Τοπ 16 της γηραιάς ηπείρου. Όπως κάθε χρόνο θα παίζεται τον Φεβρουάριο, αλλά πλέον σε μια περίοδο δύο ημερών και όχι τριών και με νοκ άουτ ματς. Επιπλέον, οι ηττημένοι των ημιτελικών θα δίνουν έναν ακόμα αγώνα για να καθοριστούν οι θέσεις 3 και 4. Όλα τα παιχνίδια θα γίνονται με το σύστημα του καλύτερου των επτά σετ. 

* Σε ειδική εκδήλωση, που έγινε στη Βουδαπέστη στη διάρκεια του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κι έκρυβε αρκετό συναίσθημα, ανακοινώθηκαν τα νέα ονόματα για το HallofFame του ευρωπαϊκού πινγκ πονγκ. Οι Ζαν Μισέλ Σέιβ, Μπόχουμι Μπάνα, Φρεντ Πέρι, Ζάρκο Ντόλιναρ, Χανς Άλσερ, Άγκνες Σάιμον, Ντάιαν Σόλερ, Μαρία Κετνέροβα και Άννα Σίπος προστέθηκαν στη λίστα των αθλητών, που έγραψαν ιστορία στην επιτραπέζια αντισφαίριση της ηπείρου.

Σπέσιαλ φιλοξενούμενοι ήταν η Παγκόσμια πρωταθλήτρια ανδρών του 1979, εθνική ομάδα της Ουγγαρίας με τους Ίστβαν Γιόνιερ, Τίμπορ Κλάμπαρ και Γκαμπόρ Γκέργκελι, οι οποίοι κόσμησαν τη γιορτή. Ξεχωριστή στιγμή όταν ανέβηκε να χαιρετήσει η Εύα Κότζιαν, η παλαιότερη εν ζωή παγκόσμια πρωταθλήτρια από την Ευρώπη, η οποία είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο απλό γυναικών στο 1ο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στα χρονικά, το 1958 στη Βουδαπέστη. «Στην ηλικία μου δεν είμαι σε θέση να κάνω πολλά πράγματα, αλλά ψάχνω κάθε ευκαιρία για να πάω να δω τα τουρνουά στην Ουγγαρία. Δυστυχώς, δεν έμεινα στο πινγκ πονγκ από τότε που τελείωσα την καριέρα μου για οικογενειακούς λόγους», δήλωσε η σπουδαία Κότζιαν από την Ουγγαρία. Ο Ραντιβόι Χούντετζ, πρόεδρος της συντονιστικής Επιτροπής της ομοσπονδίας των Μαγυάρων απένειμε τα βραβεία και υπενθύμισε σε όλους ότι η Ουγγαρία είναι το λίκνο του πινγκ πονγκ. Παρόντες μεταξύ άλλων και οι πρωταθλητές Ευρώπης Γιόργκεν Πέρσον, Μπετίν Βρίεσκουπ και Ταμάρα Μπόρος.

* Η Κλουζ Νάποκα στη Ρουμανία, γενέτειρα του πρώην διεθνή μας Ντανιέλ Τσιόκα, θα είναι η πόλη που θα φιλοξενήσει το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων του 2018.

 

* Η φωτό από τη βράβευση του προέδρου της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλη Κολυμπάδη από τον Ρόναλντ Κράμερ. 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ