Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Παπαγεωργίου: «Έτσι είναι ο αθλητισμός…»

England parataxi_Greece

England parataxi_GreeceΈνας διαφαινόμενος θρίαμβος εξελίχτηκε σε ήττα… Μία σπουδαία εμφάνιση, που άξιζε να επιβραβευτεί ακόμα και με ευρεία νίκη, κατέληξε σε δυσβάσταχτη ανατροπή… Όταν το πινακάκι στο γκραν γκινιόλ παιχνίδι με την Αγγλία, το βράδυ της Τρίτης στο Στόουκ, έγραψε ήττα 3-2 για την εθνική μας ομάδα, δεν γινόταν παρά να επικρατήσουν τα δυσάρεστα συναισθήματα στους διεθνείς μας. Ένιωσαν ότι έχασαν μοναδική ευκαιρία όχι μόνο για ιστορική νίκη απέναντι στους «χάλκινους» πρωταθλητές κόσμου, αλλά και για την εξασφάλιση της πρωτιάς στο 7ο προκριματικό γκρουπ και πρόκρισης στην 1η κατηγορία του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2017. Την ίδια ώρα όμως, γνωρίζουν ότι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και ότι τίποτα δεν τελείωσε στο κυνήγι του μεγάλου στόχου. «Έτσι είναι ο αθλητισμός. Χάσαμε την ευκαιρία για πολύτιμη νίκη, αλλά δεν χάσαμε και την πρωτιά. Θα την κυνηγήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις στη ρεβάνς», τόνισε o Κώστας Παπαγεωργίου σήμερα το πρωί πριν από την αναχώρηση για την Αθήνα. Ο αρχηγός απηχεί τις σκέψεις όλης της ομάδας, η οποία δεν έχει λόγο να επηρεαστεί στην αυτοπεποίθηση και την αγωνιστικότητά της εξαιτίας αυτής της αναπάντεχης, έτσι όπως εξελίχτηκε το ματς, έκβασης. Σημαντικές δηλώσεις εξάλλου, έγιναν από τον κορυφαίο Καλλίνικο Κρεάνγκα για τον νεαρό Γιάννη Σγουρόπουλο.  

England Papa_celebrate«Δεν έχω πολλά να πω. Νομίζω ότι τα λόγια είναι περιττά μετά από τέτοιο ματς… Όπως είδαμε όλοι είχαμε την ευκαιρία να πάρουμε τεράστιο προβάδισμα για την πρωτιά παίζοντας εναντίον μίας καλύτερης ομάδας και τελικά φύγαμε ηττημένοι. Θα μπορούσαμε και να εξασφαλίσουμε ουσιαστικά την 1η θέση του ομίλου και δεν το κάναμε. Έτσι είναι ο αθλητισμός, όμως», δήλωσε αρχικά ο Παπαγεωργίου με φωνή, που έδειχνε τη στεναχώρια από την ήττα και συμπλήρωσε: «Είχαμε όντως τη δυνατότητα να επιβληθούμε με 3-0, αλλά σκεφτείτε πολύ απλά ότι με τα παιχνίδια που έγιναν χτες αν οι Άγγλοι είχαν στήσει ανάποδα τους δύο πρώτους αθλητές τους θα χάναμε εμείς 3-0… Θέλω να πω ότι όλα τα παιχνίδια ήταν στην κόψη του ξυραφιού. Δεν χάσαμε την πρωτιά πάντως, παραμένουμε γερά στο παιχνίδι και στο Σ.Ε.Φ. θα κυνηγήσουμε τις πιθανότητές μας. Οι Άγγλοι εξακολουθούν να είναι το φαβορί ως καλύτερη ομάδα, αλλά εμείς θα τα δώσουμε όλα γι’ άλλη μια φορά προκειμένου να κάνουμε την ανατροπή».

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στήριξαν κι ορισμένοι Έλληνες, που ζουν στην Αγγλία κι έχουν στενή σχέση με το άθλημα. Ο μόνιμος πρωταθλητής Ελλάδας της τελευταίας 7ετίας δεν γινόταν να μην αναφερθεί στην παρουσία τους. «Η συμπαράσταση των λιγοστών, αλλά πολύ ένθερμων Ελλήνων, ήταν και λίγο απρόσμενη για μας. Χαρήκαμε πολύ που τους είδαμε εκεί, δίπλα μας και στεναχωρηθήκαμε που δεν τους δώσαμε τη μεγάλη χαρά να φύγουμε νικητές. Ξαναλέω όμως, ότι έτσι είναι ο αθλητισμός και νομίζω ότι το ξέρουν αυτό και οι ίδιοι οι φίλαθλοι, που ήρθαν να μας συμπαρασταθούν και τους ευχαριστούμε», υπογράμμισε ο Παπαγεωργίου.

Η αποστολή γύρισε το μεσημέρι με τον Παναγιώτη Γκιώνη να έχει ορισμένες ενοχλήσεις στο πόδι.

ΚΡΕΑΝΓΚΑ: «ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΨΗΛΟ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟΥ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ»

England SgouropoulosΕξάλλου, η ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. ζήτησε ένα σχόλιο κι από τον Καλλίνικο Κρεάνγκα, ο οποίος παρακολούθησε τον μεγάλο αγώνα από τον υπολογιστή. Είπε ότι δεν θυμάται να έχει ζήσει τέτοιο ματς με την εθνική Ελλάδας, πάντως δεν του ζητήθηκε η άποψη τόσο για το ντέρμπι όσο για τον νεαρό Γιάννη Σγουρόπουλο, ο οποίος πήρε τη θέση του στην Αγγλία κι έφτασε μία ανάσα από το να διαμορφώσει μεγάλη νίκη για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Όταν τα εγκωμιαστικά σχόλια προέρχονται από τον θρυλικό Έλληνα πρωταθλητή αποκτούν άλλη βαρύτητα. «Είναι πολύ υψηλό το επίπεδο του Γιάννη. Για 16 χρονών παιδί είναι εξαιρετική η αγωνιστική του εικόνα. Ούτε άγχος, ούτε λάθη είδα εγώ στα κρισιμότερα σημεία του αγώνα με τον Γουόκερ, ο οποίος είναι καλός παίκτης και λογικά πήγε στα πέντε σετ το παιχνίδι. Απλά πιστεύω ότι ο Γιάννης γενικά δεν είχε τύχη. Χρειάζεται και λίγο άστρο και λίγη τύχη για να φέρεις το μεγάλο αποτέλεσμα και φυσικά πρέπει κι εκείνος να είναι πολύ δυνατός ψυχολογικά. Ήταν καλύτερος έτσι όπως πήγε το ματς, έφτασε πολύ κοντά στο να τελειώσει ένα δικό του παιχνίδι. Στο τέλος δέχτηκε ανατροπή, αλλά δεν μπορώ να πω ότι κάτι έφταιξε», τόνισε ο Κρεάνγκα και γενικά για την αναμέτρηση με τους Άγγλους επισήμανε ότι «ήταν φοβερή, έγινε σε πολύ ωραία ατμόσφαιρα και μπορούμε να πούμε ότι σταθήκαμε άτυχοι και χάσαμε δικό μας παιχνίδι».

Στις 22 του μήνα θα διεξαχθεί η 3η αγωνιστική των γκρουπ. Η Ελλάδα θα έχει ρεπό και θα γίνει ο αγώνας της Ολλανδίας με την Αγγλία. Η γαλανόλευκη, που παραμένει στην κορυφή του 7ου γκρουπ με 3 βαθμούς κι έναν αγώνα παραπάνω από την Αγγλία, θ’ αγωνιστεί πάλι στις 13 Δεκεμβρίου στην Ολλανδία.

ΤΟ 2 ΣΤΑ 2 ΟΙ ΡΟΥΜΑΝΕΣ ΣΤΟ ΓΚΡΟΥΠ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Στην 1η κατηγορία των γυναικών και το 2ο γκρουπ, όπου βρίσκεται η εθνική Ελλάδας, η Ρουμανία κατέβαλλε και την πρώην πρωταθλήτρια Ευρώπης Ολλανδία, εκτός έδρας με 3-1 κι έκανε μεγάλο βήμα για την πρωτιά και την πρόκριση στη Championships Division του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Η εξέλιξη του αγώνα ήταν η ακόλουθη:

Λι Τζίε-Ντανιέλα Ντοντεάν 1-3 (16-14, 9-11, 7-11, 6-11)

ΜπριτΈρλαντ-ΕλιζαμπέταΣαμάρα 3-0 (11-7, 11-7, 11-8)

Κιμ Βέρμας-Μπερναντέτ Ζοκς 0-3 (6-11, 6-11, 5-11)

Λι-Σαμάρα 0-3 (3-11, 6-11, 8-11)

Η εθνική μας ομάδα των γυναικών είχε ρεπό χτες και για την 3η αγωνιστική θα υποδεχτεί στις 22 Νοεμβρίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας την Ολλανδία. Το βράδυ της Τρίτης διεξήχθησαν όλα σχεδόν τα ματς της 2ης αγωνιστικής και στην 1η κατηγορία των ανδρών διπλασίασαν τις νίκες τους η Αυστρία, η Γερμανία, η Γαλλία, η Σουηδία κι έγιναν ακλόνητα φαβορί για την πρωτιά.

Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής στη Championships Division των ανδρών:

1ο γκρουπ: Ουγγαρία-Αυστρία 2-3

2ο γκρουπ: Σερβία-Γερμανία 0-3

3ο γκρουπ: Ιταλία-Γαλλία 0-3

4ο γκρουπ: Κροατία-Λευκορωσία 3-0

5ο γκρουπ: Σλοβακία-Σουηδία 0-3

6ο γκρουπ: Ο αγώνας Ουκρανία-Πορτογαλία έχει οριστεί για τις 23 Ιανουαρίου

8ο γκρουπ: Βέλγιο-Πολωνία 0-3

9ο γκρουπ: Ισπανία-Ρωσία 3-2

10ο γκρουπ: Ρουμανία-Τσεχία 3-2

Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής στη Championships Division των γυναικών:

1ο γκρουπ: Σλοβενία-Γερμανία 0-3

2ο γκρουπ: Ολλανδία-Ρουμανία 1-3

3ο γκρουπ: Λευκορωσία-Ρωσία 0-3

4ο γκρουπ: Απόψε παίζουν Κροατία-Ουκρανία

5ο γκρουπ: Ισπανία-Πολωνία 1-3

6ο γκρουπ: Ουαλία-Αυστρία 1-3

7ο γκρουπ: Σερβία-Τσεχία 0-3

8ο γκρουπ: Τουρκία-Πορτογαλία 0-3

9ο γκρουπ: Σλοβακία-Γαλλία 3-1

10ο γκρουπ: Σουηδία-Ουγγαρία 1-3

 

* Τα αγωνιστικά στιγμιότυπα με τον Κώστα Παπαγεωργίου και τον Γιάννη Σγουρόπουλο προσφέρθηκαν στο γραφείο Τύπου της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. από την αγγλική ομοσπονδία του αθλήματος και την ευχαριστούμε θερμά 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ