Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Τα Χανιά υποδέχονται τις νεαρές ηλικίες στο 2ο τουρνουά τους

Xania afisa_2016

Xania afisa_2016Το «πλοίο» της φετινής …γραμμής των αναπτυξιακών πανελλήνιων τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης επισκέπτεται αυτό το Σαββατοκύριακο το λιμάνι των Χανίων. Η όμορφη πόλη βάζει …τα καλά της για να το υποδεχτεί κι ετοιμάζεται ν’ αναδείξει το άθλημα και τους μικρούς σε ηλικία αθλητές της με το 2ο διαδοχικό τουρνουά της και το 5ο στο καλεντάρι της ομοσπονδίας για την αγωνιστική περίοδο 2016-2017. Το όπεν οργανώνει στο κλειστό γυμναστήριο Κλαδισού ο Όμιλος Αντισφαίρισης Χανίων σε συνεργασία με την Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και τον δήμο της πόλης. Έντεκα μήνες μετά το πρώτο τους εγχείρημα οι συντελεστές περιμένουν ανυπόμονα τη συνέχεια κι έχοντας εξασφαλίσει τις κατάλληλες συνθήκες φιλοδοξούν να παρουσιάσουν και φέτος συνολικά καλή εικόνα. Οι αγώνες περιλαμβάνουν τις κατηγορίες νέων-νεανίδων, παίδων-κορασίδων και παμπαίδων-παγκορασίδων και θα συγκεντρώσουν 73 αγόρια και κορίτσια από διάφορα σημεία της χώρας.

Ο αριθμός είναι σαφώς μικρότερος από τις 111 περσινές συμμετοχές, αλλά βέβαια υπάρχει η αντικειμενική δυσκολία ότι η Κρήτη αποτελεί έναν μακρινό προορισμό για όλους. Οι τελικές δηλώσεις συμμετοχής χωρίζονται σε 16 νέους, 9 νεάνιδες, 13 παίδες, 15 κορασίδες, 12 παμπαίδες και 8 παγκορασίδες. Προέρχονται από την Καβάλα, τη Φλώρινα, την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, την Αλεξανδρούπολη και φυσικά από σωματεία του νησιού και κυρίως τον οικοδεσπότη Ο.Α. Χανίων. Από τη στιγμή, που οι συμμετοχές δεν έφτασαν σε υψηλά νούμερα, λογικό είναι να εμφανίζονται στο όπεν και λιγότερα από τα δυνατά ονόματα των ηλικιακών κατηγοριών. Από τις πρώτες 5άδες των ελληνικών πινάκων αξιολόγησης πάνε στο νησί οι έφηβοι Γιώργος Σταματούρος, Δημήτρης Κορδούτης και η νεάνιδα Αλεξάνδρα Τουντακώβα. Φυσικά το αγωνιστικό «παρών» δίνουν πολλοί ακόμα αξιόλογοι αθλητές σε πανελλήνιο επίπεδο, παιδιά που έχουν διακρίσεις στον θεσμό. Στις νεάνιδες είναι 2ο φαβορί η Γεωργία Χατζάκη. Στους παίδες τα δύο πρώτα φαβορί είναι ο Ιάκωβος Αϊβατίδης και ο Σωκράτης Γιαννούτσος, στις κορασίδες η Μαλαματένια Παπαδημητρίου και η Δέσποινα Μυτακίδου, στους παμπαίδες ο Κίμων Μήτκας και ο Εφραίμ Μανωλόπουλος και στις παγκορασίδες η Ευαγγελία Μεραμβελιωτάκη και η Λεμονιά Γκαϊταντζή.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα ανοίγει αύριο στις 09:30 με τα γκρουπ των εφήβων. Η πρώτη ημέρα αναμένεται να ολοκληρωθεί μετά τις 15:00. Την Κυριακή τα παιχνίδια αρχίζουν στις 09:20 και οι τελικοί υπολογίζεται να γίνουν περίπου στις 13:30. Την οργανωτική επιτροπή του πρωταθλήματος συγκροτούν η Κική Ερηνάκη, ο Μανώλης Λαδάκης και η Άννα Κοτζαμιχάλη.

                                     

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ