Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Στην Ελευσίνα τα προκριματικά της Αττικής στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών

Elefsina apo_diplo_pampaidon

Elefsina apo_diplo_pampaidonΣτην Ελευσίνα θα διεξαχθεί το προσεχές Σαββατοκύριακο, 12 και 13 Νοεμβρίου, η προκριματική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος επιτραπέζιας αντισφαίρισης ανδρών-γυναικών για την Αττική. Στην ομοσπονδιακή αίθουσα του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, όπου σταθερά γινόταν τα τελευταία χρόνια η διοργάνωση, πραγματοποιούνται από την περασμένη Δευτέρα προγραμματισμένα έργα ανακατασκευής του δαπέδου και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτές τις ημέρες για αγώνες ολόκληρος ο χώρος (οι προπονήσεις των διεθνών δεν σταματούν). Έτσι, τα προκριματικά θα φιλοξενηθούν στο εξαιρετικό γυμναστήριο του Γ.Α.Σ. Η Ελευσίς, το οποίο θυμίζουμε ότι τηρεί προδιαγραφές ειδικά για την επιτραπέζια αντισφαίριση. Το προκριματικό στάδιο του Πανελληνίου πρωταθλήματος στη μεγάλη κατηγορία αφορά φυσικά διάφορες περιοχές της χώρας και η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. θ’ ανακοινώσει προσεχώς το πρόγραμμα για όλες τις πόλεις.  

ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΤΟΥ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΑΥΣΤΡΙΑΚΟ ΟΠΕΝ

Με μοναδικό Έλληνα αθλητή τον Γιάννη Σγουρόπουλο αρχίζει αύριο στο Λιντς το δυνατό World Tour της Αυστρίας. Ο 16χρονος διεθνής, που θα έχει στην τεχνική καθοδήγηση τον ομοσπονδιακό προπονητή Κώστα Βατσακλή, πληροφορήθηκε σήμερα τους αντιπάλους του σε κάθε αγώνισμα. Στο απλό ανδρών σχηματίστηκαν 55 προκριματικά γκρουπ. Ο Σγουρόπουλος κληρώθηκε στο 12ο, όπου θ’ αντιμετωπίσει τον Γιανγκ Τιανί από το Χονγκ Κονγκ (επικεφαλής) και τον πολύ καλό παίδα από τη Ρωσία Βλαντιμίρ Σιντορένκο (Νο 4 στην παγκόσμια κατάταξη Under 15). Το γκρουπ τελειώνει την Πέμπτη, αλλά ο πρωταθλητής Ελλάδας εφήβων δίνει αύριο και τα δύο παιχνίδια του. Στις 13:00 ώρα Ελλάδας (12:00 τοπική) συναντά τον Σιντορένκο και στις 17:30 τον Γιανγκ. Στο κυνήγι της πρόκρισης χρειάζεται η 1η θέση στο γκρουπ. Να θυμίσουμε ότι στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2015 και τον καθοριστικό προημιτελικό του διπλού παίδων, όπου είχε χαθεί το μετάλλιο για τον Σγουρόπουλο και τον Λιθουανό Στανκεβίτσιους, ο Σιντορένκο ήταν αντίπαλος τους.

Στο Λιντς έγινε παράλληλα η κλήρωση στα προκριματικά γκρουπ των αγώνων για αθλητές έως 21 ετών. Ο αθλητής του Ολυμπιακού βρέθηκε στο 6ο γκρουπ, το οποίο αρχίζει και τελειώνει αύριο. Κοντράρεται αρχικά με τον επικεφαλής Ολλανδό Λάουρεν Τρόμερ (που στα τέλη Σεπτεμβρίου ήταν αντίπαλος της εθνικής μας ομάδας στον Πειραιά) και τον Τσέχο Γίρι Μαρτίνκο.

Στο διπλό ανδρών τέλος, τα προκριματικά αρχίζουν από τον γύρο των «64». Ο Σγουρόπουλος και ο Ούγγρος συμπαίκτης του Μπέντσε Μαγιόρος αντιμετωπίζουν την Πέμπτη το απόγευμα τους Ιταλούς Ματέο Μούτι/Αντονίνο Αμάτο. Αν νικήσουν θα παίξουν με το δίδυμο που θα νικήσει από την αναμέτρηση Τόμας Πολάνσκι/Νταβίντ Ρέιτσπις (Τσεχία)-Παντασάκ Τανβιριγιαβετσακούλ/Σουπανούτ Βισουμαθανγκούν (Ταϊλάνδη).

* Πλησιάζει το αναπτυξιακό τουρνουά της Βέροιας «Φώτης Τσιαλτζούδης», το οποίο θα είναι το 6ο στο φετινό καλεντάρι και γίνεται το Σαββατοκύριακο 19 και 20 Νοεμβρίου. Οι δηλώσεις συμμετοχής στο σάιτ της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. (http://entries.httf.gr) είναι σε εξέλιξη και η σχετική προθεσμία λήγει μεθαύριο Πέμπτη.

 

* Φωτό από παλιότερους αγώνες μικρών ηλικιών στο κλειστό γυμναστήριο της πρώην Ελαιουργικής στην Ελευσίνα

                                                

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ