Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Στο ταμπλό των αγώνων U21 στο αυστριακό World Tour ο Σγουρόπουλος

Sgouropoulos backhand

Sgouropoulos backhandΣ’ ένα ακόμα θετικό αποτέλεσμα σε υψηλού επιπέδου τουρνουά στο εξωτερικό έφτασε σήμερα ο Γιάννης Σγουρόπουλος. Στο καθιερωμένο και δυνατό World Tour της Αυστρίας, που άρχισε στο Λιντς, κατάφερε με πρωτιά στον όμιλό του να πάρει την πρόκριση στο κυρίως ταμπλό των αγώνων για αθλητές έως 21 ετών. Είχε δύο ευρείες νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια (η μία εναντίον αθλητή, που είναι αρκετές θέσεις πιο ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη των Ελπίδων), προκρίθηκε απευθείας στον 1ο γύρο του αγωνίσματος και από αύριο, στο ταμπλό των «64», θα επιχειρήσει το καλό πλασάρισμα. Ο προσεχής αντίπαλός του προκύπτει το πρωί της Πέμπτης, αφού ολοκληρωθεί και ο νοκ άουτ προκριματικός γύρος μεταξύ αθλητών, που πήραν τη 2η θέση στα γκρουπ τους. Στο απλό ανδρών ο 16άχρονος πρωταθλητής έμεινε 3ος στον όμιλό του και αποκλείστηκε, όμως εκεί ήταν εξαιρετικά δύσκολο το έργο του για την πρωτιά. Πήρε πάντως, καλό βαθμό σε αυτά τα τεστ, ειδικά με την εμφάνισή του κόντρα στον επικεφαλής Γιανγκ Τιανγί, έμπειρο αθλητή με περγαμηνές.

Ο αθλητής του Κώστα Βατσακλή άρχισε την προσπάθειά του το πρωί από τους αγώνες για αθλητές έως 21 ετών. Μετείχε στο 6ο γκρουπ των προκριματικών και η πρεμιέρα του ήταν καταπληκτική, καθώς ξεπέρασε με το επιβλητικό 3-0 σετ το εμπόδιο του Ολλανδού Λάουρεν Τρόμερ (11-7, 11-9, 11-5). Σημειωτέον ότι ο Τρόμερ (που στα τέλη Σεπτεμβρίου αγωνίστηκε κόντρα στην εθνική μας ομάδα στον Πειραιά) ήταν επικεφαλής του γκρουπ και στον παγκόσμιο πίνακα αξιολόγησης Under 21 είναι στο νούμερο 56, όταν ο Έλληνας πρωταθλητής βρίσκεται στο 114. Νωρίτερα ο Τρόμερ είχε νικήσει τον Τσέχο Γίρι Μαρτίνκο με 3-2 κι έτσι ο Σγουρόπουλος ήξερε ότι στην καθοριστική 3η αγωνιστική μπορούσε να ευνοηθεί ακόμα και με ήττα και τριπλή ισοβαθμία. Δεν ήταν δυνατό όμως, ούτε να παίξει με αυτή τη σκέψη, ούτε ν’ αφήσει την ευκαιρία ανεκμετάλλευτη. Πέτυχε νέα νίκη με 3-0 σετ απέναντι στον Μαρτίνκο (Νο 157 σε αυτή την ηλικιακή κατηγορία) και προκρίθηκε πανηγυρικά στο ταμπλό (11-3, 11-2, 12-10). Ο 1ος γύρος του U21 γίνεται αύριο το βράδυ (21:30 και 22:10 ώρες Ελλάδας) και ο νεαρός διεθνής θα μάθει τον αντίπαλό του από κλήρωση, που θ’ ακολουθήσει τον μοναδικό νοκ άουτ προκριματικό γύρο. Στο ταμπλό περιμένουν ήδη 32 seeded και θα τους συμπληρώσουν οι 20 νικητές των ισάριθμων γκρουπ (όπως ο Έλληνας αθλητής) αλλά και 12 ακόμα αθλητές, οι οποίοι θα προκύψουν από 10 νοκ άουτ ματς μεταξύ των 2ων των γκρουπ και με κλήρωση για 2 lucky losers.

Στο απλό ανδρών σχηματίστηκαν 55 προκριματικά γκρουπ. Ο Σγουρόπουλος (νούμερο 43 στην παγκόσμια κατάταξη των εφήβων και 333 σε αυτή των ανδρών) αγωνίστηκε στο 12ο και περιορίστηκε στην 3η θέση. Στον πρώτο του αγώνα έχασε με 4-1 σετ από τον πολύ καλό παίδα Βλαντιμίρ Σιντορένκο. Πήρε στην παράταση το 1ο σετ, αλλά στη συνέχεια ο Ρώσος πέρασε το παιχνίδι του (13-11, 6-11, 4-11, 8-11, 3-11). Ο Σιντορένκο είναι νούμερο 4 στον κόσμο στην ηλικιακή του κατηγορία, 25 σε εκείνη των νέων, 267 στων ανδρών, ενώ το περασμένο καλοκαίρι αναδείχτηκε πρωταθλητής Ευρώπης στο απλό παίδων! Το απόγευμα ο αθλητής του Ολυμπιακού έδωσε διαφορετικό, αλλά εξίσου δύσκολο και χρήσιμο ματς με τον επικεφαλής του γκρουπ Γιανγκ Τιανί από το Χονγκ Κονγκ. Πήρε ξανά το 1ο σετ στην παράταση, έχασε με αντίστοιχο τρόπο τα δύο επόμενα (κι ενώ μπορούσε κάλλιστα να τα κατακτήσει και να προηγηθεί 3-0) και τελικά κάμφθηκε με 4-2 (13-11, 11-13, 10-12, 6-11, 11-5, 3-11). OΑσιάτης είναι διακεκριμένος αθλητής στη διεθνή σκηνή, άσχετα αν έμεινε πίσω την τρέχουσα χρονιά και στην τελευταία του εμφάνιση στην παγκόσμια κατάταξη, τον Οκτώβριο, ήταν στο νούμερο 102. Πριν από 3 περίπου χρόνια είχε φτάσει στο νούμερο 13 του κόσμου, ενώ έχει στο ενεργητικό του (μεταξύ άλλων διακρίσεων στα ατομικά αγωνίσματα) δύο τίτλους σε WorldTourστο απλό ανδρών! Τον Απρίλιο του 2008 στη Βραζιλία και τον Ιανουάριο του 2015 στην Ουγγαρία. Σε ομαδικό επίπεδο έχει 3η θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο με το Χονγκ Κονγκ το 2009 (μάλιστα κι εκείνη η διοργάνωση ήταν στο Λιντς της Αυστρίας).

Ο Γιανγκ και ο Σιντορένκο κοντράρονται αύριο για την 1η θέση στο 12ο γκρουπ. Ο Σγουρόπουλος θα μπορούσε, έστω και με τη 2η θέση, να διεκδικήσει πρόκριση μέσα κι από νοκ άουτ προκριματικό στάδιο.

Στο διπλό ανδρών τα προκριματικά αρχίζουν από τον γύρο των «64». Ο Σγουρόπουλος και ο Ούγγρος συμπαίκτης του Μπέντσε Μαγιόρος συναντούν αύριο το απόγευμα (17:00 ώρα Ελλάδας) τους Ιταλούς Ματέο Μούτι/Αντονίνο Αμάτο. Αν νικήσουν θα παίξουν με το δίδυμο που θα νικήσει από την αναμέτρηση Τόμας Πολάνσκι/Νταβίντ Ρέιτσπις (Τσεχία)-Παντασάκ Τανβιριγιαβετσακούλ/Σουπανούτ Βισουμαθανγκούν (Ταϊλάνδη).

ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΕNEΜΠOΝ ΚΑΙ ΠΑΡΙ ΤΤ 

Αριστερά από την Αυστρία, στη Γαλλία, ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τρίτης η 4η αγωνιστική στα μεγάλα διασυλλογικά πρωταθλήματα, όπου υπάρχει, ως γνωστόν, ελληνική παρουσία.     

Στην 1η εθνική κατηγορία, τη λεγόμενη Pro A, η Ενεμπόν πέτυχε την πρώτη νίκη της στη φετινή διοργάνωση. Χωρίς τον Καλλίνικο Κρεάνγκα στη σύνθεσή της κατέβαλλε εντός έδρας την Ανζέ με 3-0 κι έδωσε ιδανική συνέχεια στις αλλεπάλληλες νίκες στο Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι στην τσεχική Οστράβα και την πολωνική Μπογκόρια. Μάλιστα, ο Άγγλος Λίαμ Πίτσφορντ, τον οποίο αντιμετώπισαν την περασμένη εβδομάδα οι διεθνείς μας στο Στόουκ (τον νίκησε ο Παπαγεωργίου, έχασε ο Γκιώνης) επικράτησε στο εναρκτήριο ματς του σημερινού πρωταθλητή Ευρώπης του απλού ανδρών Εμμανουέλ Λεμπεσόν! Στη βαθμολογία του πρωταθλήματος η Ενεμπόν βρίσκεται τώρα στην 6η θέση, μαζί με την Καέν κι έχει 7 βαθμούς. 

Στη 2η κατηγορία (Pro B) και την 4η αγωνιστική υπήρχε συμμετοχή τεσσάρων πρωταθλητών μας. Η Ρουέν του Κώστα Παπαγεωργίου αγωνίστηκε την Κυριακή και σε πολύ δυνατή αναμέτρηση λύγισε εκτός έδρας την Μπουλόν με 3-2. Ο πρωταθλητής Ελλάδας του απλού ανδρών ήταν πρωταγωνιστής, καθώς επιβλήθηκε με 3-1 σετ του Ρουμάνου Αλεξάντρου Καζάκου στο απλό και πήρε τη νίκη και στο διπλό με παρτενέρ τον Γάλλο Αμπντέλ Καντέρ Σαλιφού (3-1 σετ).

Ντέρμπι έδωσε και η Μπαγιάρ Αρζεντάν, στην οποία αγωνίζεται ο Γιώργος Φραγκούλης. Ξεπέρασε στην έδρα της με 3-2 το εμπόδιο της Ναντ. Ο πρώην πρωταθλητής Ελλάδας των νεαρών ηλικιών έχασε 3-1 σετ από τον Γάλλο Νταμιέν Προβόστ και έπαιξε και στο διπλό με τον Ρώσο  Βιλντάν Γκαντίεφ και νίκησαν 3-1. 

Η Αζέν κατέβαλλε εντός έδρας με 3-1 τη Μετς. Ο Τάσος Ρηνιώτης αντιμετώπισε την πρώην ομάδα του, έπαιξε στο διπλό με τον Σουηδό Σάιμον Άρβιντσον και γνώρισαν δύσκολα την ήττα με 3-1 σετ. Ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος δεν μετείχε, ενώ ακόμα δεν έχει κάνει το ντεμπούτο του με την Αζέν ο Γιάννης Σγουρόπουλος.

Στην κατάταξη ύστερα από 4 αγωνιστικές η Μπαγιάρ Αρζεντάν βρίσκεται στην κορυφή με 11 βαθμούς. Η Ρουέν είναι 3η με 9 βαθμούς μαζί με τη Μιραμάς και τη Μετς, ενώ η Αζέν βρίσκεται στην 7η θέση με 7.

Στην αντίστοιχη κατηγορία των γυναικών (ProB) ήρθε η ώρα να πετύχει την πρώτη νίκη της και η Παρί ΤΤ της Κατερίνας Τόλιου. Στην έδρα της έκαμψε την Κιμπέ με 3-1. Η πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού γυναικών το 2015 επιβλήθηκε στο απλό της Γαλλίδας Έβα Αντορίν με 3-1, ενώ στο διπλό έχασε 3-1 με συμπαίκτρια τη Ζου Φανγκ. Παρά τη νίκη η ομάδα του Παρισιού παραμένει στην 8η και τελευταία θέση της κατάταξης με 5 βαθμούς. Επίσης στη Γαλλία αρκετοί ακόμα πρωταθλητές μας είχαν δράση το περασμένο Σάββατο στις Nationalκατηγορίες (δηλαδή από την 3η έως την 5η).     

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ