Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Πρεμιέρα αύριο στο Τσάμπιονς Λιγκ με παρόντα τον Κρεάνγκα

Το Τσάμπιονς Λιγκ επιτραπέζιας αντισφαίρισης των ανδρών ανοίγει αυλαία αύριο για τη σεζόν 2012-2013 και θα έχει ανάμεσα στους πρωταγωνιστές τον Καλλίνικο Κρεάνγκα. Στα 40 του χρόνια ο σπουδαίος αθλητής θα έχει τη χαρά μίας ακόμα συμμετοχής στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση με τη φανέλα της Ενεμπόν και θα προσπαθήσει να βοηθήσει το γαλλικό κλαμπ να κάνει αισθητή την παρουσία του. Το έργο του ίδιου και των συμπαικτών του θα είναι από την αρχή εξαιρετικά δύσκολο. Πρεμιέρα το μεσημέρι της Παρασκευής (13.20) στη Ρωσία κόντρα στην κάτοχο του Τσάμπιονς Λιγκ Όρενμπουργκ.

Στη φετινή διοργάνωση μετέχουν μόνο 12 ομάδες (όταν κάθε χρόνο προβλέπονται 16), αφού φυσιολογικά η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει και παραδοσιακά δυνατά κλαμπ. Όπως πάντα σχηματίστηκαν 4 γκρουπ, απλά τώρα αποτελούνται από 3 ομάδες. Οι δύο πρώτες από κάθε γκρουπ θα περάσουν στα προημιτελικά. Η τετράκις πρωταθλήτρια Γαλλίας, που την περασμένη περίοδο τερμάτισε 2η στο πρωτάθλημα, κληρώθηκε στο γκρουπ Α κι έχει αντιπάλους τη σημερινή νταμπλούχο Ρωσίας Όρενμπουργκ και την κάτοχο του Κυπέλλου Γερμανίας Σααρμπρίκεν.

Η τελευταία έχει ρεπό στην 1η αγωνιστική κι έτσι η σειρά των αγώνων του γκρουπ Α ανοίγει στο Όρενμπουργκ, που βρίσκεται στα σύνορα με το Καζακστάν. Η τοπική ομάδα είναι πανίσχυρη αγωνιστικά και οικονομικά με βασικό χορηγό μεγάλη εταιρεία υγραερίου. Παρότι έχει ιστορία μόλις 11 ετών εμφανίζει ήδη τεράστιες διακρίσεις με 5 πρωταθλήματα Ρωσίας, 3 κύπελλα, 1 Τσάμπιονς Λιγκ και 1 Κύπελλο Ευρωπαϊκής Ένωσης (E.T.T.U. Cup)! Στη βασική της τριάδα έχει δύο τοπ αθλητές του παγκοσμίου στερεώματος, που βρίσκονται σε εξαιρετική φόρμα. Τον Γερμανό Ντιμίτρι Οβτσάροφ, που κατέκτησε δύο χάλκινα μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες και μπήκε στα προημιτελικά του πρόσφατου όπεν της Κίνας και τον Λευκορώσο Βλαντιμίρ Σαμσόνοφ, ο οποίος λίγο έλειψε ν’ αποκλείσει στο Λονδίνο τον μετέπειτα «χρυσό» Ολυμπιονίκη Ζανγκ Τζικ, αργότερα έφτασε επίσης μέχρι την 8άδα του κινεζικού τουρνουά και μόλις προχτές συνέβαλε καθοριστικά στη νίκη της Λευκορωσίας επί της εθνικής μας ομάδας για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος! Ο προπονητής της Όρενμπουργκ Βαλερί Σαλαμπάεφ στηρίζεται ακόμα στους Ρώσους διεθνείς Αλεξέι Σμιρνόφ και Φεντόρ Κουζμίν.

Η Ενεμπόν παρουσιάζεται χωρίς αλλαγές στο ρόστερ της και θα τα δώσει όλα για να περάσει πρώτα απ’ όλα στην 8άδα του Τσάμπιονς Λιγκ. Πριν από τρία χρόνια είχε κάνει την καλύτερη πορεία της στον θεσμό φτάνοντας μέχρι τα ημιτελικά.

Πέρα από τον Καλλίνικο Κρεάνγκα, που φέτος κλείνει δέκα συνεχόμενες σεζόν στην Ενεμπόν, ο Γάλλος προπονητής Μπορίς Αμπραχάμ υπολογίζει στον Κορεάτη Τσο Εόν Ράε, τον Τσέχο Ντιμίτρι Προκόπτσοφ και τον κινεζικής καταγωγής Γάλλο Μπάι Φενγκτιάν, ο οποίος πριν από λίγες ημέρες έκανε κοινές προπονήσεις στο Φάληρο με τους Έλληνες διεθνείς.

Την Παρασκευή αρχίζει και το Τσάμπιονς Λιγκ των γυναικών με τη συμμετοχή 7 ομάδων και δύο γκρουπ των 4ων και των 3ων ομάδων αντίστοιχα. Φυσικά για τους φίλους του αθλήματος θα υπάρχουν και φέτος μεταδόσεις στο διαδικτυακό πρόγραμμα LAOLA1.tv, απλά στο πρόγραμμα της πρεμιέρας δεν υπάρχει ο αγώνας της Όρενμπουργκ με την Ενεμπόν.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής στο Τσάμπιονς Λιγκ ανδρών:

Γκρουπ Α:

Όρενμπουργκ-Ενεμπόν

Ρεπό η Σααρμπρίκεν

Γκρουπ Β:

Οχσενχάουζεν (Γερμανίας)-Ελ Νίνο Πράχα (Τσεχίας)

Ρεπό η γαλλική Σαρτρ

Γκρουπ C:

Βέρντερ Βρέμης (Γερμανίας)-Ποντουάζ (Γαλλίας)

Ρεπό η ρωσική UMMC

Γκρουπ D:

Μπορούσια Ντίσελντορφ (Γερμανίας)-Μπογκόρια (Πολωνίας)

Ρεπό η αυστριακή Νιντερόστεριχ

 

                                               

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ