Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Δράση σε έξι πόλεις για τα προκριματικά του Πανελληνίου πρωταθλήματος ανδρών-γυναικών

Attiki Kipello_pro_final

Attiki Kipello_pro_finalΣε έξι πόλεις θα γραφτεί αυτό το Σαββατοκύριακο το πρώτο μέρος στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών, τη σημαντικότερη διοργάνωση στο ετήσιο πρόγραμμα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.. Η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, η Πάτρα, η Αλεξανδρούπολη, η Χίος και η Καβάλα θα φιλοξενήσουν αύριο και μεθαύριο τις προκριματικές φάσεις του Πανελληνίου πρωταθλήματος της μεγάλης κατηγορίας και θ’ αναδείξουν τους αθλητές και τις αθλήτριες, που θα περάσουν στην τελική φάση (04-05 Μαρτίου 2017). Οι αγώνες αφορούν στις περιοχές της Αττικής, της Θεσσαλονίκης, της Πελοποννήσου, της Θράκης, της Ανατολικής Μακεδονίας και μαζί της Χίου και της Μυτιλήνης. Συνολικά έχουν δηλώσει συμμετοχή 434 άνδρες και 138 γυναίκες. Σημειωτέον, ότι οι 8 πρώτοι αθλητές και οι 6 πρώτες αθλήτριες από τους τελευταίους πίνακες αξιολόγησης ανδρών-γυναικών (εξ’ αυτών φυσικά, που δήλωσαν συμμετοχή), δεν αγωνίζονται στην πρώτη φάση του απλού και περνάνε κατευθείαν στην τελική φάση.

Θυμίζουμε επίσης, ότι όπως προβλέπουν οι προκηρύξεις των τελευταίων χρόνων δεν υπάρχει προκριματικό στάδιο για τα διπλά και οι αθλητές/τριες, που θα προκριθούν στα τελικά του απλού θα συγκροτήσουν με επιλογή των σωματείων τους τα διπλά της τελικής φάσης χωρίς περιορισμούς.

Τα προκριματικά για την Αττική θα γίνουν στην Ελευσίνα, στο κλειστό γυμναστήριο του τοπικού Γ.Α.Σ. και όχι στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο, επειδή στην αίθουσα του αθλήματος στο φαληρικό στάδιο πραγματοποιούνται έργα ανακατασκευής του δαπέδου. Στους αγώνες πρόκειται να πάρουν μέρος 141 άνδρες και 63 γυναίκες. Η προκριματική φάση της Θεσσαλονίκης θα γίνει στην ομοσπονδιακή αίθουσα, στο περίπτερο 1 της Δ.Ε.Θ. με 114 αθλητές και 29 αθλήτριες. Στην Πάτρα και στο κλειστό γυμναστήριο στο Κουκούλι θ’ αγωνιστούν 80 αθλητές και 19 αθλήτριες. Στη Θράκη και τη Ζαρίφειο Ακαδημία οι συμμετοχές αναμένεται να είναι 33 και 11 αντίστοιχα, στη Χίο (στην έδρα του Παγχιακού) 29 και 16, ενώ  στην Καβάλα (έδρα του Α.Σ.Ε.Α.) όπου η διοργάνωση θ’ αφορά μόνο στους άνδρες πρόκειται ν’ αγωνιστούν 37 αθλητές. Η πρώτη φάση των προκριματικών έχει γκρουπ, η καθοριστική δεύτερη θα περιλαμβάνει νοκ άουτ ματς και όπως ανακοίνωσε η ομοσπονδία, οι προκρίσεις που θα δοθούν θα είναι: 16 στους άνδρες και 11 στις γυναίκες από την Αττική, 6 και 5 αντίστοιχα από τη Θεσσαλονίκη, 3 και 2 από την Πελοπόννησο, 2 και 1 από τη Θράκη και από 1 πρόκριση από τη Χίο. Στους αγώνες της Ανατολικής Μακεδονίας, οι οποίοι αφορούν μόνο στους άνδρες οι προκρίσεις θα είναι 2. Από τα φαβορί, που έχουν εξασφαλισμένη την πρόκριση, στους άνδρες δήλωσαν συμμετοχή και οι 8 πρώτοι του πίνακα αξιολόγησης (Παπαγεωργίου, Ρηνιώτης, Σγουρόπουλος, Γ. Κωνσταντινόπουλος, Λαγογιάννης, Κ. Κωνσταντινόπουλος, Βλοτινός, Παπαδημητρίου), ενώ στις γυναίκες έμεινε έξω από τις πρώτες 6 μόνο η Νικουλάε και περνάει απευθείας η Κιούφη (Ζαβιτσάνου, Φίλη, Τόλιου, Χριστοφοράκη και Γεωργοπούλου οι υπόλοιπες των προνομιούχων θέσεων). Στην τελική φάση προβλέπεται ν’ αγωνιστούν συνολικά 38 αθλητές και 26 αθλήτριες.

Τα αποτελέσματα από τους προκριματικούς αγώνες θα δημοσιευτούν στην ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. (httf.gr) το προσεχές διάστημα.

                                      

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ